View Single Post
Eski 15-03-2011, 22:22   #349
bayindirmevki
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2009
Epeyidir konuyu takip ediyorum. Ben bu filmi daha önce görmüşüm gibi bir his var. Hatta yaşamış...

Sayın Meyvelitepe her zaman ki gibi yüksek bilgi ve kültürünü kendi tarzınca yansıtırken, Sayın Doğasever de güneş panelleri üstüne bizlere çok güzel bilgiler vermekte.

Bakalım konu nereye gidecek. Özellikle güneş panelleri açısından.

Geçtiğimiz hafta güneş enerjisi fuarındaydım da fiyatlar pahalı geldi. Bir tanıdıktan temin edebilir miyim diye düşünüyorum.

Neyse, konuyu dağıtmayayım. Japonya'ya gelirsek bir japonla uzun yıllar dirsek dirseğe çalışmış olmanın deneyimi ile söğleyebilirim ki çok iyi eğitimli, disiplinli, ne yaptıklarını iyi bilen insanların bulunduğu ülkedir. Kuşkusuz ki artı ve eksiyi çok iyi hesaplamış ve bu sonuçları öngörmüşlerdir. Japonya çok kısıtlı bir alanda çok yoğun nüfuslu ve doğal kaynakları kıt bir ülkedir. Bu nüfusu doyurup iş sağlamak için gerekli olan gelişmişlik düzeyine ulaşmakta gereken enerjiyi sağlamak için bundan başka seçenekleri olmadığı ortada. Japonyanın kendi özel konumunu düşünmeden başlarına gelen felaket üstünden fikir yürütmek, tez ispatlamak anlamsız.

Kaldı ki bu konunun başlığı bana yanlış gibi geliyor. Doğasever bir forumda "nüklere evet mi, hayır mı" diye sorulmasına hayret ettim. Olsa olsa "nüklere hayır bir imza da sen ver" olmalıydı. Doğasever insanların safı net ve belirgin olması gerekmez miydi?

Bu tartışmalar havanda su dövmenin ve ego tatminin internet tarihindeki örneklerinden biri olacak ve gelecek nesiller şaşkınlık ve hayret içinde okuyacak.

Nüklere hayır!

Bunu tartışmanın anlamı yok!

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön