![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Yukarıda çiçeksiz halini görüntülediğim yerli campanulanın çiçekleri. ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç biri bu kadar büyümedi. Suyu ve gölgeyi bulan aşağıda duvar dibinde olan seyrek de olsa çiçeklerini uzun süre boyunca devam ettirdi. Büyümesi bu hale gelmesi uzun sürdü. Ancak çiçekli hali muhteşem oldu. Suyu yeterli gelmeyince sanırım geçti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Konuya artık pek bakılmıyor sanırım. Sayfanın başındaki 30.05.2016 tarihli paylaşımımda bitkinin küçük hali görülmekte. http://www.agaclar.net/forum/1465471-post871.htm O küçücük bitkiden bu şekilde her yeri kaplayan çiçeğin aynı olduğuna inanmak zor. Oysa campunala tek bitkiden bu kadar çiçek verdi. Nedense çiçekleri tam açtığında geriye doğru kıvrılarak farklı bir görüntü verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Son fotoğrafta sağ tarafta görülen büyük yapraklı campunala ise ağaçlar.netin doğum gününden sonra bir kısım arkadaşların Zeki beye ziyareti sırasında hediye edilmiş. Sn. loveforlife tarafından hiç çiçek açmadan bir yavru da campunaları sevdiğim için bana hediye edildi. İlk yıl içeride kışı geçirdi. Sonraki yıl biraz daha cesaretle balkonda kışı geçirdi. Bu arada ana bitki öldüğü için loveforlife arkadaşımıza çoğalan yavrulardan gönderildi. Geçtiğimiz yıl dağbağdaki yerine dikildi. Bu yıl ise öldü diye düşünürken küllerinden doğarak çiçek açtı. Tam adını bilemiyorum ancak Zafer beyde açan çiçeğin adını "Campanula Takesimana " olarak yazmış. Bitkinin çiçekli halinin bulunduğu link. http://www.agaclar.net/forum/1308308-post933.htm Sn. KAPTANzst "Campanula Punçtata " olarak yazmış. Bitkinin çiçekli hali de aşağıda. bulunmakta. http://www.agaclar.net/forum/1308308-post933.htm Her üç bitki de de biraz farklılıklar olsa da muhtemelen Zeki Yağlı beyin hediyeleri. Seçimleri mükemmel. Güzel ve nadide türleri getirtip yetiştirmiş. Çoğaltarak fazla kişide olmasını sağlamış. Kendisine ve loveforlife teşekkür ederim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2017
|
çimlenme zamanı
Merhaba arkadaşlar. Ben campanulamın tohumlarını yeni dikti. Şimdi özel olarak ne yapmalıyım bilemiyorum. Nerede durmalı, güneş almalı mı ve üzerini şeffaf kapakla kapatmak gerekir mi? Yardım ederseniz sevinirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Sevgili sakdağ,benim maviş pek cansız.Bütün sayfaları dolaştım,özel bir bakımı yok deniyor.Sizinki maşallah güzel gelişmiş.Biraz bilgi verirseniz sevinirim..Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Maviş tohumunu nerede bulabilirim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Mavilim mavişelim
Mavişsever dostlar; İzmir'de her yaz başı on-onbeş gün bu güzelliği yaşıyoruz, sıcaklar artınca ölmeden yazı geçirene ne mutlu...Daha serin iklime sahip şehirlerdeki arkadaşlarımıza çok daha güzellerini keyifle yaşamalarını diliyorum.... Kalın sağlıcakla.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2018
|
Ben bu çiçeği daha yeni gördüm desem ayıp olur muama çok güzelmiş ..acaba bir dal paylaşan arkadaşım olur mu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Bizim beyazimizda bu... Keyfi yerinde bence. Ciçekleri 20 gundur uzerinde ve hala yeni tomurculari olusuyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2021
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Teşekkür ederim. Keyfi geçtiğimiz sezonda gayet iyiydi. Hata bozulam çiçeklerini tektek ayıkladıkça üç tur açtı maşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2017
|
Ben de mavi olanından istiyorum acaba bunu uygun fiyata satan ve ankarada olan bir yer var mı acaba ? Düzenleyen Selim orhan : 27-08-2018 saat 14:11 Neden: İmla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2012
|
Bende her iki renginden arıyorum nerden bulabilirim ? Hybrit olmayan Çelik satan bir yer var mı acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2020
|
Merhaba Gül Batur hanım, maşallah maviş çiçekleriniz çok güzel, maalesef bu çiçeği hiç bir yerde bulamadım.Sizden fide rica etsem mümkün olur mu acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Nasıl edinebiliriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
https://www.migros.com.tr/queen-campanula-p-1b90944 şu an kalmadı gözüküyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2021
|
Merhaba. Ben bu çiçeğin tohumunu aldım ama herkes tohumdan üretilmiyor demiş. Tohum veren cinsi yok mudur acaba, benim aldığım ne tohumu olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Campanula çiçeğinin çok fazla çeşidi bulunmakta. Burada bahsedilen campanulanın tohum olgunlaştırıp onun tohumdan çıktığını görmedim. dip sürgünlerinden çoğalıyor. İri çiçekli oluyor. Sizin aldığınız muhtemel daha küçük çiçekli. Tohumlar çok küçük olduğu için çimlendirip büyütmek zor. Diğer otlar ile rekabete girip büyüyemiyorlar. Tohumların bir kısmını saksı içerisine düzeltilmiş toprağa ekip yeniden üzerlerine toprak eklemeden hafifçe sıkıştırıp yağmur kar alabileceği açık balkonda bekletin. O zamanı gelince çimlenecektir. Muhtemel soğuklama ihtiyacı var. Burada yabani çiçekleri kaya aralarında yetişip ancak büyüyebiliyorlar. Kalan tohumları da bir kaç ay sonra aynı şekilde dikersiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-02-2021
|
Arkadaşlar ben forumu üye olmadan uzun zamandır takip ediyordum,bilgilerinizden faydalanıyorum.bugün üye oldum.mavişlere bayıldım.özellikle yıldız çiçekli olanlara.onları tohumdan eken ve büyütebilen profesyonel arkadaşlara sormak istiyorum,tohumlarını nasıl elde ediyorsunuz.çiçekler kuruyuncamı oluyor? teşekkür ederim 😊 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2021
|
Herkese merhaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2021
|
Arkadaşlar ben mavis cicegi tohumu diye şu tohumu almıştım; https://hizliresim.com/84LjzF Tohumu ektim ve su sekilde filizlendi; https://hizliresim.com/XQD1pP Ben mavis cicegi resimlerine baktığım zaman yapraklarını benzetemedim. Lobelya yapraklarına benziyor. Şunun gibi; https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...k-Kdw&usqp=CAU Sizce bu bitki lobelya mi mavis cicegi mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |