agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2012, 19:27   #2221
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Ben de öneremiyorum, en canlı tanığı benim. Toprağın aşırı killi olduğu alanlarda kalan 7 yaşındaki cevizlerim resmen bir bonsai ceviz kıvamında. Minyatür cevizlerimi görmek isterseniz beklerim.

Mesela bu sene ektiğim cevizlerde kepçe kazarken başında bekledim. Belirgin bir kil - kireç gibi bir katmana rastladığımız anda kepçeciye işaret edip fidan çukurunu kapattırdım hemen.

Leonardit dozajı hakkında fikir sahibi olmanız açısından kendi örneğimi burada kısaca tekrarlayayım: Bu Kasım ayındaki ekimde Sn. Halil Önen'in önerdiği yöntemi kullanmaya çalıştık. En dibe (100cm aşağıya) yaklaşık 4-5 kürek leonardit ve 4-5 kürek iyi yanmış hayvan gübresi attık. Sonra üst toprak ile en alt katmanı doldurduk. Üst katmanda kılcal köklerin büyüyeceği alanı ise yine üst toprağı 3-4 kürek leonardit, 2-3 kürek torf ve 3-4 kürek zeolit ile harmanlayarak yerleştirdik. Yarım çorba kaşığı sim derma da koyduk, ama açıkçası Kasım ayında toprağa karıştırılan o bakteriler ne kadar yaşayabilir çok emin değilim.

O fidanların gelişmesini gözlemleyip yine forumda paylaşacağım.
Demek istediğinizi anladım tek tesellim kireç sert tabakanın olmaması. Geçen sene açtırdığım 2 metrelik 4 5 çukurda rastlamadık. Hatta mikoriza mantarı şeklinde 1 1.5 metre derinliğe inen ince beyazımsı kökler vardı. Galiba yabani otlara mikoriza mantarları yardım ediyor
Kullanım miktarları için de teşekkürler oldukça işime yarayacak. Sim derma için bişey diyemeyeceğim. Ben de aldım evde bekliyorlar öylece kasım ayında dikerken kullanacağım inşallah işe yarar.

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 15:26   #2222
Ağaç Dostu

mehmetckc's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2011
İlk meyve salkımı

Arkadaşlar,

Sekiz yaşındaki ceviz fidanlarımızdan bugüne kadar tek bir meyve bile alamadık. Yalnız bu sene üzerinde üzüm salkımı gibi oluşumlar var.

Name:  IMG00424-20120423-1552.jpg
Views: 2072
Size:  67.4 KB
Name:  IMG00422-20120423-1552.jpg
Views: 2028
Size:  49.5 KB

Bunların meyve salkımı olma ihtimali ve bu salkım halinde tutma ihtimali nedir acaba? Çeşit olarak ince uzun meyveli bir ağaç olduğunu söyleyebilirim.

Saygılar,

Düzenleyen mehmetckc : 24-04-2012 saat 15:30 Neden: Resim ekleme
mehmetckc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 17:04   #2223
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-04-2010
Sayın mehmetckc onlar erkek çiçek püskülü görebildiğim kadar.Selamlar.

mehmetckc beğendi.
orion1988 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 18:14   #2224
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetckc Mesajı Göster
Arkadaşlar,

Sekiz yaşındaki ceviz fidanlarımızdan bugüne kadar tek bir meyve bile alamadık. Yalnız bu sene üzerinde üzüm salkımı gibi oluşumlar var.
Bunların meyve salkımı olma ihtimali ve bu salkım halinde tutma ihtimali nedir acaba? Çeşit olarak ince uzun meyveli bir ağaç olduğunu söyleyebilirim.

Saygılar,
Bu resimde erkek (male) ve dişi (female) çiçekler işaretlenmiş. Ceviz ağaçları ancak dişi çiçeklerle eş zamanlı açan erkek çiçekler mevcut olduğunda tozlaşıp meyve üretirler. Eğer sizin ağacınız çiçek açıp açıp meyve bağlamıyorsa, muhtemelen tozlaşma sorunu vardır. Ağacınızın cinsine uygun tozlayıcıyı bulup yanına ekmeniz yeterli olacaktır.

kavrak ve mehmetckc beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 18:26   #2225
Ağaç Dostu

Sayın mehmetckc anladığım kadarıyla tohumdan ekim yapıp hiç budama yapmadınız. Sn Lilium'un budamayla ilgili resimlerinizi incelemenizi tavsiye ederim. Budama yapmadığınız için ağaç taç yapısı çok boşluklu olarak gelişmiş. Kökler tüm gözleri uyandıramadığından Meyve gözleri de uyanmamış olabilir. Zaten tohumdan ekimde 7 8 sene meyve alınamayacağından da bahsediliyor. Biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

mehmetckc beğendi.
Eski 25-04-2012, 00:03   #2226
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetckc Mesajı Göster
Sekiz yaşındaki ceviz fidanlarımızdan bugüne kadar tek bir meyve bile alamadık.

Ceviz meyvasından ektiğiniz bir çeşitse bu normaldir,

Bunların meyve salkımı olma ihtimali ve bu salkım halinde tutma ihtimali nedir acaba? ,
Bunların meyve salkımı olma ihtimali hiç yok, bunlar erkek çiçeklerdir, uç dallarda bir kaç meyva görebilirsiniz.

mehmetckc beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2012, 09:30   #2227
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-04-2012
Sayın Lilium,

Önce kendimi tanıtayım. Istanbul'da yaşıyorum. İki arkadaşımla birlikte ceviz, badem yatırımı konusunda araştırma yapıyoruz ve bu aralar sık sık Bandırma Manisa taraflarına geliyoruz. Bölge ve tür olarak Manisa, Balıkesir ve Chandler-Pedro konusunda hemen hemen bir karara vardık. Bir süredir Forum'u da takip ediyoruz ve sizin ve konunun uzmanı diğer arkadaşlarımızın görüşlerinden çok yararlanıyoruz, paylaşımlarınız için çok teşekkürler.

Bu haftasonu da yine o taraflarda olacağız. Siz de anladığım kadarıyla Gönen'desiniz. Cts sabahtan (10 -11 civarı) ya da pazar günü tercihen öğleden sonra müsaitseniz bir çayınızı içmek için sizi bahçenizde ziyaret edebilir miyiz?

Bugüne kadar daha çok konuyla ilgili kitapları okuduk, işin pratik yönleriyle ilgili sohbet etmek sizi ziyaret edebilirsek çok memnun oluruz.

Bana bu forumdan ya da cep telefonumdan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,
Okan Altaşlı
0532 3729695

kavrak beğendi.
OKANA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2012, 09:53   #2228
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Alıntı:
Benim bahçemde de yer yer bir metre altta kireçli tabakalar var, şu ana kadar (5yıl) bir sorun görmemiştim, dün fark ettim ki, bir ağacım tamamıyla iki ağacımda da ana dallarında kuruma gördüm, moralim çok bozuldu, nedenini nicinini araştırıyorum, acaba kireçli tabaka mı yoksa kış yağışlı gitti ondanmı.
Ama sorunun kökten geldiği kesin.
Sayın Lilium

Ağaçların bu durumlarına üzüldüm umarım atlatır ve sağlıklı bir ağaç halini alırlar

Benim düşüncem Çok Yağmur toprağın su geçirgenliği zayıf su birikintisi oluyorsa zarar vermesi mümkün göllenme olmuyorsa aksine daha faydalı yaz kış farketmez ağaç çevresinde göllenme olmasına dikkat etmek ağaç için çok önemli bence
akarsu kenarına ceviz ağacını ek fakat ceviz suyu seviyor olsada su birikintisi olan yere ekmemek daha faydalı olur bence

Kireçli Bir bölgeye kaynak suyu bol olduğu, fakat kreçli olduğu halde su geçirgenli iyi olduğu için deneme amaçlı birkaç adet maraş18 ve şebin cinsi ceviz fidanı ektim şimdilik sağlıklı görünüyor olsalarda Sayın Lilium ağaçlarınızın neden etkinediğini merak ediyorum nedeni kesinleşince nedenini paylaşırsanız sevinirim ayrıca ağaçların bulundu yerde su birikintisi oluşuyormuydu yazarsanaız sevinirim.

ejder01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2012, 10:06   #2229
Ağaç Dostu

ahmettt's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çınarmunarı Mesajı Göster
Arkadaşlar benim bahçede uyanma sezonu açıldı. Chandlerlerde ve fernorda henüz uyanma yok fakat pedrolar 12 nisan itibarı ile yavaş yavaş patlamaya başlamışlar.
Manisa Köprübaşında 450 rakımdaki chandler'lar 15-16 Nisan itibarıyla uyandı. 800 metredekiler ise kabardı ama henüz uyanmadı.

ahmettt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2012, 10:35   #2230
Ağaç Dostu

ahmettt's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Herkeze iyi akşamlar arkadaşlar size bir kaç sorum olacak yine. Önümüzdeki günlerde toprağın hava alması için fidan çukurlarını 1mt derinliğinde açtırmayı düşünüyorum.
Açılan çukurların en alt kısmına birkaç kilo Leonardit atıp üst kısımlara doğru azar azar toprağa karıştırmayı düşünüyorum. Miktarla ilgili bir sınır var mı acaba ben çukur başına en altta 5 kilo kullanıp üstten 40cm-90cm arasına da 5 kg karıştırmayı düşünüyorum. En üst kısma da fidanları yakma ihtimaline karşı 1 kg kadar karıştırmayı düşünüyorum. Aynı şekilde iki senelik yanmış koyun gübresini leonarditin 2 katı olacak şekilde kullanacağım. Son olarak çukur başına 8 kg klino atıp ph düşürmesi için 100 gr kadar kükürt karıştıracağım. Toprağın ph değeri 7.8 leonarditin organik madde ve hümik+fülvik asit miktarı %50-50 civarıydı tam net hatırlamıyorum.

Sizce miktarlar ve uygulama şekli mantıklı mı yoksa fazla mı gelir? Lütfen bir yol gösterin kafam çok karışık yardımlarınıza ihtiyacım var
Kaç ağaç dikeceksiniz bilmiyorum, toprak analizleriniz de yok elimde. Ama 5 kg. fazla, genelde 1 kg. yeterli olur. Biz cevizlere 1, diğer meyve ağaçlarına yarım kg. kullanıyoruz. Her leonardit %50 olmuyor. %30-35 genelde satılanlar.

ahmettt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2012, 13:34   #2231
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OKANA Mesajı Göster
Bu haftasonu da yine o taraflarda olacağız. Siz de anladığım kadarıyla Gönen'desiniz. Cts sabahtan (10 -11 civarı)
Sayın OKANA, cumartesi müsaitim uygundur, pazar günü bigada olacağım, gelin buyrun beklerim.
Telefon numaramı özelinize yazdım.

Eski 25-04-2012, 13:44   #2232
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ejder01 Mesajı Göster
Sayın Lilium ağaçlarınızın neden etkinediğini merak ediyorum nedeni kesinleşince nedenini paylaşırsanız sevinirim ayrıca ağaçların bulundu yerde su birikintisi oluşuyormuydu yazarsanaız sevinirim.
Su birinkintisi kesinlikle olmuyor, o bilgilere sahibim zaten, nedenini daha anlayamadık, gecen yıl gayet sağlıklıydı bu yıl birden kurumasına bende bir anlam veremiyorum.

Eski 25-04-2012, 14:18   #2233
Ağaç Dostu

mehmetckc's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2011
Teşekkürler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orion1988 Mesajı Göster
Sayın mehmetckc onlar erkek çiçek püskülü görebildiğim kadar.Selamlar.
Teşekkürler sayın orion1988,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bunların meyve salkımı olma ihtimali hiç yok, bunlar erkek çiçeklerdir, uç dallarda bir kaç meyva görebilirsiniz.
Teşekkürler Sayın Lilium, ağacı meyveden yetiştirmedik fakat yetişkin ağacın dibinde kendiliğinden yetişmiş fideleri yer köklemiştik.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Bu resimde erkek (male) ve dişi (female) çiçekler işaretlenmiş. Ceviz ağaçları ancak dişi çiçeklerle eş zamanlı açan erkek çiçekler mevcut olduğunda tozlaşıp meyve üretirler. Eğer sizin ağacınız çiçek açıp açıp meyve bağlamıyorsa, muhtemelen tozlaşma sorunu vardır. Ağacınızın cinsine uygun tozlayıcıyı bulup yanına ekmeniz yeterli olacaktır.
Teşekkürler sayın Çamtepe, ağaçta çiçek oluşumunu ilk defa gözlemledik. Eğer meyve yine oluşmazsa tozlayıcı arayışına gireceğiz demek ki. Ayrıca resim çok aydınlatıcı sağ olun.

Alıntı:
Sayın mehmetckc anladığım kadarıyla tohumdan ekim yapıp hiç budama yapmadınız. Sn Lilium'un budamayla ilgili resimlerinizi incelemenizi tavsiye ederim. Budama yapmadığınız için ağaç taç yapısı çok boşluklu olarak gelişmiş. Kökler tüm gözleri uyandıramadığından Meyve gözleri de uyanmamış olabilir. Zaten tohumdan ekimde 7 8 sene meyve alınamayacağından da bahsediliyor. Biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
Teşekkürler sayın hasan_ka, budama hiç yapmadık. Gölge yapsın, heybet kazansın istedik ama insan meyvesini de yemek istiyor tabii. Budama konusunu düşünmek gerek.

Herkese saygılar sunarım,

mehmetckc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2012, 15:47   #2234
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Merhaba arkadaşlar PH:7,6 EC MİCROMBOS (25C) 0,23, KİREÇ:43,1 SU İLE DOYGUNLUK 53,14162 ORGANİK MADDE: 1,64 FOSFOR:3,26 POTASYUM:30,81 DEMİR: 0, BAKIR: 0, ÇİNKO: 0, MANGAN:0, TUZLULUK:0,01 tarlamın analiz sonucunu yazdım.Yaklaşık 4000 m2 alanda 100 kadar ceviz 40 kadar elma ağacım var.5-6 yaşındalar.Gübreleme ve bakım konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkür ederim.

06doğaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2012, 07:58   #2235
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06doğaci Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar PH:7,6 EC MİCROMBOS (25C) 0,23, KİREÇ:43,1 SU İLE DOYGUNLUK 53,14162 ORGANİK MADDE: 1,64 FOSFOR:3,26 POTASYUM:30,81 DEMİR: 0, BAKIR: 0, ÇİNKO: 0, MANGAN:0, TUZLULUK:0,01 tarlamın analiz sonucunu yazdım.Yaklaşık 4000 m2 alanda 100 kadar ceviz 40 kadar elma ağacım var.5-6 yaşındalar.Gübreleme ve bakım konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkür ederim.
4000 yanı dört dönüm yere bu kadar fıdanı nasıl sığdırdınız
çok sıkışık geldi bana
bendede 4 dönümde 70 ad. ceviz ekili...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2012, 08:36   #2236
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06doğaci Mesajı Göster
Kireç için bir şey diyemeyeceğim. Organik maddeniz, fosfor ve iz elementleriniz az
gözüküyor. PH da biraz yüksek.

Bol iyi yanmış hayvan gübresi, leonardit takviyesi ve yeşil gübre de uygulayabilirsiniz. Kendiniz enzim yapın dozajı aşmayacak şekilde uygulayın. Bu şekilde organik madde sorununuzu 2-3 sene içinde çözebilirsiniz.

İz elementleri de dikkatli şekilde toprak ve yapraktan takviye etmeniz gerekir. Dozaj önemli. Eğer kimyasal gübre kullanımına açıksanız, o zaman kompoze gübreler var onlardan kullanabilirsiniz. Ancak unutmayın, kimyasallar topraktaki organik yaşama zarar verir.

ejder01 beğendi.
Eski 26-04-2012, 10:45   #2237
Ağaç Dostu

Merhaba sayın çamtepe yorumlarınız için teşekkür ederim..Çok sağolun...Bahçemden ceviz resimleri ekledim.

Eklenen Resimler

ejder01 beğendi.
Eski 26-04-2012, 10:51   #2238
Ağaç Dostu

resimlerim

Eklenen Resimler

orion1988 beğendi.
Eski 26-04-2012, 10:54   #2239
Ağaç Dostu

Resimdeki ceviz meyveleri küçük ağaçlarımın ilk meyveleridir.Beş yıllık ağaçlarım aşısızdır.

Eklenen Resimler

Eski 27-04-2012, 19:48   #2240
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-04-2012
Ceviz Yetiştiriciliği ile ilgili bilgi

Değerli Forum Arkadaşlarım.
Bilecik iline bağlı Bozüyük ilçesi Dodurga nahiyesinde yaklaşık 10 Dönüm arazi üzerinde Ceviz yetiştirciliği yapmak istiyorum.Konu hakkında bilgileriniz rica olunur.
1-Arazinin bulunduğu yerin rakımı 1080 metre ve en az 6 ay şiddetli kış olan bir yerdir burada ceviz yetiştirilmesi uygunmudur?
2-Dikeceğimiz cevizin cinsi ne olmalıdır?
3-Bu bölgeye Uygun cins cevizin, fiyatları ve nereden temin edileceğini,
4-İlk başlayacak bir arkadaşınız olarak tavsiyelerinizi

Önemle rica ederim.
Selam ve Dua ile.

ZAFERİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2012, 12:02   #2241
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Galeri: 1
sayın zaferiko , şuan 75.sayfadayız. bu ve gerisinde o kadar çok bilgi var ki emin olun istediğiniz tüm cevaplar yazıyor. Geçmiş sayfaların hepsini okursanız bu sorularınıza cevapların yanında ne yapmalı ne yapmamalıyı da eşantiyon olarak öğrenmiş olursunuz.
Size de selamlar.

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 18:59   #2242
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2009
ceviz yetiştiriciliğ

bunlarda benim minik çocuklarım chandler ,daha 3 aylıklar ,içlerinde ağustosta diktiğim 1mt civarında tüplülerde var ama onların fotoğrafı yok şimdilik toplam 420 adetden geriye 355 fidan gayet iyi durumda bir iki hafta içinde damlasulama sistemi kurulacak ,bakalım eylülün sonuna kadar ne kadar büyüyecek merak ediyorum yer çanakkale biga rakım 330mt doğal ortamla pek uğraşmadım ,yani pek bozmadım,yaban arılarım,çıyan, yılan,eşek arılarının kralları kraliçeleri,duyuma göre domuz ayı kurt bile varmış ALLAH yar ve yardımcımız olsun hepimizin İNŞALLAH paylaşmak istedim Teşekkür ederim

Eklenen Resimler

Safranlı ve mrduran beğendi.
ufukgokturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 19:24   #2243
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Biganın neresinde bu bahçe?

Bir arkadaşıma Yeni mahalle de 800 ağaçlık bir bahçe kurduk, yer oldukça bayır bir yer, rakım 250

Dediğiniz gibi ciyan yılan oldukca bol, oranın yılanları da baya değişik ben hiç öyle yılan görmemiştim, kısa küt kuyruk ve kalın, bir de zehirli, üstelikte insandan kaçmıyorlar büzüşüp hemen saldırıya geçiyorlar, Yani dikkat etmeyip üstüne basmamız büyük olasılık.
Arkadaşıma takılıyorum (yılandan da çok korkuyor) buraya gelirken kasık çizmesiz sakın gelme.

Eski 03-05-2012, 22:01   #2244
Ağaç Dostu

Arkadaşlar tekrardan merhaba sizlere bir sorum daha olacak. Ceviz dikmek için hazırlıklarını yaptığım tarlamızın toprak analizinde demir 3680 ppm görünüyor ve altında da orta değerlikte diyor. İlkbahar yağışlarından önce fidan başı 50 gr Fe EDDHA formunda atmamız gerektiğini raporun altına yazmışlar. Fidanları sonbaharda dikeceğim ama şimdiden hazırlık yapayım diyorum. Ancak zirai malzemeler satan yerlere gidip sorduğumda kilosunun 30 Lira olduğunu duyunca şaşırdım ve araştırma yaptım. Tarlamızın Ph değeri 7.8 çıktığı için bu formdaki demiri öneriyorlar anladığım kadarıyla. Ph düşürmek için kükürt attım ancak bu demirin fiyatı çok fazla geldi. 300 fidan üzerinden hesaplayınca 450 Lira yapıyor. Onun yerine Ph düşürüp normal demir tozu atsam bitki bundan faydalanamaz mı? Hurdacılardan demir işi yapan yerlerden demir tozu toplayıp atsam faydası dokunmaz mı acaba? Kalıcı olmayan bir çözüm için 450 Lira çok fazla geldi alternatif olarak neler yapabilirim acaba ?

Safranlı beğendi.
Eski 04-05-2012, 10:06   #2245
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Arkadaşlar ceviz ağacımın yaprakları görüntüde ki gibi bir hal aldı ağacımı kaybetmek istemiyorum. Lütfen yardımcı olurmusunuz sizlerden gelicek önerilere ihtiyacım var.

ahanda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 21:45   #2246
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
bu hastalık yaprak uyuzu diye biliyorum ,asmalarda da cok görüyorum.. agaclarınız ölmez korkmayın... hastalıklı yaprakları kopartıp yakıyorum ... eger cok yaygınsa asmalara uyguladıkları kükürt cözüm olur...

bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 21:49   #2247
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Bana öneriniz yapraklarını koparmam mı ?
Yarın koparıp denemelimiyim ?

ahanda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 00:18   #2248
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Alıntı:
Onun yerine Ph düşürüp normal demir tozu atsam bitki bundan faydalanamaz mı? Hurdacılardan demir işi yapan yerlerden demir tozu toplayıp atsam faydası dokunmaz mı acaba? Kalıcı olmayan bir çözüm için 450 Lira çok fazla geldi alternatif olarak neler yapabilirim acaba ?
Demirin alınabilmesi için Fe+2 (Ferrous iyonu) halinde olması, yani suda çözülebilir bir bileşik içinde olması gerekmektedir. Ancak Fe+2 iyonu suda çözündüğünde de topraktaki başka maddelerle birleşip bitki için alınamaz hale geldiğinden sizinde yazdığınız gibi EDDHA ve EDTA ile şelatlanmış halde kullanılmaktadır.

Şelatlı demir, bitki tarafından uygun formda emilebilmekte ve hücre içine geçişi en uygun formda olmaktadır.

Şu bağlantıyı dikkatlice okumanızı tavsiye edebilirim
Alıntı:
Demir şelatlarının toprağa verilmesi yaprağa verilmelerinden daha kesin sonuç verir. Ancak bu durumda kullanılacak miktar çok fazla olmaktadır ve maliyeti artmaktadır. Bu yüzden yaprak uygulamaları ekonomik açıdan daha uygundur. Ancak şiddetli noksanlık hallerinde toprak uygulamaları şarttır.
Bahçenizi bir kere dikeceksiniz. Bence fidan başı 1.5 TL'lik maliyet büyük bir maliyet değil. Ancak zaten demir eksik denmemiş, orta değerde denmiş. Bu durumda gerekiyorsa yapraktan gübreleme yapabilirsiniz. Tabi yapraktan gübreleme için gereken işçilik, malzeme ve ekipman değeri 450 TL'yi geçecektir bence.

Halil Önen ve mrduran beğendi.
Eski 05-05-2012, 23:16   #2249
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2009
sayın lilium 4 -5km taşoluk barajına doğru tam sırtta manzara muhteşem,biraz ağaçlar ağaç olsun mangala çağıracam sizi havasını yiyiyorsun sanki o kadar güzel baraj manzaralı, güneşin doğuşundan batışına bahçenin içinde,tarlanın girişi dümdüz (daha oraya hiçbirşey dikmedim ,kepçe çalıştırdım ama daha çok çalıştırmam gerekiyor)sonra meyil başlıyor aşağı indikçe dahada meyilleşiyor en dik kısımda 10 dönüme yakın bir yer daha var toprağı lokum gibi,doğal kaynak havuzumuzda var oraya seneye inşallah paletli makine sokacağım havaalanı gibi olurmuş ,aranızda dağ başına bahçe kurmak akıl karı değil diyenler olabilir ama bence değer ,zoru başarmak harika bir şey ,inşallah bende başarırım,benim her türlü hayvana karşı çocukluktan gelen bir hayranlığım var çoğu insanın iğreneceği,korkacağı böceği ,örümceği , yılanı ,arısı ;en çok çıyanlara hayran kaldım olağan üstü bir hayvan beton gibi toprağı bir saniye bile sürmeden şimşek gibi delip geçiyor(zehirli oluyorlar dikkat ısırdığı yeri felç ediyor özellikle çocuklarda kalıcı olabiliyor)son gittiğimde yakalayamadım ama incelemeye almadan rahat edemem,inşallah benimde senin bahçen kadar güzel bir bahçem olur görüşmek üzere kalın sağlıcakla.

Düzenleyen ufukgokturk : 08-05-2012 saat 10:18
ufukgokturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 23:20   #2250
Yeni Üye

barisbolat's Avatar

Giriş Tarihi: 14-01-2008
Efendim hala standart hatamız yüksek ph'lı toprakta ceviz yetiştirmek ve de dolgu maddesi kalsiyum karbonat olan kimyasal gübre kullanmak ceviz ağaçlarında intahardan başka birşey değil.
Çok bahçe gördüm kendimde ceviz üretimi yapıyordum ancak herkes yanmış hayvan gübresi verin ph düşsün diyor.efendim nerede yanmış ahır gübresi nereden bulacaksınız ben Bandırmalıyım ve Sındırgıda çalışmaktayım toplasanız bir köyden 1 ton yanmış kemre bulamassınız.Yanmış kemre ülkemizde maalesef yok gibi.ceviz yatırımı yapan arkadaşlara sesleniyorum birlik olun çiftçiden taze gübreyi satın alın ve onu tesislerde yakın en az 3 sene bekletin sonra yanmış hale gelir.Ondan sonra bahçenizi kurun ben Bandırmada peyzaj işi için yanmış kemre aradım sonuc merinos araştırmadan başka hiçbir yerde bulamadım.Yanmıs dediğiniz kemreler ise ya toz işi bitmiş belki su tutmasını sağlayacak ve içleri böcek kaynayan materyallerdir.
Leonardit i ise sakın bayiiden almayın en az tonu 750 tl ye gelir.araştırın ocaktan alın 200 tl ye bulursunuz.size ayrıca bir önerim daha var.ceviz öyle kolay bir bitki değil internetten bilgi arayıp kitap okuyup bahçe sakın kurmayın sonunuz felaket olur.Ben hem çiftçi hemde zıraat mühendisiyim.ilk önce bölegenizdeki zıraat mühendislerine sonra çiftçilere danışın sonra civarınızdaki ceviz ağaçlarını inceleyin.ben marmara bölgesine 300 metre rakım üzerine antep fıstığı yetiştiriçiliği öneriyorum.
Ayrıca fidanlıklardaki fidanların çoğu benim tespitim genel olarak hastalıklılar. Buna kim dur diyecek il ve ilçe tarımda çalışan arkadaşlar varsa gidin bakın allah aşkına çoğu fidanlığa nasıl belge veriyorsunuz.Antraknozsuz fidan bulmak neredeyse imkansız.
*size bir püf noktası fosetyl-al ı ceviz ağaçlarında ağustos ayı gibi gövde ve yapraklara püskürtün inanın farkı göreceksiniz.

Zeyno waffle beğendi.

Düzenleyen barisbolat : 05-05-2012 saat 23:24 Neden: yazım yalnışı
barisbolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025