![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu Türkiyede uzun yaşamazmış Yaşıyorken seyir eyleyelim mi ![]() ![]() ![]() Resim çektikten sonra saksısını değiştirdim. Düpedüz kural ihlali, siz yapmayın. Benol hanım öyle önerdi ben de dinledim. Bakalım şimdi ne olacak. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. Jezebel, harika bir maviş bulmuşsunuz. Bu güzelliği bizimle paylaştığınız için (kıskanmış olsak da) çok çok teşekkürler. İzmir'den fide siparişi yapabileceğimiz bir yer var mı acaba? Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ege süs bitkilerinden almıştım, on-line satış yapmıyorlarmış. Toptancı kendileri. Ben komşuluk ve eski müşteri olma durumundan faydalandım. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2016
|
Çok güzelleeer |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzun ömürlü olmuyor maalesef. Tamamen kurur mu bimem ama baya can çekişiyor. Mevsimi gelmeden açmalarını sağlamak için çiçekçiler farklı hileler kullanıyor. Bunlar çiçeğin tüm enerjisini alıyor, sonları kötü oluyor. Saksı değişimi yaparken hortumla toprağını baya yıkadım, varsa ilaçlar arıtmak için. Bu sabah da kuruyan bölümleri ayıkladım. Kalanlar bunlar ![]() ![]() İkinci resimdeki taze sürgünleri görünce umutlandım biraz ama... çok değil. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Teselli için teşekkürler Fatih. Birazdan askıya alıp yarı gölge bir yer ayarlayacağım. Diğer mavişimle komşu olsunlar. Yaşaması için elimden ne geliyorsa yapacağım. Bu çiçek açtırma kimyasallarını en çok Hollandadaki çiçekçiler kullanıyormuş. İthal çiçeklerde özellikle dikkat etmek lazım. Çiçekliyken toprak, saksı değişmez ama, canını kurtarmak için kıydım çiçeklere. Belki bol sulayarak da ilaçlar akıtılabilirdi. Ama aklıma gelmedi o an. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Hadi gözün aydın. Kurtulmuş tabii. Yeni yapraklar çıkartmış. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2016
|
Iki Yıldır ulaşmaya çalıştığım bu çiçeğin hastasıyım..aramadığım çiçekçi kalmadı..hayranlıkla resimlerine bakıyorum..nasıl nereden temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Campanulalar canlanıyorlar. Şu anda çiçek açanlar var. İlginç olan buradaki yerli campanulanın kendi döktüğü tohumlardan kendisinin rahat çoğalması. ![]() ![]() O kadar ileriyi gitmiş ki tohumlar saksının altındaki deliklerde bile çimlenmişler. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçek açanlar. Yerli olarak çıkan campanula. Bahçedeki yerime götürmüştüm. Bu yıl ölmez ise sonraki yıllar o bölgede çoğalır muhtemelen. ![]() ![]() Diğer çiçek. Yanındaki büyük yapraklı olan halen açtıramadığım ancak toprakta daha iyi olduğu için gelecek yıl açacağını düşündüğüm Zeki beyin campunalası. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Siz bu mavişlere ne yapıyorsunuz bilemedim sevgili Sakdağ ben büyüyene kadar gözüne bakıyorum muhteşem görünüyor sizin ki ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Görünce aldığım ancak satıcıda bile büyük kısmı ölmekte olan pembe campunala. En sağlıklı olanı almaya çalışmıştım. Ne kadar dikkat etmeye çalışsam da önce pembe olanı daha sonra da beyaz minik katlı olanı öldü. Sn. jezebelin daha önce aldığı campunalayı kurtarmaya çalıştığını hatırlayınca benim aldıklarımın da neden öldüğü anlaşıldı. Muhtemel olarak en son enerjilerini çiçek açmaya harcayıp öldüklerini düşünüyorum. Ne veriyorlarsa bu kadar muhteşem çiçek açtırıp daha sonra tohum alamadan çoğaltamadan kısa zamanda ölebiliyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemde doğal olarak yetişen iki yıllık olup çiçek açınca ölen iki çeşit campunala var. Bunlardan bir tanesinin iki farklı rengi bulunmakta. Pembemsi renkte olan her yıl ancak bir tane çıkmakta. Açık mavi olan ise oldukça fazla var. Doğal olarak yetişen yaklaşık 4 km mesafeden getirmiş olduğum campunala ise biraz gölge ve sulak yerde yetişmesi durumunda çok yıllık olarak devam ediyor. Onun tohumlarından da sıkıntı olmadan çimleniyor. Anladığım dökülen tohumlar kışın soğuklama ihtiyacı hissediyor. Soğuklara dayanıklı. Çoğalma durumu sulanması durumunda çok fazla. Aşağıdaki linkte saksının alt deliklerinde bile çıktığı görülmekte. Genelde biraz nem alabileceği başka bitkinin yaşamadığı kaya yarıklarında rahat bir şekilde çıkıyor. http://www.agaclar.net/forum/1458440-post870.htm Yurt dışından gelen alldığım onca campunaladan sadece bir tanesinden tohumdan üretebildim. O da çok az oldu. Şu anda o da yaşamamakta. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Doğal ortamlarında yetiştiklerinde tohum veriyorlarmış anladığım? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayır o yaşıyor. Hatta tek tük de olsa yeniden çiçek veriyor. Benim kastettiğim şey ilk defa aldığımız yabancı campunalalar. İlk sarsıntıyı atlatıp yeniden büyüme moduna geçenlerde o sıkıntı olmuyor. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2015
|
Bu da benim yeni satın aldığım Campanula Get Mee..normalde daha mor ancak resimde bu şekilde çıktı..biraz büyüsün, bahara bahçede yerini alacak ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2017
|
Merhaba campanulaseverler. İnternette biraz dolandım ama mavişim fidesi bulamadım .Var olanlar ise farklı çiçek ve yaprağa sahip.yani sanırım başka bir türü.Sizin önerebileceğiniz bir satış noktası var mı?Bu arada Hatay'da ikamet ediyorum |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2016
|
Campanula -maviş çiçeği Merhabalar
Merhaba bende bu çiçeğin hastasıyım. Avrupa çiçekçiliğe sipariş verdim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Ben bi kaç hafta önce zengerdan dan aldım GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Migrosta saksıda 7 tl. idi. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2017
|
Çok güzel bir çiçek. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2008
|
Selam Arkadaşlar,İstanbul Gaziosmanpaşa dayım. Beyaz maviş arıyorum.Bilgisi olan cevap verebilir mi ? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
30 sayfayı gözüm kesmedi. güncel olarak maviş nasıl çoğaltılır bileniniz varmı? çelik deniyeceğim de öyle çeliklik bi gövdesi yok yaprak ve sapları var... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Yerli Afyonkarahisarda yetişen çok yıllık campanula. Saksı içinde de kuvvetli geliştiği için geçtiğimiz yıl büyüme periyodunda toprakta geçirdi. Bu yıl oldukça fazla büyüdü. Bu çiçeklenmeden önceki hali. Tohum yolu ile çoğalıyor. Çok minik olan tohumlarını toplayabilirsem etkinlikte paylaşmayı düşünüyorum. Tohumların sonbaharda ekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendi saksısında iken saksı deliklerinde bile minik çan çiçek fideleri çıkmıştı. Çiçekli halinin de resimlerini küçülttüğüm zaman ekleyeceğim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|