![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
Daha önce başıma geldi; Trakya üniversitesi bitki koruma bölüm başkanı sayın Mehmet bey bahçemi öğrencileri ile ziyaret ettiğinde teşhisini koymuştu. Sayın @İsmail Kuzucu arkadaşıma katılıyorum Normal şartlarda ister kapalı ister açık alan olsun bırak sigara içmeyi sigaraya dokunduğumuz ellerimizle domateslere dokunmamamız gerekiyor. Düzenleyen sinbas : 09-07-2015 saat 20:32 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2015
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
kırmızı örümcek için abemectin kimyasalını kullanabilirsiniz. hem ucuz hemde etkili. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sn modelci ayrı bir soru sormuş ben onu cevapladım. Diğer konularda bir sıkıntı yok. Havalar ısındığı zaman kırmızı örümcek nerde nerde bitkileri bulur. Gübre, torf toprak gibi ürünlerlede gelebilir. Çeşit olarak aynı saksılık çeri fidesi alırsanız sezon geç değil. 10-14 gün içinde yeni meyveler gözükmeye başlar. 3 hafta içinde toplamaya başlarsınız. Kış ayrındaki soğuklara kadar meyve almak mümkün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Ben bu sigara isine hic dikkat etmedim ![]() Acaba biberlere e ayni zarari veriyormu? Cunku benim biberlerde oldu iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Hiç küçümsenecek bir hastalık değil. Ben seraya sigara içenleri dahi sokmam. Babamda buna dahildir. ![]() Domates, biber, hıyar, fasulye, kabak gibi bitkilerde oldukça fazla görülür. Bunların benim bildiğim bitkiler büyük ihtimal daha birçok bitkide de görülür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Domatesler im çok güzel çiçek açtı ama bugun yapraklarda sorun fark ettim. Sarariyorlar. Hemde tepeden aşağı doğru. Neden olabilir acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bu sorun canımı sıktı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
Fosfor Fazlalığı olabilir. "Normal koşullarda fosfor fazlalığının bitkiler üzerindeki olumsuz etkileri daha çok dolaylı etkilerdir. Çünkü fosfat iyonlan toprakta sıkı bir şekilde tutulma özelliğine sahiptirler ve bu nedenle bitki bünyesine aşırı yüksek miktarlarda fosfat iyonu girişi kolay rastlanan bir durum değildir. Bununla birlikte aşırı miktarda verilen fosforlu gübreler, çinko ve demir gibi mikroelement noksanlıklarına neden olurlar. Fosfor fazlalığı kalsiyum, bor, bakır ve mangan noksanlıkları da yaratabilmektedir." O halde şu andan itibaren fosfor takviyesini azaltıyoruz. Fosfor bitkinin fazla ihtiyaç duymadığı minerallerdendir, çiçeklenme ve köklenme de daha etkilidir. Her zaman dediğim gibi hümik asit, asitik asit, sitrik asit her sulama suyuna azar azar verebilirsiniz. bunları vermekteki amacımız toprakta ki minerallerin bitki tarafından alınabilecek hale getirmek toprağın ve suyun Ph nı düzenlemektir. Yukarıda kırmızı olarak belirttiğim minerallerin bulunduğu iz element takviyesini toz veya sıvı şekliyle temin edebilirseniz yine sezon boyunca 3-4 kez üzerindeki ölçüler nispetinde kullanmanız bitkilerinizin daha sağlıklı olacağı anlamına gelir. "Bitkide Demirin Rolü Biyolojik azot bağlanması için gerekli elementlerden biridir. Yeterli miktarda yarayışlı Fe protein sentezi için gereklidir. Klorofil üretiminde O2 taşınmasından sorumludur. Solunumdan sorumlu enzim sisteminin en önemli parçasıdır. Yaprak kalınlığını arttırır. Besin alımını teşvik eder ve verim artar. Fe yaprağın rengini koyulaştırır, güneş enerjisinden daha çok faydalanılır. Demir Noksanlıkları Aşırı fosfat uygulamalarında Fe eksikliği görülür. Aşırı mangan uygulamaları bitkiye Fe alımını düşürür. Erken sezon ve soğuk iklim şarlarında bitkiye Fe alımı düşer. Aşırı kireçleme Fe yarayışlılığını düşürür. Yüksek pH Fe alımını engeller." Şimdilik söyleyeceklerim bunlardan ibaret. Kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet ayarladim kamerayı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar bana cvp verecek kimse yok mu??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
![]() 15 günde 3 sefer besinli su ile suladim halbuki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Hocam sulama fazla olamaz fakat sormak istiyorum fazla güneş ve rüzgar yapmış olabilir mi bunu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Azot ve fosfor veriyorum gübre olarak solucan gübresi takviyesi yaptım diğer domatesler de aynı uygulamaya tabiî. Fakat yalnız bu bitkinin sorunu var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Yapraktan azot uygulama yaptım umarım iyi gelir. Toprak havalandırma yapsam mı ki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler tavsiye ettiğiniz herşey evde mevcut düzelir ise çok sevinecegim. Fosfor kesiyorum potasyum takviye etmelimiyim acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
![]() Bu ne hastalığ ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Kokle ilgili bir sorun var gibi gozukuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
![]() " Hastalıklı kısımları kes at. Fungasit yani mantar ilacı ile ilaçla. " demişler ne kadar doğru .. süt ile yapılan ilaç fayda sağlar mı bunlara acaba ?? Yakın Çekimleri yaparım en kısa zamanda .. Sn. birnefestoprak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-07-2015
|
sorun
Evet bu hastalık fungal olan fusarium diğer bir adiyla solgunluk hastalığıdır bulaşma nedenlerinden en başında gelen faktör başka tarlalarda mevcut olan hastalığın traktörle pulluk vasıtasıyla bu toprakların sürülmesi ve sizin traktör pulluklarini dezenfekte etmeden yetiştiricilik yapilacak alana gelip bu traktörlerin pullukla sürmesi sonucu bulaşır daha sonra sulama suyuyla bitkiden bitkiye gecer çözümüne gelince 1000 m2 klordioksit ( dezenfektan ) 1-2 litre damlamadan uygulayarak fungal seni temizlemek daha sonra koruyucu özellikte bir ilaç hastalığın ilk başlarında çok şiddetli değilse 1000 m2 400 gr captan ( dezenfektan uygulandıktan 3-4 gün sonra bu uygulama yapılır damlamadanda) eğer hastalık çok şiddetli ise bakir içeren ilaçlar damladan uygulama yapilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
![]() En çok ta bu hastalık la başımız dertte 20 30 kök domates böyle ne yapmalıyım. Yardım lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Govdenin ortasina yakin yapraklari yakindan resimleyebilir misiniz? Yapraklarda ufak ve koyu renkli benekler var mi? Viral bir hastalik gibi duruyor. Oyleyse bitkiyi hemen sokup imha etmek iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
mantara karşı ilaçlanmalı bu zamanda kırmızı örümceğe dikkat 7 günde bahçe biter |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Hocam .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2015
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2015
|
arkadaslar benım domates fidesı ıkı gunde yaprakları büzüldu yardımcı olabilirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar |
|
|