View Single Post
Eski 03-09-2007, 13:36   #33
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Yücel Bey alınmayın ben olsam sizin yazınızdan sonra bir daha girsem de yazmazdım. Sizlerin de desteklediğiniz projenin sahibi sitede onların adına açılan foruma giriyor. Bizleri bilgilendiren açıklama yapıyor. Siz kendisine gibi şunu böyle yazmayın, bunu böyle yapın, şuraya bıraya tıklayın diyorsunuz. Bana yanlış geldi. Saygılar,
Sayın Limon, alınmadım. Siz olsaydınız, sanıyorum ben de öyle şeyler yazmazdım. Siz bir topluma, selamsız sabahsız girip kendizi ve hayallerinizi anlatmaya başlamazsınız, değil mi? Efendim.

Hele bu toplulukta, size destek veremeye çalışan birileri varsa, onlara teşekkür edip sorularını cevaplamaz, tereddütlerini gidermeye çalışmaz mısınız? Siz tersini savunsanız da Sayın Ali Haydar Özlü'nün yaptığı bir açıklama yok.

Ben bu "proje" denen hevesi desteklemiyorum. Çünkü inandırıcı bulmuyorum. Desteklemediğimi de "Efendim, naçizane kanaatimi arzedeyim: Bu bir proje değil, bir heves gibime geliyor." diyerek belirtiyorum. Bana göre Proje: üzerinde düşünülmüş, çalışılmış, uygulanabilirliği ve uygulama maliyetleri, kaynakları ve sonuçları hakkında belli öngörüler taşıyan bir eserdir. Toplumdan katılım bekleniyorsa insanların inandırılması için yapılan çalışmalar ve hesaplar hakkında yeterli bilgi verilmelidir. Kısaca, ciddi bir hesap kitap işidir.

Bilmem farkındamısınız? Desteklemediğim halde, bir yanlışı da işaret ediyorum. Çalışmanın başarısı konusunda, yanılabileceğimi de hesaba katarak, bir eksikliği gidermeye çalışıyorum. Çekirdeklerin kurutulması ve saklanması konusunda bildiğim kadarı ile katkıda bulunmaya çalışıyorum.

Siz bu "proje" ile ilgili olmadığınıza göre açıklanması gereken konuları ve eksikleri sizinle tatışmayacağım.

"Projeyi" destekliyor olsam da tavrım farklı olmayacaktı. Yaptığım uyarıların, kurallara uyulmasını istemekten ibaret olmasına dikkat ettiğimi sanıyorum.

Proje sahibi, yönetici, gibi iddia veya sorumluluk taşıyan kimselerin taşıdıkları sorumluluk gereği daha dikkatli olmaları gerektiğini; Şayet hata yapıyorlarsa uyarılmalarının daha çok gerektiğini düşünüyorum. Kim olursa olsun, kurallara uymak konusunda, herkesin eşit olduğunu düşünüyorum.

Ben Ağaçlar.net üyeleri arasında "alalade bir kişi" olabileceğini düşünmüyorum. En azından aksi sabit oluncaya kadar böyle olduğuna inanıyorum. İnanmak istiyorum. Kaldı ki, ben insanları unvan, makam mevki, gibi ölçütlerle tasnif etmeyi de doğru bulmam. Her insan benim kadar azizdir.

Bir üye olarak, Ağaçlar.net'i önemsiyorum. Çünkü, ağaçları, bitkileri, doğayı önemsiyorum. Buradaki her üye katkıları oranında benim için değerlidir. Buraya zarar veren, kim olursa olsun eleştirilmelidir.


Düzenleyen Yücel Özlem : 18-09-2007 saat 13:29 Neden: soru işareti
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön