Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas
merhaba;
yanılmıyorsam sizin saksılarınızın derinliği 15-20 cm civarında domates iyi ve derin işlenmiş toprağı bulduğu taktirde kendi boyu kadar veya 140 cm kadar kazık kök oluşturur ve yan kökler kendi yaprak çapı kadar (yaklaşık 60 cm kadar) genişler.
fotoğraftaki durum yetersiz toprak,fazla sulanma ve yetersiz besin gibi görünüyor.
koyun gübresi çok yıllık ise yani tam yanmış ise her hangi bir sorun oluşturmaz ama taze ise yakabilir.
Saksılarınızın altları delik değilse mutlaka delmeli siniz.
15-20 gün ara ile Bir miktar yapraktan ve sulama suyundan iz element ve kalsiyum takviyesi yapabilirsiniz.
Ruhsatlı özel karışım kendi ambalajında 6- 7 çeşit iz element bulunduran ürünler var onlardan yararlanabilirsiniz.
benim söyleyeceklerim bu kadar.
|
vediginiz bilgiler için oncelikle tesekkur ediyorum. Saksılar 40 cm derinliğinde 1 metre genişliğinde. Bir saksıda 8 det var. Sanırım iyi verim için 4 ü gecmemem grekiyordu. acemilk işte

koyun gubresi iyi yanmış. Toragın ustune serpitirerek sulama yaptım. 2 3 haftada bir gubre atmam soylendi. gubre tek basına yeterli olurmu ? sutlu su dan bahsediyorlar gecerliliği var mı ? vitamin alacaksam bana isim verebilirisiniz ?