agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2012, 15:39   #1
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Böyle bir toprak yapısına ceviz bahçesi kurulmasını önermiyorum,

Ekerken toprağı ıslah edebilir uygun şartları yerine getirebilirsiniz, 5 yıl sonra 10 yıl sonra derinlere gitmiş köklerin toprağını ıslah edebilecekmisiniz, zor hatta imkansız.
Ben de öneremiyorum, en canlı tanığı benim. Toprağın aşırı killi olduğu alanlarda kalan 7 yaşındaki cevizlerim resmen bir bonsai ceviz kıvamında. Minyatür cevizlerimi görmek isterseniz beklerim.

Mesela bu sene ektiğim cevizlerde kepçe kazarken başında bekledim. Belirgin bir kil - kireç gibi bir katmana rastladığımız anda kepçeciye işaret edip fidan çukurunu kapattırdım hemen.

Leonardit dozajı hakkında fikir sahibi olmanız açısından kendi örneğimi burada kısaca tekrarlayayım: Bu Kasım ayındaki ekimde Sn. Halil Önen'in önerdiği yöntemi kullanmaya çalıştık. En dibe (100cm aşağıya) yaklaşık 4-5 kürek leonardit ve 4-5 kürek iyi yanmış hayvan gübresi attık. Sonra üst toprak ile en alt katmanı doldurduk. Üst katmanda kılcal köklerin büyüyeceği alanı ise yine üst toprağı 3-4 kürek leonardit, 2-3 kürek torf ve 3-4 kürek zeolit ile harmanlayarak yerleştirdik. Yarım çorba kaşığı sim derma da koyduk, ama açıkçası Kasım ayında toprağa karıştırılan o bakteriler ne kadar yaşayabilir çok emin değilim.

O fidanların gelişmesini gözlemleyip yine forumda paylaşacağım.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2012, 20:27   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Ben de öneremiyorum, en canlı tanığı benim. Toprağın aşırı killi olduğu alanlarda kalan 7 yaşındaki cevizlerim resmen bir bonsai ceviz kıvamında. Minyatür cevizlerimi görmek isterseniz beklerim.

Mesela bu sene ektiğim cevizlerde kepçe kazarken başında bekledim. Belirgin bir kil - kireç gibi bir katmana rastladığımız anda kepçeciye işaret edip fidan çukurunu kapattırdım hemen.

Leonardit dozajı hakkında fikir sahibi olmanız açısından kendi örneğimi burada kısaca tekrarlayayım: Bu Kasım ayındaki ekimde Sn. Halil Önen'in önerdiği yöntemi kullanmaya çalıştık. En dibe (100cm aşağıya) yaklaşık 4-5 kürek leonardit ve 4-5 kürek iyi yanmış hayvan gübresi attık. Sonra üst toprak ile en alt katmanı doldurduk. Üst katmanda kılcal köklerin büyüyeceği alanı ise yine üst toprağı 3-4 kürek leonardit, 2-3 kürek torf ve 3-4 kürek zeolit ile harmanlayarak yerleştirdik. Yarım çorba kaşığı sim derma da koyduk, ama açıkçası Kasım ayında toprağa karıştırılan o bakteriler ne kadar yaşayabilir çok emin değilim.

O fidanların gelişmesini gözlemleyip yine forumda paylaşacağım.
Demek istediğinizi anladım tek tesellim kireç sert tabakanın olmaması. Geçen sene açtırdığım 2 metrelik 4 5 çukurda rastlamadık. Hatta mikoriza mantarı şeklinde 1 1.5 metre derinliğe inen ince beyazımsı kökler vardı. Galiba yabani otlara mikoriza mantarları yardım ediyor
Kullanım miktarları için de teşekkürler oldukça işime yarayacak. Sim derma için bişey diyemeyeceğim. Ben de aldım evde bekliyorlar öylece kasım ayında dikerken kullanacağım inşallah işe yarar.

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 16:26   #3
Ağaç Dostu

mehmetckc's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2011
İlk meyve salkımı

Arkadaşlar,

Sekiz yaşındaki ceviz fidanlarımızdan bugüne kadar tek bir meyve bile alamadık. Yalnız bu sene üzerinde üzüm salkımı gibi oluşumlar var.

Name:  IMG00424-20120423-1552.jpg
Views: 2089
Size:  67.4 KB
Name:  IMG00422-20120423-1552.jpg
Views: 2052
Size:  49.5 KB

Bunların meyve salkımı olma ihtimali ve bu salkım halinde tutma ihtimali nedir acaba? Çeşit olarak ince uzun meyveli bir ağaç olduğunu söyleyebilirim.

Saygılar,

Düzenleyen mehmetckc : 24-04-2012 saat 16:30 Neden: Resim ekleme
mehmetckc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 18:04   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-04-2010
Sayın mehmetckc onlar erkek çiçek püskülü görebildiğim kadar.Selamlar.

orion1988 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 19:14   #5
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetckc Mesajı Göster
Arkadaşlar,

Sekiz yaşındaki ceviz fidanlarımızdan bugüne kadar tek bir meyve bile alamadık. Yalnız bu sene üzerinde üzüm salkımı gibi oluşumlar var.
Bunların meyve salkımı olma ihtimali ve bu salkım halinde tutma ihtimali nedir acaba? Çeşit olarak ince uzun meyveli bir ağaç olduğunu söyleyebilirim.

Saygılar,
Bu resimde erkek (male) ve dişi (female) çiçekler işaretlenmiş. Ceviz ağaçları ancak dişi çiçeklerle eş zamanlı açan erkek çiçekler mevcut olduğunda tozlaşıp meyve üretirler. Eğer sizin ağacınız çiçek açıp açıp meyve bağlamıyorsa, muhtemelen tozlaşma sorunu vardır. Ağacınızın cinsine uygun tozlayıcıyı bulup yanına ekmeniz yeterli olacaktır.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2012, 01:03   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetckc Mesajı Göster
Sekiz yaşındaki ceviz fidanlarımızdan bugüne kadar tek bir meyve bile alamadık.

Ceviz meyvasından ektiğiniz bir çeşitse bu normaldir,

Bunların meyve salkımı olma ihtimali ve bu salkım halinde tutma ihtimali nedir acaba? ,
Bunların meyve salkımı olma ihtimali hiç yok, bunlar erkek çiçeklerdir, uç dallarda bir kaç meyva görebilirsiniz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2012, 10:30   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-04-2012
Sayın Lilium,

Önce kendimi tanıtayım. Istanbul'da yaşıyorum. İki arkadaşımla birlikte ceviz, badem yatırımı konusunda araştırma yapıyoruz ve bu aralar sık sık Bandırma Manisa taraflarına geliyoruz. Bölge ve tür olarak Manisa, Balıkesir ve Chandler-Pedro konusunda hemen hemen bir karara vardık. Bir süredir Forum'u da takip ediyoruz ve sizin ve konunun uzmanı diğer arkadaşlarımızın görüşlerinden çok yararlanıyoruz, paylaşımlarınız için çok teşekkürler.

Bu haftasonu da yine o taraflarda olacağız. Siz de anladığım kadarıyla Gönen'desiniz. Cts sabahtan (10 -11 civarı) ya da pazar günü tercihen öğleden sonra müsaitseniz bir çayınızı içmek için sizi bahçenizde ziyaret edebilir miyiz?

Bugüne kadar daha çok konuyla ilgili kitapları okuduk, işin pratik yönleriyle ilgili sohbet etmek sizi ziyaret edebilirsek çok memnun oluruz.

Bana bu forumdan ya da cep telefonumdan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,
Okan Altaşlı
0532 3729695

OKANA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2012, 14:34   #8
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OKANA Mesajı Göster
Bu haftasonu da yine o taraflarda olacağız. Siz de anladığım kadarıyla Gönen'desiniz. Cts sabahtan (10 -11 civarı)
Sayın OKANA, cumartesi müsaitim uygundur, pazar günü bigada olacağım, gelin buyrun beklerim.
Telefon numaramı özelinize yazdım.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2012, 20:48   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-04-2012
Ceviz Yetiştiriciliği ile ilgili bilgi

Değerli Forum Arkadaşlarım.
Bilecik iline bağlı Bozüyük ilçesi Dodurga nahiyesinde yaklaşık 10 Dönüm arazi üzerinde Ceviz yetiştirciliği yapmak istiyorum.Konu hakkında bilgileriniz rica olunur.
1-Arazinin bulunduğu yerin rakımı 1080 metre ve en az 6 ay şiddetli kış olan bir yerdir burada ceviz yetiştirilmesi uygunmudur?
2-Dikeceğimiz cevizin cinsi ne olmalıdır?
3-Bu bölgeye Uygun cins cevizin, fiyatları ve nereden temin edileceğini,
4-İlk başlayacak bir arkadaşınız olarak tavsiyelerinizi

Önemle rica ederim.
Selam ve Dua ile.

ZAFERİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2012, 07:37   #10
Yeni Üye

Citysenyorita's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ZAFERİKO Mesajı Göster
Değerli Forum Arkadaşlarım.
Bilecik iline bağlı Bozüyük ilçesi Dodurga nahiyesinde yaklaşık 10 Dönüm arazi üzerinde Ceviz yetiştirciliği yapmak istiyorum.Konu hakkında bilgileriniz rica olunur.
1-Arazinin bulunduğu yerin rakımı 1080 metre ve en az 6 ay şiddetli kış olan bir yerdir burada ceviz yetiştirilmesi uygunmudur?
2-Dikeceğimiz cevizin cinsi ne olmalıdır?
3-Bu bölgeye Uygun cins cevizin, fiyatları ve nereden temin edileceğini,
4-İlk başlayacak bir arkadaşınız olarak tavsiyelerinizi

Önemle rica ederim.
Selam ve Dua ile.
Sayın Zaferiko, bu forum çok değerli bilgilerle dolu. Daha ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz. Giriş niteliğinde daha kısa ve genel bir bilgi için şuraya bakabilirsiniz.

Citysenyorita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025