View Single Post
Eski 18-06-2014, 23:47   #781
scpr
Ağaçsever

scpr's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2014
Bahcedeki Mavislerin sulanmasi...

Mavislerin sulamasini üstten mi yapmaliyiz yoksa köklerine direk mi suyu tutmaliyiz? 2 gün önce bahceme diktim 30 tane. Sulama konusu ben de biraz soru isareti birakti. Üstten fiskiye seklin de yapiyorum ama cicekler kendilerini bir saat kadar toparlayamiyorlar.
Gördügüm kadariyla Mavisleriniz saksilar da, bence cok güvenli bir ortamdalar. Benim gariplerin mücadele etmedigi böcek yok. Sümüklü böcek bildiklerim arasinda ama bilmedigim gözle görülen bir cok böcegi temizliyorum. Ama 30 mavisi temizlemek bir hayli zaman kaybi. Sarimsaktozuyla sümklüböcekleri uzaklastirdim ama forumdan ögrendigim kadariyla üreme zamani köpüren bir bit cesidi varmis. Onu temizledim bugun. Sanirim kimyasal mücadeleye gececegim. Ayrica sarimsak tozunun kokusu tüm bahceyi ve pencereyi actigim da tüm evi dolduruyor. Hemen bitisigimdeki komsum Alman ve yakinda sikayete gelirse hic sasirmam.
Not; Yazimda Türkce harfleri kullanamadim. Bunun icin özürlerimi kabul edin lütfen. Q klavye kullaniyorum. F klavyeye gecis olmasi lazim ama bulamiyorum. Bilgisayar Almanca. Almanya`da yasiyorum ama 3 yil oldu. Cok iyi Almancam yok. Anlayacaginiz her alanda neredeyse acemiyim tekrar özür dilerim.

Name:  mavis sulama soru.jpg
Views: 3202
Size:  48.1 KB

Düzenleyen scpr : 24-06-2014 saat 06:44 Neden: Noktalama isareti hatasi. Resim düzeltme.
scpr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön