![]() |
|
![]() |
#11 | |
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Þehir: ANKARA
|
Alıntı:
Kusura bakmayýn ama ben mesajlarý daha çok "topyekün" bir karþý çýkýþ gibi algýladým. Sn. Malina'nýn her hangi bir barajdan bahsetmediðim veya savunmadýðým halde "bak balýklar ölüyor" diye özetlenebilecek mesajý dahi bu tür bir algý yaratýyor. Ben ülkemizin tüm enerji kaynaklarýnýn makul ölçülerde ve kontrollü olarak kullanýlmasýný arzu ediyorum. Bunun içinde HES de olur, rüzgar da, güneþ de, hatta nükleer enerji de... Her þey 2 temel unsur çerçevesinde deðerlendirilebilir: - maliyet/yararlýlýk - risk/yararlýlýk Elektrik tehlikeli ve kullanýmý riskli bir þeydir. Ama gerekli önlemleri alarak evimizde kullanýrýz. Buna raðmen her yýl binlerce kiþi elektrik çarpmasýndan ölür veya yaralanýr. Bunlar oluyor diye elektriði býrakýp mum ýþýðýna geçmeyiz. Çünkü mum kullanmanýn riski daha yüksektir. Risk kriteri daha da geniþletilebilir. Örneðin doðal gaz santrallerinin dýþa baðýmlý olma riski gibi... Ancak, bir þeyler kullanmak zorundayýz. Ben sadece rüzgar ve güneþin bize yeteceði (en azýndan þimdilik) gibi hayallere ne yazýk ki katýlmýyorum. Rüzgar her zaman esmez, geceleri güneþ olmaz. Fosil yakýtlarý savunan olsa bile ne kadar gideceði belli deðil. Eldeki tüm imkanlarýn uygun miktarda kullanýlmasý düþüncesindeyim. Dediðim gibi, mesajlarýnýz ben de bir "HES karþýtlýðý" algýsý yarattý. Verilen linkler ve alýntýlar bile bu içerikte. Elbette bu da bir tercihtir. Ama ben körü körüne bir karþýtlýk veya tarafgirliði tercih etmiyorum. Doðanýn ciddi zarar göreceði bir proje elbette tercih edilmemelidir. Ama tek bir aðaç zarar görmesin diye tuvalet kaðýdýndan vazgeçmek gibi bir niyetim de yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|