''dikkatimi çeken son bir detayda japonların çok uzun zamandır nükleer enerji ile haşır neşir olmasına,bu santrallerle kapı komşusu olarak yaşamasına rağmen nasıl oluyorda dünyanın en uzun ömürlü halkı olmayı başarıyorlar ?''
''ortaya atılan savları herkez kendi ekseninde değerlendirdiği sürece bir sonuca varılması mümkün değil...''
bakın, sayın MEYVELİTEPE yine ikinci cümlede bahsettiğim gibi yaklaşmışsınız.
oysa söylemeye çalıştığım mevcut reaktörlerlerin çevresinde .... kat fazla radrasyon varken,yayılıyorken neden etkilenmiyorlar ı öğrenmekti !
öyle **** böyle bu başlık altında tartışabilen kimse gerizekalı değil.herkez zarrarının,risklerininde farkında.kimsenin sizin veya çocuklarınızı nükleer serpintiye maruz bırakma hakkı olmadığı gibi kimseninde benim yaşam standartımı engellemeye hakkı yok !çünkü kimisi evinde şortla dolaşmak için ....dan fazla enerji tüketirken kimisi (adıma konuşuyorum)
atölyesinde,labaratuvarında nasıl daha az gereksinim duyarımı araştırıyor olabilir! teknolojiyi geliştirmek te neyazıkki enerji tüketmekle oluyor.
keşke nükleer enerji hiç bilinmese hiç bulunmasaydı! ama tüm gelişmiş ülkelerin nükleer santrali,bombası,tecrübesi varken bizim görmezden gelmemiz bana göre ahmaklıktan başka bişey değildir.
şuna bakın,bir avuç israilli yahudinin öz güvenine bakın hangi cesarettle sağa sola çemkiriyor.
japonya seyahati teklifi için ayrıca teşekkürler.yolmasraflarımı karşılayacağınızı söylemişsiniz. yaklaşık 1300 euro .ama bu miktarı verebiliyorsanız benim yerime güneş paneline yatırım yaparsanız 1300 euro/2.5 euro watt =520 watt kurulu gücü olan güneş panelleriniz olurki günlük mppt ve traking sistem kullanırsanız %50 artışla ortalama 5 saat güneşlenme ile günlük 3.9 kw enerji eldesi ile hergün 3kg karbon salımını azaltmış olursunuz......
|