View Single Post
Eski 16-03-2011, 08:41   #359
memoxenerji
Ağaçsever

memoxenerji's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kirmit Mesajı Göster
Sayın memoxenerji,
Söylemek istediğim şu, bir tüketim politikası var ve biz burda doğaseven insanlar olarak az çok bunun farkında insanlarız.
Eşimle ben kısa süre önce bu dünyanın içinde mutsuzca tüketen insanlardık, deneyimledik ister istemez bu süreci. Reklamlar, politikalar vs vs...
200-300 metrelik mesafelere bile taksiyle gider olmuştuk. Belki satın aldıkça mutlu olabileceğimiz yanılgısı ve propagandasının etkisine öyle ya da böyle kapıldık. Tv var sonuçta, iletişim denen, istenilenin propaganda ve reklamla, telkinle elde edildiği bir dünyada yaşıyoruz artık, köyler dahil.
Yakın süre önce Erich Fromm'un bir kitabını okumuştum, "Olmak ya da sahip olmakla" ilgili bir kitaptı, adını tam hatırlayamadım, halen bazı kitaplar taşındığımız için koliler içerisinde.
Zaten bu kitapta anlatılanı bir süredir deneyimliyorduk, propagandaların, politikaların eşliğinde. Büyük alışveriş merkezlerine gidip alışveriş yaparken mutlu oluyoruz sanıyorduk. Şurdan şuraya giderken yürümek marifet değil, arabayla gitmek zorunluluktu sanki.
Ama gördük ki bu ortam insanın doğasına da aykırı, doğaya da aykırı. Bunun olumsuzluklarını maddi manevi yaşadık.
Ben 43 yaşımda başka bir yere taşınıp, bisiklet kulllanmayı öğrenmenin mutluluğu ve sağlıklı etkisini görüp yaşadım. Toprakla uğraşıp, bir tohumdan bir can oluşmasının mutluluğunu, çoşkusunu yaşadım. Daha önce hiçbir şey yapmıyor muydum? Elbette yapıyordum, bilgisayar başında... Ama bilgisayar başında hayat geçirmek, insanın doğasına aykırı olduğu gibi insana da, insanlığa da tek başına bir şey katmaz. İnsan doğal bir varlıktır. Başka ihtiyaçları vardır. Teknoloji bunu sağlamıyor.
Şehirdeki yaşamlara bakıyorum, teknoloji yaşamı kolaylaştıracak, zaman tasarrufu sağlanacak derken, insanlar özgürleşeceğine daha da köleleşiyor. Teknoloji arttıkça hırslar artıyor, ne zaman, ne enerji yetmiyor, ne de insan sağlıklı yaşayabiliyor.
Daha çok enerji, daha çok para, daha çok konfor değil!
Bir politik dünya var, insanların yönetildiği. İnsanlara ihtiyaç diye daha çok yük bindiriliyor, daha çok sahip olma hırsı verilmeye çalışılıyor.
Siz şayet doğayla ilgilenen bir insansanız bunun yanlışlığını daha kolay anlamanız lazım, çünkü biz bunu yaşayarak anlamış insanlar olarak burda varız.
Başka bir şey söylememe gerek var mı bilmiyorum?
elbette bu tükettirim politikasının farkındayım.bu uyarınıza gerek yok.

tartışma öyle noktaya taşındıki aptal,insanlık ve doğa düşmanı etiketleri yapıştırıldı üstümüze.
dikkat edin bu mesajın hemen ardından bile ''öyle değilmisiniz''anlamında yeni metinler eklenecek.

itiraf edeyim imrenerek bakıyorum şehrin kargaşasından kaçmış,kendine huzurlu bir ortam kurmuş,kısmen veya tamamen burada yaşamını sürdüren arkadaşlara.

kim istemez ki ?ama buda yine imkanlar doğrultusunda...

neyse benim kurduğum cümlelerin pek önemi yok.nasılsa anlatmaya çalıştığım farklı yorumlanacak

memoxenerji Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön