![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nazlı06, kedi olalı bir fare yakalamışım ![]() Ankara bu yıl yaza geç girdi ya, ondandır. Bir de tam yaz üzeri ben saksı değişimi yaptım, gelişmeyi yavaşlattım sanırım. Aslında bozuldu diye epey de bir panik yaşamadım değil yani. Şimdi bir yandan solan çiçeklerin olduğu dallar kururken, bir yandan da hala yeni dal çıkarmaya çalışıyor. Siz oralarda en sıcak günleri yaşıyorsunuz, ne yapsın garibim. (Mutlusun değil mi canım oralarda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki01, Henüz çok yeniler. 2 gün oldu. Yerlerine alışsınlar önce. Gelişmelerine göre sıvı gübre verilebilir. Koyun gübresi çok küçük olduklarından belki yakabilir. Siz gübre veriyor musunuz? Bir de o saksıdaki diğer çiçeğin ne olduğunu öğrendiniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Gübre vermedim . Verilmesi gerekiyor mu diye merak ettim ben de. Belki kışa girmeden önce güçlü olması için vermeliyiz. Saksıdaki diğer bitki kendi saksısında büyümeye devam ediyor. Ot denecek diye kimseye de sormadım. 2 minik çıkıntı var tam ortasında, çiçek gibi. Mavişimin kardeş bitkisi o ![]() Çiçek açınca forumda ilgili başlıkta soracağım. Şu anki görüntüsü her şeye benziyor daha çok campanula familyasına... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili maki ; Bu akşam iftardan sonraki yürüyüşümde bir dükkanın önünde maviş gördüm çicekli idi. Yere düşmüş adamcağız da toparlamaya çalışıyordu. Ufacık bir dalı kırılmış izin isteyip aldim. Çeliklemede tutar mı? Siz o kırılan dalları toprağa mı daldırdınız, yoksa su da bekletip mi diktiniz? Ben asprinle suyu karıştırıp kırılan yerine sürdüm ve hemen toprağa diktim. Bütün formu okudum ancak çelikleme ile üretimi hakkında bilgi yoktu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Bende sevinmiştim mavişim oldu diye ![]() ![]() Sera da gördüğüme hiç benzemiyor. Nasıl gür nasıl gür anlatamam. 2 saksı dolusu mavişi var. Halen çiçekli ![]() Gözüm kaldı yahuuu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Kaybettik
|
Dün temizlik günümdü. Yardımcım balkonu temizlerken çiçeklerin de bakımını yapmış. Mavişin saksısında ot mu yoksa maviş mi filizleniyor bilemediğim yeşillikleri de temizlemiş. Hala aklım o yeşilliklerde. Yardımcım otları temizledim çiçeği boğmasınlar diye dedi. Doğrudur ne diyebilirim. Maviş hala yeşil ve çiçek vermeye devam ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle görürsünüz. Benimki de geçen bahar bana geldiğinde buna benzer boyuttaydı. İlk yıl 2 tane falan açmıştı ama açmıştı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
yeşim hanım, maviş daldan tutuyor.,merak etmeyin.direk topraga dikin,saksısını yarı güneş alan yere koyun.toprak nemini kaybetmesin.on beş günde bir sıvı gübre verin.tutacaktır.ben bu şekilde tutturdum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Benim bu mavişim de tüm uzun dallarını kaybetti. Şimdiki hali böyle. Tek çiçeği var. ![]() Kökleri çok sıkışık. Sanki seyreltsem daha iyi olacak. Saksıları baharda bölmemizi söyledikleri için şu an birşey yapmıyorum. Havaların serinlemesi iyi geldi mavişe. Çok diri duruyorlar. Beyaz mavişim ise ne uzadı ne kısaldı. Aynen duruyor. ![]() Sevgili Ülker annenizde olması sevindirici. Seneye yetiştirirken yerini değiştirirseniz daha iyi olur belki. Varsa klimalı bir odaya alabilirsiniz. Böylece gelişimini hep beraber izleriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Uzman16, bu çiçek kesinlikle rüzgara tahammül edemiyor. Ben yıllardır kuytu köşe güzel yetiştiriyordum, bu yıl korunaklı biryer bulamadım. Saksınıza bahara kadar dokunmayın bence de, tam gerileme dönemindeyken, zarar görmesin. Bahara bakımını yaparsınız, Ben de çelikleri ilkbaharda alacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Arkadaşlar mavişiniz sağlıklıysa bu mevsimde yapraklarını kaybetmez sadece sararan uzun yapraklarını kesersiniz yaprakları üzerine kar yağınca kurur baharda yemyeşil cıkar.kendinizi garantiye almak için yaprakları yukarı kaldırınkökleri gözükür köküyle birliktte 5 10 kök çikarın saksı sayısını çoğaltın .ben 3 saksı daha bir hafta önce ektim yeni yaprak çıkarmaya başladılar bile.geçen sene ikiye bölmüştüm bu kadar sevildiğini bilmiyordum tekini sevgili manolyayaya hediye ettim bü yıl ufak bardaklara ekip olmayan arkadaşlara vermeyi düşünüyorum .çok kaprissizbir çiçek ÜZÜLMEYİN... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Evet sevgili uzman saksınızın bir tarafından girin dikkatllice bir kaç kök çıkarın yeni 2saksı oluşturun saksıda kalan hiç tehlikede deyil saksınında öyle kılımaya filan ihtiyacı yok garantisi benden kurursa ben size gönderirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflarını yüklemiştim yani o bildiğiniz mavişim. Yaşını bilmiyorum ama son zamanlarda vitamin veriyorum. Kökler çok sık, köklerin saksıyı kapladığını gördüm. 15 cm. yüksekliğindeki saksının içinde kökler 10 cm. kadar derinde. Havaların serinlemesi de iyi geldi mavişe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Bu da benim mavişim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
![]() Tahminlerimde yanılmıyorsam, mavişimizin kökeni ege bölgesi.gösterili mavişler hep egeli üyelerimizin çünkü.her ne kadar, iç anadolulu doğsamda, koyu bir ege ve akdeniz hayranıyım. ![]() Aslında benim mavişim vardı.yeni evlendiğim yıl, kuaförümde görüp hayran kalmıştım çiçeklerine.bana isminin yldız çiçeği olduğunu söylemişlerdi ve bir kök hediye etmişlerdi.yetiştirdim ama çiçeğini göremeden kurudu gitti. ![]() Şimdi yana döne arıyorum, ama buralarda kimsede yok sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|