agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni3520Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-09-2011, 15:44   #451
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Tohumdan yetiştirdiğim minişim nihayet açtı... Tohum işi çok zor ve uzunmuş.

Eklenen Resimler

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2011, 16:31   #452
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lir Mesajı Göster
Tohumdan yetiştirdiğim minişim nihayet açtı... Tohum işi çok zor ve uzunmuş.
Sizinkinin çiçekleri katmerliymiş.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2011, 16:33   #453
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Ben de geçen sene kuruyanları elimle toplamıştım, bu sene uçları makasla budadım, bakalım nasıl olacak? Güler Hanım'ın kulakları sık sık çınlıyordur ama mavişler açınca daha çok çınlıyordur
Uçlarını makasla aldığım daha güzel gelişti.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2011, 09:30   #454
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili Kiraz , güzellikleri sizlerle paylaşmak inan bir başka haz veriyor insana.
Benim mavişin çiçekleri çok azaldı, ama beyaz olanı halâ çoşkulu. Koca saksıyı bir oraya bir buraya taşıyıp duruyorum. Nerede oturuyorsam karşımda dursun da seyredeyim diyorum, ama Oğuz, belini sakatlayacaksın diye kızıyor.

Koca saksı güllü kameriyedeydi şimdi balkonda, bu sıralar balkonda daha çok oturur olduk. Bakarsın yarın yukarı terasa taşırım. Benim işim hiç belli olmaz. Amannn boşver zaten adım çıktı diye düşündüğümden saksıyı ıhlıya pıhlıya el arabasına koyuyor, taşıyor da taşıyorum.
Rahmetli annem görseydi " kedi enciğini taşır gibi sen de saksını taşıyorsun" derdi.

iynk ve samur beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2011, 10:05   #455
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Uçlarını makasla aldığım daha güzel gelişti.
Ben de diplerinden yeni sürgünler ve yapraklar geldiğini görünce, çiçekleri geçmiş olan sarkan kısımların hepsini dipten budadım. Daha büyük bir saksıya geçirdim. Şimdi (arapsaçı gibi) bulunduğu saksıyı doldurma çabasında.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 08:46   #456
Ağaç Dostu

Andora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Sevgili dostlar,

İlk kez sizler aracılığı ile varlığından haberdar olduğum mavişlere hayran olmamak mümkün değil.

CAMPANULA TRAILING STAR SARKAN KAMPANULA YILDIZ SERİSİ - Campanula
SARKAN MAVİ YILDIZ KAMPANULA ÇAN CAMPANULA - Campanula

Peki hangisi sizdeki cins ? İkiside tam uymuyor gibi. Hiç değilse tohumundan bulup yetiştirmek istiyorum. Ya da tohum/çelik gönderebilecek arkadaşlarım var ise minnettar olurum.

Andora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 21:45   #457

jineop's Avatar

Alıntı:
Sizinkinin çiçekleri katmerliymiş.
Çok çiçeklenemedi. 4-5 tane açtı ve durdu. Dalları maviş gibi uzamıyor. Ufak , derli toplu. İyice yana doğru yayılıp büyüdüğünde belki güzel olur.

Eski 23-09-2011, 21:47   #458

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Andora Mesajı Göster
İlk kez sizler aracılığı ile varlığından haberdar olduğum mavişlere hayran olmamak mümkün değil.

CAMPANULA TRAILING STAR SARKAN KAMPANULA YILDIZ SERİSİ - Campanula
SARKAN MAVİ YILDIZ KAMPANULA ÇAN CAMPANULA - Campanula

Peki hangisi sizdeki cins ? İkiside tam uymuyor gibi. Hiç değilse tohumundan bulup yetiştirmek istiyorum. Ya da tohum/çelik gönderebilecek arkadaşlarım var ise minnettar olurum.
2. çiçek Sn. Andora. Bol çimlenmeler.

Eski 23-09-2011, 22:07   #459
Yeni Üye

sultan.'s Avatar

Giriş Tarihi: 23-09-2011
Çok mini mini bir çiçekmiş bu ilk defa görüyorum Satın alınan çiçek tohumlarını yetiştirmek çok zor,şartlarını sağlayamıyor insan.Çelik yöntemi daha emeğin karşılığını görebileceğimiz bir yöntem.

sultan. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 22:54   #460
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-06-2010
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lir Mesajı Göster
2. çiçek Sn. Andora. Bol çimlenmeler.
Sevgili Lir'e bu bilgi için çok teşekkür ediyorum,bende zengardene tohum siparişi verecektim,hangisi diye karar veremiyordum.En son ikisinden de alıp denemeyi düşünmüştüm.

ipektuğçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2011, 09:33   #461
Ağaç Dostu

Andora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Teşekkür ederim Sn. lir, forumda yüklü resimlerden bir türlü ayırt edememiştim.

Fakat sanki sizlerde olan ne 2. çiçek kadar çan ne de 1. çiçek kadar küçük ve yıldız çiçekli. Ayrıca zengarden 1.çiçek için maviş tanımı kullanıyor ama ben sizlerdeki mavişe pek benzetemedim.

Hala hangisini alacağıma karar veremedim

Andora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2011, 14:48   #462
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 169
Benim maviş hala açıyor,eylül bitiyor nerdeyse anca kendini toplamaya başladı...

Eklenen Resimler

_Esin_ beğendi.
ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2011, 14:27   #463
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-05-2010
ilk defa maviş büyütmeye başlıyorum.. Anemin vardı ama pek güzel zamanlarını göremediğim için almamıştım şimdiye kadar... Köye yazları gittiğimiz için yazın bozuluyordu..Şimdi evimde var ve ilk çiçeklerini açtı... Büyüdüğünü görmek çok güzel birşey... Nazar değmesin...

pürlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2011, 18:03   #464
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2011
Güler hanım ne gönlü bol insansınız, kim maviş dese hemen paylaşıma koşuyorsunuz. Mavişleri baharda diktim sevgili hakkı Şen sağ olsun , hediye etti. Çiçeklerini de gösterdiler minicik boylarına bakmadan ama bitkisi çok fazla gelişmedi.

Name:  SANY1373.jpg
Views: 2396
Size:  70.7 KB

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2011, 18:35   #465
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveflower Mesajı Göster
Güler hanım ne gönlü bol insansınız, kim maviş dese hemen paylaşıma koşuyorsunuz. Mavişleri baharda diktim sevgili hakkı Şen sağ olsun , hediye etti. Çiçeklerini de gösterdiler minicik boylarına bakmadan ama bitkisi çok fazla gelişmedi.

Eklenti 249673
Sevgili loveflower mavişinizi torfa mı diktiniz? Yanlış görüyorsam kusura bakmayın Eğer torfda ise bence gelişmeme nedenidir, hafif kumlu, kestane toprağına, ya da iyi bahçe toprağına geçirin.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2011, 21:18   #466
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2011
Torfo benziyor nedense fotoğrafta sevgili acemifüsun, gözlerinizin suçu yok. Bahçe toprağı ve sihirli toprağı karıştırıp dikmiştim ama sanırım bahçe toprağından çok az karıştırdım.sevgili Hakkı Şen bahçe toprağı eklememi tavsiye etti. Ben de hemen uyguladım.
Çok teşekkür ederim.

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2011, 12:24   #467
Ağaç Dostu

zencefil cicegi's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2011
benim bahcemde buna benzer yer örtücüler vardi ot sanip yolmustum hepsini ama ben yoldukca azdilar sanki bu konuyu görünce farkettim galiba mavisler tamda emin degilim ama cicekleri ayni bu renk ama sanki daha kücük cicekleri sizin resimlerinizdekiler büyük duruyor birde yapraklanmasi daha fazla benimkinin.
Denemek icin bir tutam topraktan alip saksiya diktim bakalim nasil olacak.

zencefil cicegi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2011, 10:51   #468
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-05-2011
Sevgili Güler Hanım sayesinde sonunda bende maviş sahibi oldum. hemen gelir gelmez saksısını değiştirdim ve batıya bakan çokta soğuk almayan gömme bir balkonum var oraya yerleştirdim. şunu merak ediyorum. suyu çok seviyormuş. ne zamana kadar sulayacağız. kışın dondurucu soğuklarda da sulamak gerekirmi. kış koşullarında bakımı nasıl olacak.. bilgilendirirseniz sevinirim..

gülneva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2011, 13:37   #469
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şirince'de gezerken o dar sokaklardaki evlerin önü teneke kutulara dikilmiş çeşitli çiçeklerle doluydu. Baktım bir beyaz maviş açmış çiçeklerini. Dayanamadım içeri seslendim. Ne yapayım benim beyazım yoktu. Bir kök rica etsem dedim.

Fatma teyze koşarak geldi ayırdı kök verdi. Bende bir sevinç bir sevinç,hemen pet şile kesildi toprak dolduruldu dikildi. 20 ün yolculuktan sonra durumu pek parlak değil ama inşallah kök sürgün verir.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2011, 17:18   #470
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Benim maviş hala çiçek açmaya devam ediyor.Her ne kadar şiddetli yağan yağmurdan biraz hırpalansa da üzerinde 5-6 tomurcuk daha var.

Bu mevsimde çiçek açması normal midir? Yoksa o da benim gibi mevsimsel karışıklık mı yaşıyor?

Eklenen Resimler

gilan ve _Esin_ beğendi.
Eski 24-10-2011, 18:14   #471
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili ardabora, şaşırmayın. Tek tük de olsa benim mavişimde de (beyazında da) çiçek var, saksılar kuytudaydı belki de ondan.

Eski 27-10-2011, 13:13   #472
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-07-2010
Güler ablacımın sayesinde benimde mavişim oldu,Güler ablacığım elleriyle dikip verdin çok teşekkür ederim.
Fazla sıcak sevmiyormuş, mavişimi yazın yaylalara götürüceğim yeterki mavişimin gönlü olsun

dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2011, 15:51   #473
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Tek kökten bu kadar açtı ve hala tomurcukları var. Bir kök sürgün de vermiş. Umarım bunu da öldürmem.

Name:  beyaz maviş.JPG
Views: 2951
Size:  34.0 KB

_Esin_ beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2011, 23:50   #474
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-09-2011
maviş

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili rodoslu mavişiniz postalandı. Arad Kargo Takip No.BG 883930-27811 5.10.2011

Periş, maviş. Aras Kargo Takip No.BG 883935-27811 5.10.2011
Sevgili Güler Hanım,maviş aşkını bana da bulaştırdınız şikayetçi miyim?Asla ,hayır çok memnunum çok seviyorum bu çiçeği,çok sevdiğimi bilen eşim Bursa'da bir kır lokantasında görüp soruyor ve istiyor seve seve küçük bir yağ tenekesinden kesip yaptıkları saksıda ekili olan ve orada gelin duvağı diye adlandırılan çiçeği hediye ediyorlar rengi beyaz gerçekten duvağa benziyor sarkan bir çiçek kasım ayı gelmesine rağmen hala oldukça çiçekli.Tohumu olmuyormuş diyorlar ama Zengarden Tohumculukta tohumları satılıyor acaba aynı çiçek değil mi?Bana inceleyip yazarsanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.

sebabahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2011, 23:59   #475
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fellez Mesajı Göster
Tohumlu değil baharda ayırarak üretiliyor.Kokulu değil.Baharda verebilirim diye düşünüyorum.Fatma Dündarın da dediği gibi yaz sıcağını atlatıp bahara kadar yeşerebilirse.Bu yıl hiç ummuyordum toparlanacağını böyle bir sürpriz yaptı.
Sevgili Fellez,çok sevdiğim bu çiçek hakkında aklım çok karıştı,tohumu olmuyor deniyor ama Zengarden Tohumculukta tohumları satılıyor,aynı çiçek değil mi acaba ,inceleyip bilgi verirseniz sevinirim,şimdiden teşekkürler

sebabahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2011, 00:50   #476
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili ardabora, şaşırmayın. Tek tük de olsa benim mavişimde de (beyazında da) çiçek var, saksılar kuytudaydı belki de ondan.
Aslında pek kuytu bir yerde değil, gayet güzel rüzgar alıyor, hatta bir iki minik dalı kopmuş geçenlerde...Doğal budama...

Israrla çiçek açmaya devam ediyor. Şimdiye kadar pek mesut bir bitki değildi ama bu sonbahar keyiflendi.

Eklenen Resimler

_Esin_ ve Seabert74 beğendi.
Eski 21-11-2011, 05:46   #477
Moderatör

Güler's Avatar

Ben de bu sabah Manyas'dan taşıdığım çiçekleri sularken, yanımda getirdiğim bu ufak saksı mavişde de çiçeklenmeler gördüm.
Başladım kendisiyle konuşmaya; memnuniyetimi ve kendisini çok sevdiğimi söyledim. Bakalım bana cevabı güzel çiçekler vererek verecek mi?

Name:  PB210879 (600 x 450).jpg
Views: 2508
Size:  57.8 KB

Seabert74 beğendi.
Eski 22-11-2011, 20:33   #478
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
Ben de ne kadar çok çiçeği takip ediyorum artık unuttum. Sizin maviş çiçeğinizi de çok sevdim. Fakat Maviş çiçeğinin (campanula) bir çok türü var galiba. Konuda anlatılan acaba bu türmüdür ? Bana tohumları hediye olarak gelmişti, önce çok sevindim benim de mavişim oldu diye ama zannedersem farklı bir türü. Sizdekilerin latince adını öğrenmem mümkün mü acaba ?

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2011, 07:42   #479
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Bugün 4 Aralık. Hava sıcaklığı gündüz 9-10 derece civarında oluyor bu aralar. Evimizin rüzgarlı ve saat 13' e kadar güneş alan balkonundaki beyaz mavişim yazdan beri sürekli çiçek açıyor ve üzeri hala tomurcuk dolu.
Sanırım kışın da açacak şekilde evrim geçiriyor.
Geçen ay 2-3 defa vitamin vermiştim. Onun da etkisi olabilir.
Az önce fotoğrafını çektim.

Eklenen Resimler

_Esin_ ve aslicancan beğendi.
uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2011, 14:01   #480
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Sevgili uzman16 beyaz maviş harika.Küçük bir makasla kurumuş çiçekleri tam boğazdan kesseniz hem görüntü olarak daha güzel olacak hem de güç diğer tomurcuklara gitsin derim

Bir türlü sahip olamadığım campanula bu (Sevgili Güler hanımın Ankara toplantısında verdiği de mavi çıktı, o da güzel bir yere gönderildi), ben de sizlerden hasret gideriyorum. Coyote'cim tohumdan beyaz Campanula carpatica yetiştirip bana da bir saksı vermişti ama onun çiçek çanları biraz daha kapalı ve dallar da daha uzun. Açmış halini baharda göreceğim.

Her yıl mavişimi kapalı balkona alırdım ve Ocak ayında bile çiçeği olurdu (hatta evvelki yıldı sanıyorum sevgili Güler'in doğumgününü kendi yavrularından birinin çiçeği ile kutlamıştım).

Campanulalar, kışın soğuklandıklarında daha çok açarlar diye okumuştum. Ben de bu yıl bir kısmını kuzeydoğu balkonda bırakıp denemeye karar verdim. Ankara bu yıl erken ayaza başladı ve yaklaşık 3 haftadır geceleri -8 dereceleri görüyor. Benim oturduğum yer ise 3 derece kadar daha soğuk olmakta. Mavişime ve henüz yavru olduğu için beyaz campanulaya kıyamayıp iki gün önce kapalı balkona aldım. Toprakları kaskatı donmuş bir haldeydi. Yalnız onlardan alınmış yavrular ve 3 farklı cins campanula şimdilik soğukta dışarda duruyorlar. Hatta yine carpatica olduğunu düşündüğüm bir koyu mor campanulam bu soğukta bile tomurcuklu. Dayanabildiğim ölçüde dayanıp içeri almama kararındayım, şimdilik düşüncem bu yine de belli olmaz kıyamayıp alabilirim Kıyabilirsem, donup donmayacaklarını ve bu yılki çiçeklenme durumlarına bakacağım.

Maviş ve beyaz carpatica'nın yavruları:
Name:  cam1..jpg
Views: 2131
Size:  37.6 KB

Koyu mor:
Name:  cam2.jpg
Views: 2155
Size:  42.6 KB

Sapanca'dan aldığım ve ölmekten son anda bir yavruyla kurtardığım Campanula'm:
Name:  cam3.jpg
Views: 2146
Size:  36.5 KB

Feriha'nın verdiği soğuğa dayanıklılığı kanıtlanmış Campanula'm Name:  cam1.jpg
Views: 2163
Size:  22.4 KB

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025