Her çekirdekte bir ağaç gizli!
Merhaba.
Sayın Dr. Fahrettin Er e ait "Her çekirdek bir ağaçtır" Projesinin son etabına gelmiş bulunuyoruz.
Sizlerden gelen çekirdekler kamyonlar dolusu bizlere ulaştı, gelen çekirdekler Manisa belediyesinin tahsis ettiği büyük bir depoda muhafaza edildi korundu.
BU projenin daha farklı alanlarda da işe yaradığını gördük, akıl hastanesinde hastaların el becerisinden istifade edilerek havadan saçılacak çekirdeklerin sarma işlemi yapıldı.
İyileştirme(Rehabilitasyon) çalışmalarında çok faydalı olduğu, hastaların yapılan işte kendilerinin de payının olması, bu işin bir parçası olduğunu hissetmelerinin sevindirici bir çalışma olduğu Dr.lar tarafından ifade edildi.
Şimdi büyük güne adım adım geliyoruz.
Toplanan çekirdeklerin dikim ve saçım işlemi 3–4 Kasım 2007 cumartesi ve pazar günü yapılacaktır.
Sizlerinde aramızda olduğunuzu görmek istiyoruz.
03/04 KASIM 2007de BAYRAM YAPACAĞIZ.
Her çekirdek bir ağaçtır kampanyası başlangıçta Manisa ölçekli olarak düşünüldü, İnternet in ve Türk insanının buna ilgisi hesap edilemediği için toplama noktaları sadece Manisa olarak belirlendi, öylesine coşku dolu bir performans yaşandı ki bunu yaşadığımız için biliyoruz.
Manisa dışında ki iller de gönüllü toplama merkezleri oluşturuldu bir çekirdek gönderebilmek için adeta herkes yarıştı , tüm bu yaşadıklarımızı, olayın seyrini yine bu sayfalar da*izin verildği kadarını size sunacağız.
Bu proje tüm ülkemize yayılıyor ve bu bir bilinç tetikleme hareketi idi başarılı da oldu.
Şimdi sıra tohumların toprakla buluşmasına geldi.
03 / 04 KASIM 2007 tarihinde DÜNYANIN KÜRESEL ISINMA KARŞISINDAKİ KURTULUŞ SAVAŞINI BAŞLATACAĞIZ.
Evet, sizlerde davetlisiniz MANİSA başlangıç için hareket noktamız olacak.*
Sizleri de aramız da görmekten onur duyacağız.
Gelemeyecek olursanız,çekirdeklerinizi bizimle beraber aynı günde dikin,serpin.
Çocuklarınıza, torunlarınıza miras bırakacağınız bir davranış biçimine dönüşsün,sadece bu günlere has değil ömrünüzün tamamına yayın meyve çekirdeklerinizi dikin.
Bizler şunun farkındayız yanan veya bir şekilde yok edilen her ağaç ta nefes alan tüm canlıların hakkı vardır.
ÇEKİRDEKLERİ*ÇÖPE ATMAYALIM, BİR ÇEKİRDEKTE BİN AĞAÇ GİZLİ, GEÇMİŞTEN GELEN BU MEKTUBU OKUYALIM.
Mektup evet işte elinizde, elinizdeki çekirdeğiniz sizin mektubunuz.
Bu mektup yediğiniz her meyvenin çekirdeği dir.
Mektuplarınızı çöpe değil asli posta kutusuna Toprağa gömün,her zaman çantanızda üç beş çekirdek olsun uygun zaman da uygun yerlere dikmek için.
Mektuplarınızı Ömür boyunca yollayın bu yılla sınırlı kalmasın!
Bir de yaşanmış hikâyem var tensip buyurursanız.
ZAMAN: Savaş yılları.
YER: Manisa, Manisa Spil dağı.
KAHRAMANLAR: Düşmanlardan kaçabilmiş Manisa halkından bir Memmet emmi!
Düşmanın aman vermediği, zorlu bir hayat,mücadele içinse karşı koyabileceği hiçbir mühimmatı yok!
Yapabilecekleri sağ kalabilmek ve sadece KURTULUŞ ORDUSU nu beklemek.
Yeniden hayata bağlanabilmek için bir şeyler yapmalı.
İşte “O” zeki Anadolu insanı beraberinde getirdiği bir çuval cevizi Spil dağının vadilerine bir, bir dikiyor, hem ki ceviz öyle kolay tutmaz bilenler bilir.
Şimdi pek çoğu talan edilmiş, kıymet bilmezler tarafından örselense dahi o vadilerde cevizler yetişiyor.
Ne var bunda diyebilirsiniz “O” Memmet emmi 60 yaşlarında imiş cevizlerinin meyve verdiğini belki göremedi.
Ama bu gün Spil dağında hala Sincaplar varsa sebebi Memmet emmi dir.
Siz de yaşadığınız yerlerde birer Memmet emmi olmak istemez misiniz?
Evet diyerek haykırdığınızı,seslendiğinizi duyuyorum.
Öyleyse sizinle
03 Kasım Cumartesi / 04 Kasım Pazar 2007 MANİSA BELEDİYESİ önünde buluşalım.
Düzenleyen malina : 22-10-2007 saat 09:52
|