Alıntı:
''ortaya atılan savları herkez kendi ekseninde değerlendirdiği sürece bir sonuca varılması mümkün değil...''
|
Bu defa haklısınız. Eksenler farklı. Benim ve pek çok kişinin bakış açısı insan ve çevre.
Alıntı:
ama tüm gelişmiş ülkelerin nükleer santrali,bombası,tecrübesi varken bizim görmezden gelmemiz bana göre ahmaklıktan başka bişey değildir.
|
Burada yazdığınız bakış açısı değil.
Şimdi gidip Japon insanlarına sorun "ahmaklığı" nasıl tanımlayacaklar? Göz göre göre Türkiyede nükleer santral kuran ya da kuracak olanlar için insanın da çevrenin de bir önemi olmayacaktır. Bunda çok da zorlanmayacaklar çünkü insanın ve çevrenin önemli olmadığını tekrarlayan kişiler de az değil. Taa ki, kendi başlarına da gelinceye kadar. ABD'de de 1979 kazasından sonra güç sahipleri nükleer santral olsun ama benim arka bahçemde olmasın derdinde.
Geçmişte çernobilde olanlar, şimdi japonyada olanlar, gelecekte Türkiyede olacak olanlar hiç mi umurunuzda değil? Şimdi yüzbinlerce Japon, birileri standartları zedelenmesin diye bu çileyi çekiyorlar ve daha başlangıçtalar.
Aslında takdir etmek gerekir belki de açık sözlülüğünüzü. "
Benim standartlarım var, sen öleceksin diye ben standardımdan vaz geçmem. Bana ne, ölürsen öl" diyorsunuz özetle. Umarım tam tersi olmaz. Umarım sevdikleriniz de, vazgeçemediğiniz standartlarınız yüzünden ölmez, kansere yakalanmaz, evinden sürülüp iyot tabletleri yutmaz, günlerce, haftalarca, dehşet içinde bir yerlerde saklanmak zorunda kalmaz. Bakın, ne kadar da değerliymiş standartlarınız.
Yenilenebilir kaynaklara yatırım yapmak konusundaki önerinize de hem şaşırdım hem teşekkür ederim. Oysa, dilekçe verelim de nükleer santrali hızlandıralım, şimdi bir çok ülke askıya alıyor görünürken bizimkisine bir helal gelmesin dersiniz diye düşünmüştüm.
Merak etmeyin, çıkartılan kanun uygulanabilir şekle geldiği andan itibaren, şebekeye 1kW bile borçlu kalmayacak şekilde yatırımımı yapacağım. Geri dönüş süresi de önemsiz. Hali hazırda Ocak Şubat aylarında toplam enerji tüketimim ayda 550Kwh ancak verimlilik ve diğer enerji kaynaklarıyla elde ettiğim toplam enerji miktarı 2000Kwh'den büyük.
Bu arada, bir nükleer santral yılda kaç kWh enerji üretecekti?