![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Mersin'li mi? Çok sevindim, ben çelik göndermiyorum, almıyorum da. Ancak, köklendirip gönderebilirim, yani bende gelişmesi gerekiyor yola dayanabilmesi için. Tohumdan yetiştirmek çok zahmetli bir iş, ziyan olmalarına dayanamam. Şimdilik sizdeki de bendeki de büyüsünler bakalım, geliştikten sonra düşünürüz paylaşımı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Aslında daha mantıklı sanırım, ben de bunu adet edinsem hiç fena olmaz. Tohum konusunda size katılıyorum. Selluka zahmetinden sonra bunu anlamak çok daha kolay ![]() Daha önce hiç maviş köklendirmedim, zaten alalı 1 ayı ancak geçiyor. Umarım kolay çoğaltılan bir türdür. O zaman bir çiçeklerini açsınlar, tekrar danışayım çelik alıp köklendirme konusunda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Mavişlerimden küçük olan tür çiçek açtı bugün. Aslında niye maviş diyorlar anlamadım, bildiğiniz eflatun bu...Eflatuş olmazdı ama herhalde. Diğer türün çiçekleri daha farklı. O da açmak üzere, açtığında paylaşırım. Not: Yandaki inşaat yüzünden bugünlerde devamlı toz oluyor üstü başı, yoksa valla iyi bakıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten pek kirloş olmuş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
Maviş için nasıl bir saksı ve toprak hazırlasam? Torf+bahçe toprağı karışımı uygun olur mu sadece? Ben sıvı gübre kullanıyorum, diğerleri meşakkatli oluyor benim açımdan. Özel bir isteği var mıdır yani mavişçiklerin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Benim henüz kundaktaki mavişim bir türlü büyümüyor. Ne büyüyor ne de kuruyor. Acayip birşey. Kaktüs bile daha hızlı gelişim gösteriyor. Acaba yanlış mı yapıyorum nedir. Toprağında bahçe toprağı da var. Terasta duruyor, öğlene kadar güneş alıyor. Toprağının kurumasına fırsat vermeden suluyorum, ama bizimki uyuyor da uyuyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Birlikte direndik beyaz mavişimle ve bugün ![]() ![]() Sevgili uzman16, mavi mavişim de çok sağlıklı ![]() ![]() Mavişimle buluşturan arkadaşımıza bir kez daha teşekkür ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Mavi mavişi köklerinden ayırarak çoğaltabiliyoruz. Yeni yavrular, kendi kökleriyle ayrılıp çoğaltılabiliyor. Ancak beyaz ,ana gövdeden yeni sürgünler veriyor . Bu sürgünleri keserek yani çelik alarak üretilebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki, Rica ederim, teşekküre gerek yok. Maşallah nasıl da iyi bakmışsın harika gelişmişler. Benim beyaz yaşamadı, sadece mavi kaldı elimde. Bir arkadaşım geçenlerde 1 -2 kök beyaz verdi, bu sene ancak gelişirse seneye iyi duruma gelebilir. Bakalım yaşatmaya uğraşacağım. Ben de geçen sene mavişleri kökten ayırıp 3 saksıya bölmüştüm. Her saksıdaki maviş çok iyi gelişti. Hafta sonu Bursa toplantısına giderken saksılardan birini 6 saksıya böldüm. Arkadaşlara verdim. Şimdi beyaz çoğaltmaya çalışacağım. Beyaz kökten çoğalmıyor demek! Bakalım sen bilgileri paylaşırsan nasıl çoğaltacağımızı öğreneceğiz. Ama bence çelik alarak çoğaltmak zor gibi. Merak ettim şimdi. Güler Hanım'a soralım, o bilir. Tekrar ellerine sağlık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah diyeyim Sevgili maki01 beyaz mavişine.. Benim beyazım da yaşamadı maalesef Sevgili uzman16 ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Gübreli bahçe toprağına dikmiştim, güneş görüyor, suyu seviyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben şaşırttım, gelişimleri iyi, balkonda duruyorlar, ama diğer mavişler gibi sarkan dalları yok henüz, acaba Campanula Garganikalar bahçeye mi daha uygun, karar veremedim. Sevgili Almira, ben sana bir küçük saksı maviş ayırdım, şu İstanbul telaşım bitsin, buluşuruz bir gün. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, Havalara güvenemediğim için geç ektim tohumları, yeni yeni ana yapraklarını veriyorlar. Karışık renkli 2 farklı campanula daha var geride , yeni çimlendiler. Garganika var mı aralarında bilmiyorum. Biri diğerine göre daha kısa ve katmersiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Alıntı:
Tohumlarınızı nereden edindiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da benim Mavişler, Ocak 18 gibi hatırlıyorum ekim tarihini. ![]() Bu da senin sevgili Almira, aslında bi şey daha var ama onu yazmayacağım, sürpriz olsun ![]() ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Hey allahım onlar ne öyle ![]() ![]() ![]() Bu arada gerçekten pek güzeller,güle güle büyütün.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki beyaz mavişlerden yaprak yapısı farklı, daha çok mavi mavişi andıran yaprakları var sizin beyaz mavişciklerin ![]() Sevgili Maki, bana tohum veren arkadaş beyaz ve eflatun maviş diye vermişti. Eflatunları çimlendiremedim beyazlar çimlenmişti. Acaba beyazla eflatunu mu karıştırdım. Düzenleyen Ülkü : 07-05-2010 saat 14:43 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|