![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Hepinizin çiçekleri çok güzel ! Ben daha yeni aldım 2 saksı, dayanıklı bir bitki olmasına çok sevindim. Solan çiçekleri ucundan kesiyor musunuz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Merhabalar..bir sorum olacaktı.Mavişim son birkaç haftadır uzamaya başladı.Sayın SDurul un resmindeki maviş gibi oldu.Bu normal mi? Yoksa güneşsiz kaldığı için mi bu kadar uzuyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu kış kapalı balkonda çiçeği hiç eksik olmadı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Diğeri de aynen yukardaki fotoğraflardaki gibi minik yapraklı (oval sanki), minik mavi çiçekliydi. Ben 2 cinsten de aldım. Yarın sizin için bikaç fotoğraf çekmeye çalışacam; hani almayı düşünen varsa bir fikri olur en azından. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Arzu hn. mavişim iyice kendini topladı, daha saksısını değiştirmedim. Bugün yarın yeni saksıya geçireceğim inşallah. Yeni resmini ekliyorum. Yalnız dediğim gibi küpelerin ikisi de kurudu. Dediğiniz gibi sera etkisi yapmaya çalıştım ama olmadı. Bu seferde yaprakları küflenir gibi olmuştu. Zaten ondan sonra olan yapraklar döküldü ve gövdeleri de kurudu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Maviş çiçeklerimi ekeli bir ay kadar oldu ama çok yavaş gelişiyor. Bu soğuktan olabilir mi? Havalar ısındıkça hızlanır mı dersiniz? Bir de yaprakları beş krş tan küçük. zamanla büyüyor mu? Vereceğiniz bilgiler için teşekkür edeim. Düzenleyen aygün : 27-03-2010 saat 19:00 Neden: soru eki boşluğu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune hanım, fotoğraflarım biraz gecikti. İşte Bauhaus'tan aldığım 2 tür Campanula. Çiçekleri geçtiği için kendimce (muhtemelen acemice) budadım; adına budamak denirse artık. Ama bitkiler sağlıklı görünüyor, yani dipten birsürü minik fide vermiş durumdalar. İlk resimdeki; bahsettiğim yıldız formunda, büyük, açık mavi çiçekleri olan... İkincisinin ise minik çan şeklinde, koyu mavi çiçekleri var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili querelle fotoğraflarınıza iyice baktım sanki yaprak şeklinde az bir fark var gibi geldi bana. Bizim mavişin yaprakları sizin iki mavişin yaprakları kadar sık sivri kenarlı değil, daha düz gibi geldi bana. Sanki campanulaların farklı iki cinsi. Siz de bir bakın diye benimkini de görüntüledim. ![]() ![]() Bu arada çiçeğin rengi fotoğrafta mavi çıkıyor, oysa daha eflatunumsu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune hanım benim de kafam karıştı vallahi. Her iki cinsin de yaprakları sizin fotoğraflardakinden kesinlikle farklı; bununla birlikte ilk koyduğum fotoğraftaki bitkinin çiçekleri, sizinkilerin çiçeğiyle aynı. Açık mavi, yıldız formunda derken kastettiğim tam da sizinki gibiydi. Yapraklara bakarsak, dediğiniz gibi 3 farklı cins bu durumda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Soruma cevap alamamış olsam da başka bir şeyi merak ediyorum şimdi de. Başarılı mavişseverler cevaplar umarım. sorum şu: Mavişlerim torf ağırlıklı saksılardalar. Bahçe toprağıyla karıştırsam daha iyi mi gelişiler? Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzel de benim tohumdan yetiştirdiğim Campanula Carpatica. Şaşırtacağım zaman elim ayağıma dolaşmıştı, öyle ince ve zarifti ki, son bir haftada kendini epeyce toparladı. Bir de çiçeklerini görebilirsem çok mutlu olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Maaşallah ne güzel coşmuş. ![]() Benimki şu an daha çok sayın Sdurul'un eklediği resimdeki gibi ince ince dallar uzatıyor. Acaba ışık falan mı az geldi, yoksa normal mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bu iyi haber. ![]() Kapalı balkon gibi bir yerde duruyor. Her taraf cam ama yön itibariyle gün içinde hiç direk güneş almıyor. O yüzden endişelendim ışık konusunda. Sevgili Uzman16, bu sene sizin her şey coşmuş durumda. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
15-20 günde bir gübre şerbeti verirseniz ona da bayılır. Kışın ayda bir veriyordum şimdi süreyi azaltacağım. Benimki bu kış sadece Şubat ayında çiçek vermedi, geri kalan zamanlarda hep çiçekliydi. Şu anda da yeni tomurcuk hazırlığında. Bence bir deneyin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Gübre şerbeti de nedir ![]() Çok ilginç bir isim tamlaması olduğu kesin ![]() Benim mavişlerim sizinkilerin yanında çok fakir fukara ama bugün baktım da, en azından 2 tane çiçek yolda görünüyor. Tabii bu pek "sayılmaz" çünkü ben mavişlerimi Mart başında Bauhaus'tan almıştım; herhangi bir emek sözkonusu değil yani. Yine de çiçeklerini döktükten sonra ilk defa çiçek vermelerini görmek de güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Gübrenin sulandırılarak kullanılma biçimi. Aslında çeşitli başlılarda yazılmıştır mutlaka, burada görebilirsiniz. Ben 2 litrelik bir şişenin hemen hemen 1/4-1/5 ine fırınlanmış granül organik gübreleri ezerek üzerine su ilavesiyle birkaç gün bekletiyorum. Bu şerbeti de yine aynı oranlarda sulama suyuna ilave ediyorum. Bu şekilde kullanınca bitkileri yakma sorunu da ortadan kalkıyor. Bahardan itibaren 15-20 günlük sürelerle sonbahara kadar bu işlemi uyguluyorum. Yeni çimlenmişler dışında pek bir zayiatım olmadı. Bitkilerim genelde memnun görünüyorlar gübre şerbetinden. Maviş en hoşlananlardan biri ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|