![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın safranlı önce unutmadan söyleyeyim böyle büyük harflerle yazmak sanki okuyamıyormuşuz ya da anlayamıyormuşuz gibi algıladım. Dediklerinizi ben anlıyabiliyorum okuyabiliyorumda, Bu konuda haklısınız özellıkle buyuk harfle yazmadım sadece gözden kaçtı Daha önce yazdıklarımıza "dogrular ve yanlışlar iyice karışmış durumda." dediniz. Bende dedim ki, "Hangisi doğru hangisi yanlış?" Bu soruma cevap alamadım. Dersin ki şu şu doğru şu şu yanlış. "Bügun çeşit konusunda dogrular ortaya çıktı gibi.." diyorsunuz. Sorduğumda "Bu konuyu biraz açarmısın, çeşit konusundaki doğruları öğrenmek isterim." Bakın nasıl cevap veriyorsunuz. "ON YILDA ON KG DAHI VERMEYEN ÇEŞİTLERİN HARİÇİNDEKI HEPSİ." Yani bu şimdi cevap mı? evet bu tamamıyla net bır cevaptır.bölgesıne göre ıklımıne göre çeşite karar verılecektır.vatandaşın bılmesı gereken en önemlı bakış açısı on yılda on kg dan fazla verım yapan çeşittir. bu temel bır bır bakış açısıdır ve işin özüdür. Bir diğeri "Ama emın olunkı çok yakında da kuraklık ve bakım zorlugu nedenıyle aşılı fıdandan da vazgelıcek" Nedenini şöyle açıklıyorsunuz. evet sonuç buna gıdıcek sizlerde bılıyorsunuzkı su en buyuk servettır vede kıttır. kaynagı olan üretıcıler için dahı sulama malıyettır işçilıktır ve verımlılıgı karlılıgı azaltır bu bakımdan suyu daha az kullanacak ve ana kökü koruyan sistemle işe başlanmalıdır. Sapla samanı iyice karıştırmışsınız, evet sapala saman karışmış durumda bunun tek sebebı de ıkı metre boyunda aşılı fıdan aşkından kaynaklanıyor Ben yoğun bakım ünitesi varmı yok mu bilmem, ben aşılı fidan alarak dikerek 12yıllık ağaçları gelişimlerini sizlere gösterebilirim. Hatta aynı yaşta bakımsızlıktan gelişmeyenleri de gösterebilirim. işte sorunun temelıde burası; yogun bakım ünitesı yoğun sermaye akısı ve yogun işçilik istemesıdır sorunun temelı,aynı emegın yarısıyla belkı sadece ıkı yıl gecikerek mükemmel bahcenız olabılır Kendiniz yazıyor kendiniz cevap veriyorsunuz, doğruların olabilir ama bu şekilde yazışma kimseye bir yarar fayda sağlamaz, Söylediklerinize cevap veremiyorsunuz. ılk mesajımda da yazdım söyledıklerım benı baglar kenı kanaatlerımdır kendı hatalarımın sebebı T.C. nin En buyuk araştırma kurulusunun önerılerıne uymaktan kaynaklandı.en acısı da bu..... kaynaklarını,suyunu,iş gücünü silip yutan yatırımı imkansızlaştıran temel bakış açısındakı yanlıştır ve bu intıhardır... yıllarca kimyasal gubreyı verın ;zehırı 15 gun arayla atacaksınız dıyen ünvanı büyük mühendislerımız şimdi neredeler tüm yazdıklarıma ınanarak yazıyorum nıyetım hataların devam etmesını engellemek akademık literatur oluşturmak degıl... saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
|
|