![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene mavişler gerçekten bu mevsimde bile çiçek vermeye devam ediyor. Benim aşırı sıcaklardan tek kökününü kurtarabildiğim sevgili uzman16'nın hediyesi olan maviş de çiçekli ve de çiçekler çok iri. Menekşeler için hazırladığım toprak harcını sevmiş olmalı. Beyaz mavişimi ise malesef yaşatamadım. Bursa'ya sevgilerimle... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu yaz mavi mavişimi kaybettim. Ben mavişlerimi kışları da balkonda bırakıyorum, hatta geçen kış üzerlerine kar yağdı birşey olmadı, ama sıcaklarla başı hoş değil. Sıcaklara dayanamayabiliyor. Zaten mavi mavişimi sıcaktan koruyayım, toprak nemli kalsın derken fazla sulamaktan çürüttüm.Soğuk sevdiği kesin. Ama hiç bu kadar uzun süre çiçek açmazdı. Şaşırdım. Nevsune ve maki01 üzülmeyin, baharda ayırırken sizlere gönderirim. ![]() Adresleri alayım ![]() Adana'ya sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2011
|
Güler Hanım maviş göndermeden önce zengardenden tohumlarını almıştım. Forumda okuduklarıma göre genelde ocak şubat aylarında dikmiş arkadaşlar. Ama tohumlar o kadar minikki dikmeye bile cesaret edemiyorum. Şartları nasıl olmalı? Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi acaba. Birde şu anda hala yeşil olan çeliğime hayvan gübresini seyreltip versem bir sıkıntı olur mu acaba? Dibinden bu soğuklarda bile hala yaprak veriyor. Çok mutluyum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Moderatör
|
Çok minik tohumları tuzluk içine koyup öyle serpiştirerek ekiyor arkadaşlar. Ben biraz kumla karıştırarak serpiştiriyorum. Maviş, torfu pek sevmiyor galiba, o yüzden benimkiler geçirgen normal bir toprakta ve mutlaka soğuk yerde durmalılar, soğuk seviyorlar. Su da seviyor ama siz de kökleri çürütene kadar da su vermeyin yani. Benim mavişler dışarıda duruyor, üzerine kar da yağıyor. Bunlar anaç olanlar. Anaçlardan ayırdığım minik fideleri kapalı balkonda tutuyorum. Rüzgar almıyor ama soğuk bir alan. Hızla çoğalıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2011
|
Tuzlukla ekmek güzel bir fikir.. Deneyeceğim. umarım benim mavişlerimde sizinkiler gibi olur. Bu arada Güler ablacım. gönderdiğiniz iki kökten birisi ne yazıkki kurudu. ama diğeri çok iyi durumda.. Bu vesileyle tekrar teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler Hanım'ın gönderdiği mavişi fazla ihtimam göstermekten kaybedince komşumdan minik bir kök almıştım. Bu sefer balkonda, kar altında da kaldı, en az -12 yi gördü ve sağlıklı. ![]() Beyaz maviş de balkonda pencere önünde. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Moderatör
|
Oysa ki mavişler hazır torf yerine bildiğimiz Allah toprağında, ev içindeki ihtimam yerine bahçede kar altında daha da mutlu oluyorlar değil mi? ![]() Bu maviş saksısını Manyas'dan gelirken arkadaşlara dağıtım için getirmiştim. 4-5 arkadaşa dağıtım yaptıktan sonra kalanları yeniden ektim. Şu anda balkonda duruyorlar, hem daha da canlandılar. Üzerlerine kar pek gelmiyor ama soğuk hoşlarına gidiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Benim aynı saksıda mavişlerim ile kurdela çiçeğim cam önünde idi. İlk kar yağdığında dışarıda kalmış üstü karlı vaziyette içeri kapalı balkona aldım. 1 gece karda kalmasına rağmen dev gibi saçak saçak kolları olan şahane kurdelam eridi gitti. Ama minicik incecik yaprakları ile mavişim hala yaşıyor kar ona birşey yapmadı. Sorsalar narin çiçek dayanamaz derdim ama canavar gibi Maşallah. Genede dışarıda bırakmaya cesaret edemem ama çok şükür 1 gece kaldı karda ziyan olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Evet, artık benimde bir mavişim var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2011
|
Hepinize selamlar uzun zamandır ağaçlar.net'i takip ediyorum.bir süreddir de üyeyim.Takip ettiğim Forum başlıklarından gördüğüm üzere maşaallah Güler Hanım herşeye yetişiyor. Bu arada çocukluğum Bursa Orhangazi'de geçti o dönem hemen hemen her pencere önünde maviş saksıları vardı.Orhangazi'de ismi "Durda bak" idi. hepinize sevgi ve selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Sevgili Mirbe, zengaden 2 adet beyaz 2 adet mavi mavişten oluşan bir mini fide paketi oluşturmuş. Çok emniyetli bir ambalaj ile fideler zarar görmeden kargo ile ulaştırıyorlar. Ben bir çok bacopa, küpe ve petunya fidesi aldım, hepsi son derece sağlıklı şekilde gelişimini sürdürüyor. Belki ihtiyacına cevap olur diye yazmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Geçen yıl sevgili Hakkı Şen'den hediye gelen minicik mavişlerim çok güzel gelişti, fotoğraf kalitesiz malesef telefonla çektiğim için. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
|
Çoğumuz ilk olarak sevgili Güler'in mavişiyle tanıştık campanula ailesiyle. Sağolsun kendi mavişlerinden tüm Türkiye'ye dağıttı. Bugün çoğumuzun evinde "Güler mavişi" bulunmakta ve artık bizler torunları dağıtmaktayız. Teşekkürler sevgili Güler ![]() Campanula ailesinde çok çeşit var. Bu da değişik bir campanula. Geçen Sapanca gezisinde son dakika golüm olmuştu. Dönüş için Sapancadan çıkarken son bir çiçekçiye girdiğimizde kapı önünde harap bir şekilde gözüme çarpmış, campanula sevdamın olduğu dönemler olduğu için hemen kapıvermiştim. Gördüğümde sapın üzerinde son bir tomurcuğu vardı. O da taşıma sırasında kırıldığı için çiçeğinin neye benzediğini bile görememiştim. Bir yığın badire atlattı, anne ve etrafındaki yavrular kökten çürüdü. Son anda bir yavru kurtarabildim. Bu kış dışardaydı ancak soğuklardan yanınca kapalı balkona aldım. Derken bir sap çıkartmaya başladı neredeyse boyuma ulaşacakken durdu neyse ![]() ![]() ![]() ![]() Campanula persificolia olduğunu sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Sevgili Güler abla yeni aldığım tavana asmalı saksıya mavişimi geçirirmeyi düşünürken sizin bahçe toprağına diye ektiğiniz mavişin toprağında uzunca büyüklü küçüklü solucan vardı,saksıda olduğundan solucanı atayımmı kalsınmı? solucan kökleri havalandırır faydalı diye okumuştum,mavişimi yemesinde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
..
Güler abla şimdilik bahçem yok 90-100 litrelik büyükçe saksı var onların içine koysam olurmu? o kadar istanbuldan uzun yoldan geldi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Moderatör
|
Gelişmemiş olsa bu kolları atar mı? Suyunu ihmal etmeyin, rüzgarsız ama gölge veya yarı gölge bir yerde tutun. Vakit buldukça onunla sohbet edin, biraz da potasyumlu gübre (ama dozajı az tutun-yakmayın) verin ve göreceksiniz önümüzdeki ay sizi sevindirecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
Bir ara forumda maviş diye diye ağzım açık geziyordum da bir türlü ulaşamıyordum. Şimdi yine bu forum sayesinde öğrendiğim bu çiçeğe yine bu forum sayesinde kavuştum. Hemi de 11 tane maviş köküm oldu. ![]() Kahramanlarıma bu güzel çiçeğe sahip olmamı sağladıkları için teşekkür ediyorum ![]() Bu arada Allah hep böyle yapıyor bana, tutuyor tutuyor sonra da yağdırıyor. ![]() İşte onlar hem beyaz, hem de mavisi var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili selis, daha bitmedi, nisbet devam ediyor ![]() Bir ara forumdan umudu kesip tohum sipariş etmiştim, siparişin hazırlık sürecinde forumdan maviş cevabı geldi. Fidelerimle tohumlar aynı zamanda elime ulaştı. Fideleri saksılara geçirdikten sonra tohumları da yine bu sıralarda ektim. Aradan bayağı uzun bir süre geçti, tohumlar çimlenmedi derken, dün bir baktım saksıdaki tohumlar da çimlenmeye başlamış ![]() Yakında maviş ormanı kuracağım ![]() Ama forumdan isteyenlere de göndereceğim hem de seve seve. Sizi ilk sıraya aldım bile. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu
|
Forum şenlenecek desenize.. İsteyip de bulamayanlar yaşadı ![]() Bende de, büyüsem mi büyümesem mi diye düşünen tüylü bir kız var.. Yarı gölge yerleri ve suyu çok seviyor dedi Güler Hanım.. Bakalım çiçek açacak mı? Sizin ormanı seyretsek de yeter..Umarım bol bol çiçeklenir.. En üstteki bitki beyaz açanı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ ikinci fotodakilerin yaprakları sanki bana farklı geldi, bildiğimiz maviştenmi yoksa mor çiçekli olandanmı acaba biliyomusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|