agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-05-2016, 21:27   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
Ekşi mayayla evde yapılan ekmeğin tadını hiç bir ekmeğe değişmem. Hele iki gün sonra ince dilimleyip kızartılınca süper oluyor.
Ekmeği için emek verenlerin ellerine sağlık...

Ben döküm tencere kullanmıyorum. 10 lt hacimli bir tencerem var, içersine fotoğraftaki ızgara telini yerleştirip üzerine yuvarlak tepsiyle ekmeği yerleştiriyorum. İki adet buz parçasını da tencerenin dibine atıp kapağını kapatıyorum. 45 dakika sonra tencereden çıkan ekmeği birkaç dakika daha yüksek sıcaklıktaki fırında bekleterek daha fazla kızarmasını sağlıyorum.

Döküm tencereye göre daha ince kabuklu bir ekmek oluyor.

Name:  image.jpg
Views: 924
Size:  67.5 KB

selimkuntay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025