Alıntı:
Benim bahçemde de yer yer bir metre altta kireçli tabakalar var, şu ana kadar (5yıl) bir sorun görmemiştim, dün fark ettim ki, bir ağacım tamamıyla iki ağacımda da ana dallarında kuruma gördüm, moralim çok bozuldu, nedenini nicinini araştırıyorum, acaba kireçli tabaka mı yoksa kış yağışlı gitti ondanmı.
Ama sorunun kökten geldiği kesin.
|
Sayın Lilium
Ağaçların bu durumlarına üzüldüm umarım atlatır ve sağlıklı bir ağaç halini alırlar
Benim düşüncem Çok Yağmur toprağın su geçirgenliği zayıf su birikintisi oluyorsa zarar vermesi mümkün göllenme olmuyorsa aksine daha faydalı yaz kış farketmez ağaç çevresinde göllenme olmasına dikkat etmek ağaç için çok önemli bence
akarsu kenarına ceviz ağacını ek fakat ceviz suyu seviyor olsada su birikintisi olan yere ekmemek daha faydalı olur bence
Kireçli Bir bölgeye kaynak suyu bol olduğu, fakat kreçli olduğu halde su geçirgenli iyi olduğu için deneme amaçlı birkaç adet maraş18 ve şebin cinsi ceviz fidanı ektim şimdilik sağlıklı görünüyor olsalarda Sayın Lilium ağaçlarınızın neden etkinediğini merak ediyorum nedeni kesinleşince nedenini paylaşırsanız sevinirim ayrıca ağaçların bulundu yerde su birikintisi oluşuyormuydu yazarsanaız sevinirim.