![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
caretta Sadece cani gönülden tebrik edebilirim. Kendim elimden geldigince buldugum abuk subuk her toprak parcasina birsey ekiyorum, dedemden babama, babamdan bana gecmis bir hadise. İstanbul Bakırköy sahilini bilenler bilir, orda yol üzerindeki agaclarin bir cogunu, bazi evlerin bahcesindeki agaclari hep babam dikmis. Hala elinden geldigince bir yerlere birseyler dikmeye heveslidir. 40 yıl önce diktikleri bugun burada, geride ise tas yigini var her yerde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Aynı şekilde benim de öyle uygulamalarım var ![]() ![]() Bakırköy'ü bilirim çok gezdim öğrenci iken sahilde ![]() İzinizdeyiz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-10-2007
|
Biz okulumuzda meşe palamudunu plastik şişelere diktik.Yaklaşık 200 adet ve hala elimizde meşe palamutları var (bir o kadar daha) .Kalanları da diğer sınıflarımızla yapmayı düşünüyoruz.İklbaharda onlar çıkacak belki de bir karış olacaklar.Onları nasıl ve nerede toprakla buluşturup orman haline getirebiliriz? Bu konuda önerileriniz olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
caretta Meyve çekirdeği toplamaya başlasak ne kadar süreyle saklayabiliriz ?(ne zaman kadar) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
- Yediğimiz meyve çekirdeklerini yıkayıp ,kurutuyoruz.Bu da tahmini 3 günde oluyor. -Kuruyunca diğer çekirdeklerle beraber çuval ya da kutu gibi hava alacağı ama ıslanmayacağı bir ortamda atma zamanına kadar saklayabiliyoruz. -Eğer çok miktarda saklayacaksınız Fethiye gibi nemli havası olan bir yerde dikkat etmek gerekti..Yayladaki depolarda saklandı Orman İşletme tarafından.Çürütmeden yaza kadar saklayabilirsiniz sanırım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ediyorum.Biriktirmeye hemen başlıyorum.Tüm tanıdıklarımla beraber |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |