![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
hangi tür ??
10.yıl toplantısında edindiğim mavişim.. Sanırım hayata tutundu. Hangi tür oldugunu bilmiyorum, çiçek verdiğinde nasıl çiçeklerim olacagını merak ediyorum. Kim paylaştıysa bana anne çiçeğin fotografını yükleyebilir mi acaba?? Ayrıca bu yavru ne zaman çiçeklerini gösterir bana?? sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Sevgili seabert74, mesajınızı tesadüfen gördüm. Çok sevindim hayata tutunduğuna. Bendeki henüz bu yıl çiçek açmadı, ama klasik ve ülkemizde yaygın olan mavişten(12. mesajdaki). Bu da anne olan bitki. Çiçeklerini yakında açar ve burada paylaşırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili edelvays58 çok teşekkürler.. İstediğim klasik maviş buydu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Ağaç Dostu
|
Haziran'da açıyor. Az da olsa görürsünüz ama gelecek yıl daha da büyüyecek ve daha çok çiçek açacak,tabii yerini severse,ki sevmiş. Benimkinin şu andaki hali. Tomurcuklar oluşmaya henüz başlamış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-03-2013
|
Sayın Muda bu duvara doğru uzayan maviş çok enteresan bir o kadar da hoş... benim bahçemdekileri ben 5 yıldır yetiştiriyorum, yalnız bu cinsin ömrü 2 yıl, tohumdan ekildiği yıl çiçeklenmeyip ikinci yıl çiçek veriyor. Bu yıl bolca tohum verecekler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İki yıl sonunda ölüyorlar mı? Bendeki olanlar bu yıl ikinci yılındalar. Tohumdan üretmek zor. Çok geç ve minik çıkıyorlar. Başka otlar onları boğuyor. O nedenle sanırım hiç bir şeyin yetişmediği kaya aralarında az bir toprakta yaşayabiliyorlar. Tohum paylaşımında bulunursanız göremez isem eğer birinci sıraya benim adımı yazarsanız sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
arkadaşlar merhaba, sevgili ahestenin gönderdiği mavişimin son durumu..dediğiniz önerilerde bakmaya çalışıyorum.dallar uzayıp sarkmaya başladığı için yukarıda bi yerlere astım.umarım çiçekli halini görürüm..bilgi paylaşımlarınız ve durumu için yorumlarınızı bekliyorum. esenlikler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
bu çiçekten bende istiyorum ama nasıl elde ederim bilmiyorum.çiçekçilerde tohumu bulunmuyor.uzak bir akrabamızda görmüş çok sevmiştim ama birdaha kimsede görmedim taki burada konya da bulabileceğim çiçek tohumu satan yerler var mı,yardım edermisiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Ağaçsever
|
sürekli yavru veriyor, bir türlü açmadılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaçsever
|
Merhaba Sn Feriha, tohumdan değil, komşumdan 3 mini fide almıştım, geçen yıl, bu yıl sürekli çoğalıyor ama hiç çiçek yok, komşum kendininkilerin üzerine toprak attırmıştı, şimdi onunkiler öldü, tek umut bunlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
|
Benim dağbağda daha önce bahsettiğim mavi campanulaların çok fazla olduğunu çiçekler açınca anladım. Sanırım iki yıllıklar. Geçen yıl açan çiçekler ölmüş durumdalar. Yerine yenileri çıktılar. Taş çıkıntılarını kullanarak sekiler arasında geçmek için merdiven yapmışlar. Bir tanesi onun tam altında. Nasıl oraya tohum gitti ve yaşayabildi bilemiyorum. Biz ona bakarken tesadüfen onun altında bir başka renk gördüm. Uzun süredir başka yerde var mı diye aramalarıma devam ediyorum. İkincisini göremedim. Çiçeği kapalı iken pembemsi açıldığı zaman beyazımsı oluyor. Küçük bir şey. ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1401778391 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ezafma, bu cins çok yıllık mı yoksa iki yıllık mı biliyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaçsever
|
Merhaba Sn. Dinozor, bunlar çok yıllık her geçen yıl yavrular vererek çoğalıyorlar, (campanula pyramidalis) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaçsever
|
Yaklaşık 2 ay önce Campanula Glomerata tohumu ektim, 150 tohumdan sadece 7 tanesi çimlendi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ezafma; 7 taneyi büyütüp çiçek açtırabilseniz de yeterli olur. Önemli olan bir kısmını dahi olsa yetiştirebilip onlardan çoğaltabilmek. Nasip olursa gelecek yıl çiçeklerini görürüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Ağaçsever
|
İnşaallah Sn. Muda büyürler umarım da çoğaltabilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
bana bu mavişden gönderecek yok mu, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2013
|
Geçen yıl iki minik kökten bu yıl bu güzelliği bu şekilde gördüm ya, sevinçten hergün başındayım, hergün köklerini didikleyip duruyorum ![]() Birde çiçeğini görsem ölsemde gam yemem.. Bu belki bir ay önceki fotoğrafı.. Şu an tomurcuklanıyor sanırım. Daha bir değişti dalların ucu. Ama çiçekleri büyük büyük olanlardan mı yoksa minik minik olanlardan mı merak ediyorum doğrusu.. Her ne olursa olsun o benim her halükarda "Saçaklı kızım" ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaçsever
|
Offff çoook seviyorum bu çiçekleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2013
|
Harika bir görüntü Sn Gül Batur emeklerinizin karşılığını almışsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Benim mavişim, hiç güneş almayan balkonumda sonuçta aydınlıkta. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu
|
Bol bol fıs fıs yapın sevgili Yenigine.. Benimki henüz çok yeni ama, baygın hallerini fısfıs ile atlattık.. sabah akşam serinletiyorum onu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Bu başlığa girmeyeceğim diyorum kendi kendime, sonra dayanamayıp yine açıyorum. Ağlamak istiyorum artık sn. ezafma, sn Gül Batur, ve daha isimlerini sayamayacağım forumdaşlarım! Bu kadar güzel mavişlerinizle bana işkence yapmayın, olmayanları düşünün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaç Dostu
|
Sizi çok iyi anlıyorum Sevgili Esin.. Yana döne aradım burada gördükten sonra.. Malesef ki bazı çiçekler çiçekçi ya da fidanlıkta olmuyor.. Onları ancak paylaşım sayesinde edinebiliyoruz.. 10.yıl toplantısında sayın edelvays58 sayesinde edindim.. Umarım büyürebilir ve bu sayfadaki adaşları gibi bol çiçekli hallerini görebilirim.. Darısı basınıza.. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl beyaz ve mavisi aynı anda açtılar. Çiçeklerinin daha uzun sürmesi için gölgeye almıştım. Her ikisi de aynı saksıda. Köklerine yakın olan yapraklar ,çiçek açmasına yakın her yıl sararıyor ve düşüyor ama bu çiçek açmasını engellemiyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Off of, şu iri çiçekli mavişlerden neden satmaz çiçekçiler ![]() Oğlumun yaptığı gibi "istiyom da istiyom" diye ağlayacağım sonunda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|