17-09-2015, 11:32
|
#578
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hatice p.
Ekşi maya hakkında bilgi edinmek için aramaya başlayınca ağaçlar netinde (ki üyeyim) içinde olduğunuu görünce sevindim, başlık çok eskiden açılmış, zaman zaman konu duraksamaya uğramış, ve en son şubat ayında yazılmış en son mesaj.
Bende ekşi maya yapımına başladım, bugün 3. günü, her akşam besledim mayayı, ilk önce tam buğday unundan yapmaya başladım, beslemelerimde beyaz un kullandım. fakat her akşam eve gittiğimde suyun hamurun üzerinde 1 cm kadar ayrıştığını görüyorum rengi hafif koyulaşmış, bu durumda ne yapmam gerektiğini sormak istiyorum, hemde konu belki yine canlanır diye ümid ediyorum.
|
Merhaba Hatice Hanım,
Sabırla beslemeye devam edin. Gerçekten kabarmaya başlaması 9.-10. günü bulacaktır. Mayanızın gerçek tadını bulması da 3-4 haftayı bulacaktır. Önümüzdeki sene mayanızın doğum gününü kutlamayı unutmayın bu arada 
|
|
|