![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-06-2017
|
Geçen yıl Zen garden'den bir kaç farklı campanula almıştım. Katmerli karışık renkli olanıda özellikle üçlü almıştım. Ama geçen yıl hiç umut vermedi sadece yeşil yapraklar gördüm. Kışında yok olur giderler diye düşündüm. Ama karlar erir erimez ilk toparlayan onlar oldu. Biri çok güzel pembe katmerli bol çiçekler açtı. Diğerinin çiçekleride açmak üzere. Rengini merakla bekliyorum. şimdi kaya bahçemde bir kaç farklı campanulam oldu. Aslında fotoğraf çektim ama telefonumda oldukları için atamadım. Bilgisayara yükleyince buraya atarım. Benim merak ettiğim katlı campanulalardan nasıl tohum alacağım? Bahçemin farklı yerlerinde de bu güzel çiçeği yetiştirmek isterim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2021
|
Şu hayatta bazı şeyleri anladım fakat çiçekçiler neden sarkan ,iri çiçekli mavişleri satmazlar bunu anlayamadım işte.Bu çiçeğin tohum vermediğini bildiğim halde netten "maviş tohumu" diye satılan tohumlardan da aldım.Sonuç hüsran tabi... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
Benim mavişlerim hala tek tük açmaya devam ediyor ama uzayıp sarkmadılar. Bir de bunların sarkanı değil de dikine dal çıkartıp dal boyunca çiçek vereni var ondan arıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2017
|
maviş çiçeği paylaşmak isteyene talibim.... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2011
|
Yeni edindiğim değişik bir campanula. İnternetten araştırdım adını bulamadım. Çiçek çapı 3 cm kadar, yerli mavişe oranla ufak yani ve uzun saplı, yaklaşık 20 cm. Bir bilen varsa adını öğrenmek isterdim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2022
|
çok güzel. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Mavişim |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2024
|
merhaba,foruma yeni katıldım.maviş çiçeğini çok seviyorum ancak fidesini bulamıyorum.elinde beyaz ve mavi maviş çiçeği olup da fidesini paylaşmak isteyen olursa çok memnun olurum.selamlarımı yolluyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sayın Zenfree, gerçekten bir harika, insanın baktıkça bakası geliyor. Güneşi seviyor mu? yoksa gölge de mi böyle coştu? Malum edinmeden önce yaşam isteklerini biraz öğrenmeli ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Adres
Alıntı:
Ama işyerinden bir arkadaşım evlerinin oradaki bir kırtasiyecinin çiçek meraklısı olduğunu, üretip sattığını ve maviş bulunduğunu söyleyince Ataevler'de olan bu kırtasiyeye gidip aldım. Saksı, toprak gibi malzemeler de satıyor. Bahçede kendi yetiştirdiği çiçekler var. Adres olarak bilmiyorum ama gittiğim yeri tarif edeyim. Ataevlerdeki Aquapark yakınlarındaki Emine Örnek Anaokulu ve Dershanesinin karşısında boş bir top sahası var. Sırtınızı anaokuluna dönünce top sahası karşınıza geliyor. Sahadan yukarıya doğru olan bir sokağa girince, sağda bu kırtasiye var. Bir apartmanın altında. Karşısında da A L O Market diye bir market vardı. Market adından bulabilirsiniz. Mavişleri görürsünüz zaten. Beyaz mavişlerden de ufak var. Google Earth 'den bulup ekledim. (Not: Marketin adı yasaklı kelimelerden. Bitişik yazınca üç yıldız ***çıktı. Ben de aralarına boşluk bırakıp yazdım.)Ben de kısa süredeki gözlemlerime dayanarak seradan aldığım mavişin çok sıcak sevmediğini düşünüyorum. Gölgede daha keyifli gibi. Yapraklarına su püskürtüyorum. Ancak kırtasiyeden aldığım mavişler tüm gün güneş altındaymış ve bundan hiç zarar görmüyormuş. Kırtasiyeci tüm gün bahçede olduklarını söyledi. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Kaybettik
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...6&postcount=29 Sevgili Maki önceki sayfalarda benzer endişeleri ileten mesajlar var. Size - mavişinize- yararı dokunacaktır ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Kaybettik
|
Bana da alttaki resim gibi geldi Sevgili Coyote. Beyaz, pembe, mavi çiçekliler var ve tohumla üretiliyor. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Balon çiçeği mevsimlik bir çiçek mi? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Eyvahlar olsun, sevgili Uzman16 nın gönderdiği mavişim kışın solmamıştı ama hiç de büyümüyordu, bugün ne göreyim kabuklu bit olmuş meğerse kurtarabilirm umarım...Neem Azal yapmayı deneyeceğim...Düzenleyen COYOTE : 03-04-2010 saat 21:35 |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mavişin ne durumda? Kurtarabildin mi? |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haa sen de duşlama yapıyorsun değil mi? |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Beyazı da mı varmış ![]() Benim diğer campa da çiçekleniyor, büyük eflatun çiçekli olan. Seviniyorum, hem de şu türlerin farklılığını tam olarak görmüş olurum. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Aslında oldukça sefil haldeydi Adalet hanım ama yavaş yavaş kendini toparlamaya başladı. Dibinde o kadar çok sürgün var ki onları görmek beni çiçek görmekten daha mutlu ediyor. Sizde sadece beyaz mı var ? Benimkilerin 2 türü de tomurcuklu şu anda. Açtıkları zaman bir bakın isterseniz renklerine; isterseniz yollayayım size. Hem ne de olsa ben de Mersinliyim ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Benim Mavişimde açtı bugün.Sevgili Güler Hanım Mayıs başında yollamıştı geldiği ve bugünkü hali. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Mavişimin şu anki hali. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Kaybettik
|
Beş altı kök oldular sevgili periş. Çok nazlılar. İçerde cam önündeler şu an. Biraz daha yapraklar büyür, güçlenirlerse balkona çıkaracağım. Sanki şimdi bu güneşi ve sıcağı kaldıramazlar gibi geliyor. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Teşekkür ederim Sn. lir, forumda yüklü resimlerden bir türlü ayırt edememiştim. Fakat sanki sizlerde olan ne 2. çiçek kadar çan ne de 1. çiçek kadar küçük ve yıldız çiçekli. Ayrıca zengarden 1.çiçek için maviş tanımı kullanıyor ama ben sizlerdeki mavişe pek benzetemedim. Hala hangisini alacağıma karar veremedim ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
ilk defa maviş büyütmeye başlıyorum.. Anemin vardı ama pek güzel zamanlarını göremediğim için almamıştım şimdiye kadar... Köye yazları gittiğimiz için yazın bozuluyordu..Şimdi evimde var ve ilk çiçeklerini açtı... Büyüdüğünü görmek çok güzel birşey... Nazar değmesin... ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|