![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Sayın mexoenerji, konformizmle yaşam hakkını hangi terazide tartıyorsunuz merak ediyorum, ve açıkçası dehşete kapıldım şu an. Mesele araştırma yapmak için laboratuarınızda tüketeceğiniz enerjiyse, projeniz varsa ve buna destek arayışı içindeyseniz; bu sitedeki kullanıcılar da dahil fikir alışverişi yapabileceğiniz, size yol gösterebilecek birçok kişi ve kurum çıkacaktır eminim. Teknoloji geliştirmek için buyurun istediğiniz kaynağı kullanın, buradaki kimsenin buna bir itirazı yok zaten! Ama bunu "şortla gezme hakkı" ile yanyana koyup aynı argümanı savunmak için kullanmanızı kabul edemiyorum. Son söylediklerinizi bir kenara bırakıp tartışmaya girdiğiniz andan itibaren savunduğunuz "Nükleere ihtiyacımız var, aksi halde çağın gerisinde kalacağız" savlarınızı 1930'larda yaşasaydık ben de kabul edebilirdim doğrusu. Ama nükleerin "ilerici" olduğu çağ bitti artık, insanlık zararlarının çoktan farkına vardı. Bir elektrik kesintisi ve ardından gelen soğutma eksikliği zincirleme olarak nelere yol açıyor göremiyor musunuz? Nükleer santrallere sahip birçok ülkenin "yenilenebilir enerji" üretimimizi arttıralım diye uğraşması, zorlayıcı hedefler koyması, araştırmalara kaynak aktarması abesle iştigal mi oluyor sizce? Emin olun, şu son 4 gündür yaşananların zararları tümüyle açığa çıktığında (ki bu devirde eskiden olduğu gibi gizli kalması mümkün değil) herşey daha da hızlı değişecek. Bizim de önümüze bakmamız lazım artık, günü kurtaracak çözümler bulmak için illaki geriden nal toplayıp gelmemiz gerekmiyor! |
![]() |
![]() ![]() |
|
|