agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni32Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-03-2013, 22:38   #24
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cliepy
You don’t absolutely have to ferment the seeds...
Tohumları mutlaka fermente etmenize kesinlikle gerek yok.
(Sn MeyveliTepe siz bunu yanlış tercüme etmişsiniz, istediğiniz kişiye danışabilirsiniz)

If you’re going to trade seeds with other people ... Here's how.
Eğer tohumlarınızın ticaretini yapacaksanız... İşte yapılış şekli.
(Sn MeyveliTepe siz bunu da yanlış tercüme etmişsiniz, yine danışabilirsiniz)
Ne kadar güzel, çeviri yanlışları(!) bulmuşsunuz ve bunlar galiba olmayan kaynaklarınızı oluşturacaklar.

Dil bilginiz kelime kelime çevirmek ile sınırlı olmasaydı, ilk cümlede tohumları içine alan sıvı ve jel tabakanın fermente edilerek jel tabakanın çıkarılmasının anlatıldığını, ikinci cümlede de "trade" ile kastedilenin takas olduğunu anlayabilirdiniz (döküman tohum satacak şirkete işini öğretmiyor).

Şimdi:
Alıntı:
1-Yukarıdaki yanlış tercümeleri düzeltmemiş olsaydım okuyanlar sizin yazdıklarınızı kabul edeceklerdi.

Yukarıda verdiğim 10 kaynağı ve orada yazılı olanları gördünüz mü?
Ne diyorlar?

Alıntı:
2-İngilizce bilmeseydim herkesin gözü önünde savunmamı yapamazdım.
Neyi savundunuz, pek görünmedi?
Alıntı:
3-Madem tohum satan şirketlere güveniniz bu kadar tam yetiştirmekle uğraşmayın gidip organik adı altında satılan herhangi bir yerden herhangi bir domates alın olsun bitsin. (Ama o satılanlar görsel olarak domatese benziyor olsa da taş gibi serttir ne tadı, ne kokusu vardır. Hepimiz farkındayız ki bahçemizde yetişen domates orjinal sebzedir.)
Yetiştirdiğim, bazısı üç yüz yıllık tarihi olan hairloom (atalık) domateslerin bir çoğunun tohumlarını o çeşiti saf olarak muhafaza ettiğine inandığım kaynaklardan satın aldım. Parantez içinde yazdığınız şey bu konudaki cehaletinizi ortaya koyuyor.

Alıntı:
4-Bazı kesim insanlar daha iyisini elde etmek için (birnefestoprak ın tarımı kontrol etmemiz gerek sözü gibi) türlü türlü uygulamalar yapıp yavaş yavaş tüm dünyadaki Allah yapısı ürünleri bu zamana kadar bozdular. Şimdi bilinçlenen kesim ben sanayi tipi ürün yemem kendim yetiştiririm diyor ve seve seve yapıyor. Neden acaba hamallık olsun diye mi? Yapay olan herşeyin farkına varmış olabilirler mi?
Buna ne diyeceğimi bilemedim Neden bahsediyorsunuz?

Alıntı:
5-Bu uygulama ile ilgili jel tabakası çıkarılan tohum çimlenme engelleyici özellikten kurtuluyor (1 defaya mahsus değil nesillerce) ve aşağıdaki resim günümüzde sık sık karşımıza çıkıyor, eski çağlarda bu yoktu. Acaba neden yoktu? Hani kotrol ediyoruz ya herşeyin yolunda gitmesi gerekirdi yapısını bozmuş olabilir miyiz?
Tohum saklamadan önce jel tabakanın çıkarılmasının iyi bir uygulama olmasının dışında neden bahsediyorsunuz? Bu yeni icad edilen değil, hep yapılan bir şey zaten. Yapısı bozulan ne?

Alıntı:
6-Son olarak madem doğa bu işlemi bizim tarafımızdan yapılmasına muhtaçtı, insanoğlu daha dünyada yokken bu bitkiler nasıl bunca çağ yaşayabildiler? Gerçekten hayret verici..
Şu anda kültürü yapılan 3500 civarında domates çeşidi var. Bunun önemlice bir bölümü hairloom, yani tohumundan aynı çeşidi veren, hibrit olmayan çeşitler. İnsanoğlu dünyada yokken kaç çeşit domates olduğunu düşünüyorsunuz? Domatesin tarihi hakkında ne biliyorsunuz?

El Netice:

1. Genel ve yaygın bir uygulama var mı?

2. çeşitli yayın, pratikler, bilimsel araştırmalar mevcut mu?
3. jel tabakanın iddia edildiği gibi hastalık yapıcı patojen barındırmayıp aksine dışarıdan patojenlerin tohumlara yerleşmesine engel olduğu, tohumları fiziksel olarak da koruduğuna dair herhangi bir kanıtınızvar mı?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025