View Single Post
Eski 11-04-2012, 10:28   #2191
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Sayın ejder01, Hayır çok şükür ektiğimden beri öyle bir şey görmediğim arkadaşlarımın bahçelerinde de görmedim, çok kereler söylediğimi bir kere daha söyleyeyim, biz ağaçlara ağustostan sonra su vermeyiz, ki, o zamana kadar oluşan filizler pişkinleşip kışa hazırlıklı girsin.

Alıntı:
nekadar karalamak istemesenizde Benim fikrim yinede ağır bir eleştiri olmuş.
bence öncelikle kötü yanını değil önce olumlu yönünü düşünmek daha faydalı olabilir gibi
Bence sizde yanlış düşünüyorsunuz, eleştiri tabi ki olacaktır, olumlu ya da olumsuz.
Olaya tek taraftan bakarsan tabi ki, doğru değil, bir bahçeden bir kaç resim alıp işte bu cins ağaçlar bu demek tabi ki yanlış, bu herhangi bir chandler, pedro,fernor, fernette, ya da yalova çeşitlerimizden de bir bahçe de olabilirdi, bu tür bahçeler bende görüyorum ama çeşitten önce ne yapıldığına nasıl bakıldığına daha sonra toprak yapısına bakarak fikir yürütebiliyorum, önce nedenini tespit etmek gerekiyor.

O fidanlara bakıldığında nedenleri çok rahat görülebiliyor, Ama burada başka da bir şey var, sorumsuzluk
bahçe o kişiye aitse başka eleştiririm, o kurup başkasına aitse başka eleştiririm, bir diğeri de o bahçeyi ben kursam o tabelayı alır yerin dibine gömer bir daha da böyle bir tabela asmam. Sorumsuzluk dediğimin nedeni budur, o tabalayı oraya asmak bu olmasa gerek. Ek fidanı al parayı as tebalayı bu iş tamamla olmuyor bu işler, işte o zamanda bizler de olaya bir taraftan bakarak cinsin iyi olmadığını söyleriz ki, bu da doğru değil.
Alıntı:
ülkemizde adı sanı duyulmamış çok ceviz çeşidi gördüm bu yıl inşallah meyveli iken resimlerini eklicem chandlerden daha verimli olduğunu düşünüyorum.
Ah keşke olabilse de bir fransız ismini söyleyeceğime bir türk ismini gururla söylesem. Yine de sanmıyorum, yaşar akça hocamız, sütyemez hocamızın bu konularda epey araştırmaları var öyle bir şey olsa bunu hiç değerlendirmezler mi.
Alıntı:
Bizlere bu yıl bize meyve verdiğinde bahçenin resimlerini yayınlarsanız diğer arkadaşlarında aynı yaştaki chandler ceviz bahçesinden meyveli hali ile resimlerini yayınlarlarsa daha net yorum yapılabilir ayrıca daha aydınlatıcı olacağı fikrindeyim.
Ben aynı fikirde değilim, bu aydınlatıcı olacağı yerde aldatıcı da olabilir. Neden mi?
Resme bir daha bakınız fidanların filizleri iyi gelişim göstermemiş ve çok sık göz oluşturmuş ve budama da kısa vurulmuş.
Şimdi, bu yıl iyi bir bakımla bu gözlerin hepsi meyva bağlarsa ve sizde bunu görürseniz bu kadarcık fidanda meyvalar üzüm salkımı gibi dermisiniz demezmisiniz, mutlaka dersiniz, işte buda bir yanıltıcılıktır, oysaki gerçek ağaç bu değildir.

Bilemezsiniz belkide niyet öyle, öyle göstermek, fidana bakın birde üzerindeki meyvaya bakın demekte olabilir amaçları,
Zira noyan beyin kurmuş olduğu bahçelerinde ben daha gelişmiş bir ağaç göremedim.

Yeterlidir sanırım.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön