View Single Post
Eski 18-05-2016, 21:27   #582
selimkuntay
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
Ekşi mayayla evde yapılan ekmeğin tadını hiç bir ekmeğe değişmem. Hele iki gün sonra ince dilimleyip kızartılınca süper oluyor.
Ekmeği için emek verenlerin ellerine sağlık...

Ben döküm tencere kullanmıyorum. 10 lt hacimli bir tencerem var, içersine fotoğraftaki ızgara telini yerleştirip üzerine yuvarlak tepsiyle ekmeği yerleştiriyorum. İki adet buz parçasını da tencerenin dibine atıp kapağını kapatıyorum. 45 dakika sonra tencereden çıkan ekmeği birkaç dakika daha yüksek sıcaklıktaki fırında bekleterek daha fazla kızarmasını sağlıyorum.

Döküm tencereye göre daha ince kabuklu bir ekmek oluyor.

Name:  image.jpg
Views: 924
Size:  67.5 KB

selimkuntay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön