![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Mesela bu sene ektiğim cevizlerde kepçe kazarken başında bekledim. Belirgin bir kil - kireç gibi bir katmana rastladığımız anda kepçeciye işaret edip fidan çukurunu kapattırdım hemen. Leonardit dozajı hakkında fikir sahibi olmanız açısından kendi örneğimi burada kısaca tekrarlayayım: Bu Kasım ayındaki ekimde Sn. Halil Önen'in önerdiği yöntemi kullanmaya çalıştık. En dibe (100cm aşağıya) yaklaşık 4-5 kürek leonardit ve 4-5 kürek iyi yanmış hayvan gübresi attık. Sonra üst toprak ile en alt katmanı doldurduk. Üst katmanda kılcal köklerin büyüyeceği alanı ise yine üst toprağı 3-4 kürek leonardit, 2-3 kürek torf ve 3-4 kürek zeolit ile harmanlayarak yerleştirdik. Yarım çorba kaşığı sim derma da koyduk, ama açıkçası Kasım ayında toprağa karıştırılan o bakteriler ne kadar yaşayabilir çok emin değilim. O fidanların gelişmesini gözlemleyip yine forumda paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
|
Alıntı:
Kullanım miktarları için de teşekkürler oldukça işime yarayacak. Sim derma için bişey diyemeyeceğim. Ben de aldım evde bekliyorlar öylece kasım ayında dikerken kullanacağım inşallah işe yarar. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2011
|
İlk meyve salkımı
Arkadaşlar, Sekiz yaşındaki ceviz fidanlarımızdan bugüne kadar tek bir meyve bile alamadık. Yalnız bu sene üzerinde üzüm salkımı gibi oluşumlar var. ![]() ![]() Bunların meyve salkımı olma ihtimali ve bu salkım halinde tutma ihtimali nedir acaba? Çeşit olarak ince uzun meyveli bir ağaç olduğunu söyleyebilirim. Saygılar, Düzenleyen mehmetckc : 24-04-2012 saat 16:30 Neden: Resim ekleme |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Sayın mehmetckc onlar erkek çiçek püskülü görebildiğim kadar.Selamlar. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunların meyve salkımı olma ihtimali hiç yok, bunlar erkek çiçeklerdir, uç dallarda bir kaç meyva görebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2012
|
Sayın Lilium, Önce kendimi tanıtayım. Istanbul'da yaşıyorum. İki arkadaşımla birlikte ceviz, badem yatırımı konusunda araştırma yapıyoruz ve bu aralar sık sık Bandırma Manisa taraflarına geliyoruz. Bölge ve tür olarak Manisa, Balıkesir ve Chandler-Pedro konusunda hemen hemen bir karara vardık. Bir süredir Forum'u da takip ediyoruz ve sizin ve konunun uzmanı diğer arkadaşlarımızın görüşlerinden çok yararlanıyoruz, paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Bu haftasonu da yine o taraflarda olacağız. Siz de anladığım kadarıyla Gönen'desiniz. Cts sabahtan (10 -11 civarı) ya da pazar günü tercihen öğleden sonra müsaitseniz bir çayınızı içmek için sizi bahçenizde ziyaret edebilir miyiz? Bugüne kadar daha çok konuyla ilgili kitapları okuduk, işin pratik yönleriyle ilgili sohbet etmek sizi ziyaret edebilirsek çok memnun oluruz. Bana bu forumdan ya da cep telefonumdan ulaşabilirsiniz. Saygılarımla, Okan Altaşlı 0532 3729695 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Telefon numaramı özelinize yazdım. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2012
|
Ceviz Yetiştiriciliği ile ilgili bilgi
Değerli Forum Arkadaşlarım. Bilecik iline bağlı Bozüyük ilçesi Dodurga nahiyesinde yaklaşık 10 Dönüm arazi üzerinde Ceviz yetiştirciliği yapmak istiyorum.Konu hakkında bilgileriniz rica olunur. 1-Arazinin bulunduğu yerin rakımı 1080 metre ve en az 6 ay şiddetli kış olan bir yerdir burada ceviz yetiştirilmesi uygunmudur? 2-Dikeceğimiz cevizin cinsi ne olmalıdır? 3-Bu bölgeye Uygun cins cevizin, fiyatları ve nereden temin edileceğini, 4-İlk başlayacak bir arkadaşınız olarak tavsiyelerinizi Önemle rica ederim. Selam ve Dua ile. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
|