Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esen-akasya
Domates fidelerinin toprağını kazdım fide köklerinin bazıları sanki una bulanmış gibi bembeyaz sadece kökler değil toprak altındaki bazı dal parçaları da sanki unlanmış gibi bembeyaz normal kok renginden çak farklı bir beyazlık var.
Ayrıca 3 fotoğraf da ki gibi bir şey buldum geçen senede karşılaşmıştım yaklaşık ceviz büyüklüğündeydi topraktan alıp kesmiştim sanki yumurtanın akı gibi bir şey çıkmıştı ortaya.
Bunlar ne olabilir arkadaşlar?
|
Kökleri bu durumda olan bitkinin üst tarafınında fotosunu ekleseydiniz veya durumu hakkında bilgi verseydiniz isabetli yardım almanız daha kolay olurdu. büyük bir ihtimalle bitkilerin başı büyük dertte.
Buna halk arasında kanser de derler, zamanla bahsettiğiniz sıvı bitkinin tüm gövdesini saracak ve gövdede yarılmalar akmalar başlayacaktır, ölüm kaçınılmaz.
Ben henüz kullanma gereği duymadım ama siz
Bio-Nematon u deneyebilirsiniz ayrıntılı bilgi aşağıdaki linkte mevcut.
BIO NEMATON
çok hastalıklı bitkileri diğerlerine bulaşmadan topraktan hızla uzaklaştırın hatta mümkünse toprağı ile birlikte.