Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kuzen38
Önemli olan bu agaclarin meyve vermesi degil zaten. Ne olursa olsun yesil olsun,kökü toprakta olsun. Ah su akp li belediyeler ve hükümette bu isi anlasa... ama nerde...
|
Sadece öyle eleştiriler almıyoruz ki
beklemediklerimiz bizi daha çok şaşırtabiliyor..Bunlardan bir kaçı ..
-İyi de bu meyveleri biz nasıl yiyeceğiz (zaten siz yemeyeceksiniz ki ormanda yaşayan hayvanlar yiyecek ! sincap,tavşan,fare ,kuşlar v.b.gibi)
-E şimdi yabani meyve çıkar bunlardan (olsun farketmez besin işte! )
-Ormanın doğal dokusunu bozuyorsunuz (olur mu öyle şey ,kampanyanın başından beri tüm teknik adamlar yanımızda orman işletmesi, üniversitesi, ziraat odası.Onlara danışmadan zaten hareket edilmiyor ve öngördüğü ölçüde yüksekliklere göre çekirdekler atılıyor.)
-Üç beş şeftali çekirdeğinden ne bekliyorsunuz..? (çok şey

) aralarına ağaç tohumları da atılıyor, biz konumuz olmamasına rağmen bilgilendik, etrafımıza bilgi verdik ve en önemlisi öğrencilerin ve etrafı yemyeşil ormanlarla çevrili bir halka gelecekte bunları bulamazsınız eğer gereken önlemleri almazsanız mesajı verdik)
Çok güzel bir kampanyaydı.Bana çok farklı duygular hatırlattı.Ben çocukken anneannemin mutfağının penceresinde hep kurutulmuş bir kaç çekirdek olur ve bunlar hep bir şekilde bir yerde toprağa iletilirdi.Uzun seneler şehirde yaşadım ve bu kampanyayı gördüğümde ne kadar uzun süredir toprağa bir şeyler sunmadığımı farkettim. Oysa hep ondan aldıklarımızla yaşıyoruz.
Benim çocuğumda kenarında kurumuş çekirdekler olan bir mutfakta büyüsün istedim.Hatta diğer çocuklarında bunu hatırlamasını istedim.Güzeldi işte.O çekirdekler o yanmış orman alanında çürüse de , yağmur üstüne yağıp çimlendirse de her dakikasında koşturmaktan mutlu olduğum, gelecek için bir şeyler yapabildiğimi düşünmem bile her dakikasına değerdi.Tüm destek verenlere teşekkür ederim.
Son bir not: hala bir şeyler gönderebilirsiniz.. Biz kampanya bitse de gelen çekirdekleri ve kendi biriktirdiklerimizi yine de toprakla buluşturmaya devam edeceğiz.Ya da siz biriktirip bir yerde toprakla buluşturun