View Single Post
Eski 23-04-2012, 19:27   #2221
hasan_ka
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Ben de öneremiyorum, en canlı tanığı benim. Toprağın aşırı killi olduğu alanlarda kalan 7 yaşındaki cevizlerim resmen bir bonsai ceviz kıvamında. Minyatür cevizlerimi görmek isterseniz beklerim.

Mesela bu sene ektiğim cevizlerde kepçe kazarken başında bekledim. Belirgin bir kil - kireç gibi bir katmana rastladığımız anda kepçeciye işaret edip fidan çukurunu kapattırdım hemen.

Leonardit dozajı hakkında fikir sahibi olmanız açısından kendi örneğimi burada kısaca tekrarlayayım: Bu Kasım ayındaki ekimde Sn. Halil Önen'in önerdiği yöntemi kullanmaya çalıştık. En dibe (100cm aşağıya) yaklaşık 4-5 kürek leonardit ve 4-5 kürek iyi yanmış hayvan gübresi attık. Sonra üst toprak ile en alt katmanı doldurduk. Üst katmanda kılcal köklerin büyüyeceği alanı ise yine üst toprağı 3-4 kürek leonardit, 2-3 kürek torf ve 3-4 kürek zeolit ile harmanlayarak yerleştirdik. Yarım çorba kaşığı sim derma da koyduk, ama açıkçası Kasım ayında toprağa karıştırılan o bakteriler ne kadar yaşayabilir çok emin değilim.

O fidanların gelişmesini gözlemleyip yine forumda paylaşacağım.
Demek istediğinizi anladım tek tesellim kireç sert tabakanın olmaması. Geçen sene açtırdığım 2 metrelik 4 5 çukurda rastlamadık. Hatta mikoriza mantarı şeklinde 1 1.5 metre derinliğe inen ince beyazımsı kökler vardı. Galiba yabani otlara mikoriza mantarları yardım ediyor
Kullanım miktarları için de teşekkürler oldukça işime yarayacak. Sim derma için bişey diyemeyeceğim. Ben de aldım evde bekliyorlar öylece kasım ayında dikerken kullanacağım inşallah işe yarar.

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön