Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cakir84
vediginiz bilgiler için oncelikle tesekkur ediyorum. Saksılar 40 cm derinliğinde 1 metre genişliğinde. Bir saksıda 8 det var. Sanırım iyi verim için 4 ü gecmemem grekiyordu. acemilk işte  koyun gubresi iyi yanmış. Toragın ustune serpitirerek sulama yaptım. 2 3 haftada bir gubre atmam soylendi. gubre tek basına yeterli olurmu ? sutlu su dan bahsediyorlar gecerliliği var mı ? vitamin alacaksam bana isim verebilirisiniz ?
|
Geçen hafta almıştım ama markasını hatırlayamıyorum yanılmıyorsam bünyesinde 6-7 mikro element barındırıyordu.
bunları açık olarak ta alabilirsiniz çuvallar içinde istediğin kadar veriyorlar ama en iyisi özel ambalajında markası menşei belli ürün almak olur.
Her zaman her bitkiye önerdiğim gibi Bulabilirseniz Melas (bir tatlı kaşığı) (bünyesinde bir çok makro ve mikro elementler barındırır) bir nevi organik gübredir ve şeker fabrikalarından temin edebilirsiniz.
Ziraatçılardan Deniz yosunu (yarım çay kaşığı),hümik asit (bir çorba kaşığı), asitik asit (bir çay kaşığı), sitrik asit (yarım çay kaşığı) ve çiçeklenmeyi teşvik amaçlı fosforik asit (bir-iki damla), bitki iskeletini ve meyvelerini güçlendirmek için kalsiyum (bir-iki damla)(size verdiğim değerler saksılarınızın büyüklüğü düşünerek yaklaşık olarak verilmiştir yinede oranları satın alacağınız ziraatçıdan daha net değerler alabilirsiniz.)
Fosforik asit ve kalsiyum hariç diğerlerini sulama suyuna haftada bir suluyorsanız bir dolu bir boş olarak azar azar katabilirsiniz.
Tüm mineralleri sulama suyu yoluyla veriniz, ölçüleri yarıya düşürerek pompa ile yapraktan da verebilirsiniz,fosforik asit hariç.
Yukarıdaki oranlar benim bitkilerime uyguladığım oranların altındadır.
Odun külünü sulandırdım 3-4 gün kadar dinlenmeye bıraktım ve hem damlamadan(80 metre kareye bir çay bardağı kadar) hemde pompa ile (bir çorba kaşığı kadar)yapraktan uyguladım sonuç iyi görünüyor.
yine iz element olarak;
BOR
BAKIR
MANGAN
MOLİBDEN
MAGNEZYUM
DEMİR
ÇİNKO ihtiva eden karışımı hazır bulabilirsiniz en azından oranları belli olduğu için hangisinden ne kadar ne zaman atacağım sıkıntısı olmaz.
Sütlü su konusunda her hangi bir uygulamam olmadı onun için fazla yorum yapamayacağım bünyesinde yağ bulunduğu için toprağın yapısını da bozabilir, zararlı sinek ve kurtçukları teşvik edebilir.
Bahsettiğiniz koyun gübresini bire bir toprak karıştırmak suretiyle verirseniz daha yararlı olur.
yazacaklarım şimdilik bunlardan ibaret,
kolay gelsin.