View Single Post
Eski 18-10-2007, 23:24   #41
madost
GÜMÜŞ AĞAÇ
 
madost's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2007
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 6
"Her çekirdek bir ağaçtır" 4 Kasım'da Manisa'ya bekliyoruz

Merhaba.
Arkadaşlar BURSA grubu olarak çalışmalarınız içerisine aldığınız "Her çekirdek bir ağaçtır" çekirdek toplama kampanyamız MANİSA için sona erdi,çalışmalarınızda size fikir verebilecek, yardımcı olabilecek bazı noktaları da bulabileceğiniz alttaki yazıyı kaleme aldım,benzeri bir yazı sayın Emrah.K nın açtığı sayfada da mevcut fakat bu yazı biraz daha ayrıntılı oldu.
BU konuda yine de sorularınız olursa büyük bir memnuniyetle cevaplayacağım.

Sayın Dr. Fahrettin Er e ait "Her çekirdek bir ağaçtır" düşüncesini Manisa belediyesi adeta yoğurarak projelendirdi, TEMA MANİSA ŞUBESİ, MANHAT ve MADOST olarak biz yapabileceğimiz ne varsa ortaya koyduk daha da devam edeceğiz.
Nihayet "Her çekirdek bir ağaçtır" Projesinin son etabına gelmiş bulunuyoruz.
Sizlerden gelen çekirdekler kamyonlar dolusu bizlere ulaştı, gelen çekirdekler Manisa belediyesinin tahsis ettiği büyük bir depoda muhafaza edildi korundu.

Bu projenin daha farklı alanlarda da işe yaradığını gördük, akıl hastanesinde hastaların el becerisinden istifade edilerek havadan saçılacak çekirdeklerin sarma işlemi yapıldı.
İyileştirme(Rehabilitasyon) çalışmalarında çok faydalı olduğu,hastaların yapılan işte kendilerinin de payının olması,bu işin bir parçası olduğunu hissetmelerinin sevindirici bir çalışma olduğu Dr.lar tarafından ifade edildi.

Hapishanede ise dikilecek ve yeşerecek her tohum(çekirdek) de katkıları olacağı düşüncesi ile mahpus kardeşlerimiz de çekirdeklerin sarılması işlemini yapıyorlar.
Bu faaliyetler de katkısı olan herkese önce AĞAÇ ve DOĞA dostları,sonrasında MADOST adına şükranlarımı sunarım.

Hayatını her şeye muhalif olmakla geçirenleri de “DAVET” ediyoruz.
Diyoruz ki 10.000 çekirdekten 100 adet fidan çıksın, şu olsun, bu olsun kala, kala 9 tane fidan yeşersin ama bir büyüğümün Orman Yük. Müh. Sayın Abdülkadir beyin ifadesi ile bir tek ıspanak yaprağına bile ihtiyacı olan şu ülkemin üzerinde ezbercilikten vazgeçelim.
Yapılan, yapılacak olan her güzel işe şüpheden ziyade bana düşen nedir diyerek koşarak gidelim.

Bu işin yapıldığı yerde Biyolojik dengeyi bozarsak diye korkmayalım.
80’li yıllardan bu yana ülkemin pek çok yöresini (Dağlarını)gezmek fırsatım oldu, ormanlar la iç içe çok büyük bağlar, meyve bahçeleri gördüm.
Belirttiğim gibi ormanlarla iç içe yaşanan tarım dan dolayı bu güne değin hiç de büyük bir ilaçlama **** benzeri biyolojik mücadele verilmedi!
Öyleyse bu inat niye, kaldı ki bu işte toplanan meyve çekirdeklerinin yanı sıra yine ormana mahsus çam, sedir, kızılçam ve diğerlerinin tohum saçımı, ekimi yapılacaktır.
Bu çalışma sadece Spil Dağı nı kapsamamaktadır, Milli park dışında bazı alanlara ve MANİSA çevresinde uygun neresi varsa dediğim gibi yılın bütününde dikim işini yapacağız.
Daha önce derdimizi yeterince anlatamamış olmanın sıkıntısını bir araya gelerek, Ormanı meyve bahçesi haline dönüştürmeyeceğimizi bunu yıl içine yayacağımızı, Çevre ve Orman il Müdürlüğüne Sayın UFUK beye izah ettik.
Bu minvalde kendilerinin de desteğini aldık.
Şimdi büyük güne adım, adım geliyoruz.
Toplanan çekirdeklerin dikim ve saçım işlemi 4 Kasım 2007 pazar günü yapılacaktır.
Sizleri de aramızda görmek istiyoruz.
Gelemeyecek olursanız, çekirdeklerinizi bizimle beraber aynı günde dikin, serpin.
Çocuklarınıza, torunlarınıza miras bırakacağınız bir davranış biçimine dönüşsün, sadece bu günlere has değil ömrünüzün tamamına yayın meyve çekirdeklerinizi dikin. [
Bizler şunun farkındayız yanan veya bir şekilde yok edilen her ağaç ta nefes alan tüm canlıların hakkı vardır.

ÇEKİRDEKLERİ ÇÖPE ATMAYALIM, BİR ÇEKİRDEKTE BİN AĞAÇ GİZLİ, GEÇMİŞTEN GELEN BU MEKTUBU OKUYALIM.
Mektup evet işte elinizde, elinizdeki çekirdeğiniz sizin mektubunuz.
Bu mektup yediğiniz her meyvenin çekirdeği dir.
Mektuplarınızı çöpe değil asli posta kutusuna Toprağa gömün, her zaman çantanızda üç beş çekirdek olsun uygun zaman da uygun yerlere dikmek için.
Mektuplarınızı Ömür boyunca yollayın bu yılla sınırlı kalmasın!

Dikkat: Bir gün önceden gelerek Kamp yapmanın zevkini tatmak isteyen olursa 26 EKİM ‘e kadar MADOST elektronik posta adresine manisadost@gmail.com nereden, kaç kişi,bayan,bay gibi ayrıntıları da ilave ederek bilgilendiriniz ki hazırlık yapabilelim.
Saygılarımla.


Düzenleyen madost : 18-10-2007 saat 23:28 Neden: ifade eksikliğine yol açıyor.
madost Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön