![]() |
|
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2012
|
Gösterdiğiniz kaynaklardan biri olan http://www.mastergardeners.org/pdf/i...mato_Seeds.pdf linkinde Fermantation adlı başlığın ilk cümlesi şöyle başlıyor : You don’t absolutely have to ferment the seeds... Tohumları mutlaka fermente etmenize kesinlikle gerek yok. (Sn MeyveliTepe siz bunu yanlış tercüme etmişsiniz, istediğiniz kişiye danışabilirsiniz) If you’re going to trade seeds with other people ... Here's how. Eğer tohumlarınızın ticaretini yapacaksanız... İşte yapılış şekli. (Sn MeyveliTepe siz bunu da yanlış tercüme etmişsiniz, yine danışabilirsiniz) En sonunda da, mesajı sildiğiniz için birebir cümleyi bulamadım lakin sizde kitap mevcut bakabilirsiniz. Seeds are ready to sell for the next year.. Tohumlarınız gelecek sene için satışa hazırdır. Yine gösterdiğiniz kaynakta diyor ki: How To Save Your Own Seed at Home Seed-saving is easy. You'll get better seed than you can buy, even from us. Şimdi: 1-Yukarıdaki yanlış tercümeleri düzeltmemiş olsaydım okuyanlar sizin yazdıklarınızı kabul edeceklerdi. 2-İngilizce bilmeseydim herkesin gözü önünde savunmamı yapamazdım. 3-Madem tohum satan şirketlere güveniniz bu kadar tam yetiştirmekle uğraşmayın gidip organik adı altında satılan herhangi bir yerden herhangi bir domates alın olsun bitsin. (Ama o satılanlar görsel olarak domatese benziyor olsa da taş gibi serttir ne tadı, ne kokusu vardır. Hepimiz farkındayız ki bahçemizde yetişen domates orjinal sebzedir.) 4-Bazı kesim insanlar daha iyisini elde etmek için (birnefestoprak ın tarımı kontrol etmemiz gerek sözü gibi) türlü türlü uygulamalar yapıp yavaş yavaş tüm dünyadaki Allah yapısı ürünleri bu zamana kadar bozdular. Şimdi bilinçlenen kesim ben sanayi tipi ürün yemem kendim yetiştiririm diyor ve seve seve yapıyor. Neden acaba hamallık olsun diye mi? Yapay olan herşeyin farkına varmış olabilirler mi? 5-Bu uygulama ile ilgili jel tabakası çıkarılan tohum çimlenme engelleyici özellikten kurtuluyor (1 defaya mahsus değil nesillerce) ve aşağıdaki resim günümüzde sık sık karşımıza çıkıyor, eski çağlarda bu yoktu. Acaba neden yoktu? Hani kotrol ediyoruz ya herşeyin yolunda gitmesi gerekirdi yapısını bozmuş olabilir miyiz? 6-Son olarak madem doğa bu işlemi bizim tarafımızdan yapılmasına muhtaçtı, insanoğlu daha dünyada yokken bu bitkiler nasıl bunca çağ yaşayabildiler? Gerçekten hayret verici.. Özel soru: Bu konuyu savunan miralay'a ne oldu? Banlandı mı, engellendi mi yoksa başka bişey mi oldu çok merak ediyorum beni de bilgilendirir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
|
|