agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-12-2011, 17:35   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
evet yazdıklarınızda haklısınız yanlış anlayan olabılır oranını abartanda olabılır

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2011, 19:17   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Sayın kamil keskin, hata ile çukurların 40-50 cm altına fenni gübreyi ve hayvan gübresini koymanızın zararı yok ileriki yıllarda kökler aşağılara indiğinde fidanlarınız bu gübreden yararlanırlar, ha ne olur bir iki yıl yararlanmamış olurlar.

Fidanları ektiğinize göre, fidanların etrafını yani 40-50 cm cap olacak şekilde 15-20 cm derinlik (20 cm olursa daha iyi olur) açıp, bir çay bardağı kök gübresini verip kapatınız, akabinde iyi yanmış (çürümüş) hayvan gübresini de üzerine yayıp çapalayabilirsiniz.

Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla (fotoğraflar beni yanıltmıyorsa)toprağınızın kireç oranı çok yüksek ve kistli bir toprağa benziyor, moralinizi bozmak istemem ama bu toprakta fidan yetiştirmek oldukça zor olacağa benziyor, inşallah ben yanılıyorumdur.

Toprağınız benim gördüğüm gibiyse bolca iyi yanmış hayvan gübresiyle her yıl gübreleyim karıştırınız, çıkan otları da biçip atmayınız onları da yeşil gübre yapınız, hatta bakla fiğ gibi bitkiler ekip toprağa karıştırınız.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2011, 21:02   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın kamil keskin, hata ile çukurların 40-50 cm altına fenni gübreyi ve hayvan gübresini koymanızın zararı yok ileriki yıllarda kökler aşağılara indiğinde fidanlarınız bu gübreden yararlanırlar, ha ne olur bir iki yıl yararlanmamış olurlar.

Fidanları ektiğinize göre, fidanların etrafını yani 40-50 cm cap olacak şekilde 15-20 cm derinlik (20 cm olursa daha iyi olur) açıp, bir çay bardağı kök gübresini verip kapatınız, akabinde iyi yanmış (çürümüş) hayvan gübresini de üzerine yayıp çapalayabilirsiniz.

Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla (fotoğraflar beni yanıltmıyorsa)toprağınızın kireç oranı çok yüksek ve kistli bir toprağa benziyor, moralinizi bozmak istemem ama bu toprakta fidan yetiştirmek oldukça zor olacağa benziyor, inşallah ben yanılıyorumdur.

Toprağınız benim gördüğüm gibiyse bolca iyi yanmış hayvan gübresiyle her yıl gübreleyim karıştırınız, çıkan otları da biçip atmayınız onları da yeşil gübre yapınız, hatta bakla fiğ gibi bitkiler ekip toprağa karıştırınız.
Syn Lilium;
Bizim orlarda boz toprak denilen bir toprak,resimlerde görüldüğü gibi rengi beyaza yakın.Toprakta en ufak taş yok,Un gibi bir toprak.Bu tarlada susuz olarak domates,karpuz gibi ürünler yıllarca yaptık.Belirttiğiniz gibi kireç oranı yüksek.Bunu çözmek için kükürt ve yanmış hayvan gübresine devam etmek istiyorum.
Sizin ve Ağaçlar net'deki değerli arkadaşlarımın tecrübe ve birikimlerinden faydalanarak bu işin üstesinden geleceğime inanıyorum.Azim ve kararlılığın elinden hiç bir şey kurtulamaz.Saygılar...

kamil keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 17:32   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-04-2010
aralara yonca ekelim diyorsunuz.
şunu sormak istiyorum, bu yonca yabani otları ne kadar engeller.
yani tüm tarlaya yonca ektiğimizde hiç yabani ot çıkmaz mı?
yoksa yonca için o kadar emek verdikten sonra bir de aralarında yabani ot çıkarsa gene işimiz iş.
ben bu yabani ot işinden bıktım da o yüzden bu kadar hassasım.
sırf bu iş için bir tane çapa makinesi almayı düşünüyorum.

WM1TR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 20:17   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2008
yonc a rekabeti guclu bir bitkidir yabancı ot barındırmaz.ve havadaki azotu topraga baglar toprak icinde faydalıdır.dekara serpme 5 kg yonca uyeter .**** enazından fidan cevresine atın

tarimbilisim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 20:20   #6
Ağaç Dostu

şuan verilemsi gereken ialçlar %20 lik teknik bordo bulamacı.1 ay sonra yine verin .birde gözler şisip patlamaya yakın verin.yaprak açması ile birlikte 20+20+20+mineral elementli sıvı gübre yapraktan 20 gun ara ile verin.hsattan 1 ay önce kesin gübreyi.hasattan sonra yaprak dökene kadar yine devam.özellikle fidan gelişimi yavas olan agır topraklı yerlerde yaprak gübresi kullanın sıvı yaprak gübresi.

Eski 12-12-2011, 20:54   #7
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Gecen Sn.Pria nin zeytin sayfasinda cok guzel,gercekci ve samimi bir yazisini okudum zeytincilik hakkinda

Epey bir zamandir ceviz konusunu arastiriyorum, forum yetmemeye basladi en sonun da bir hocanin kitabini aldim onu okuyorum...

Merak ettigim burada uyelerden biri varmi...?

Benim su kadar bahcem var,

Su kadar urun aldim, bu sene tuccara su kadar dan sattim...diyen

Biraz ozel bir soru oldu genele yazmak istenmezse, ozel mesaj da atabilir...saygilarimla

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 23:37   #8
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Yararlı olur düşüncesiyle bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım, şurada, ya konuşulmak istenmiyor ya da verime yatmış bahçeler yok.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2011, 22:23   #9
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 Mesajı Göster
Gecen Sn.Pria nin zeytin sayfasinda cok guzel,gercekci ve samimi bir yazisini okudum zeytincilik hakkinda

Epey bir zamandir ceviz konusunu arastiriyorum, forum yetmemeye basladi en sonun da bir hocanin kitabini aldim onu okuyorum...

Merak ettigim burada uyelerden biri varmi...?

Benim su kadar bahcem var,

Su kadar urun aldim, bu sene tuccara su kadar dan sattim...diyen

Biraz ozel bir soru oldu genele yazmak istenmezse, ozel mesaj da atabilir...saygilarimla
Bende bunu sormustum Sn.Avanos umarim istedigimizi sitemizden alabiliriz...

Fakat sunu tahmin ediyorum gercek ticaret amacli buyuk kapama bahceleri olan sahislarin forumlara girip muhabbete katilacaklarini sanmiyorum...

ahmett diye bir abi vardi epey once bayagi yazdi...cok dusuk geldi burdaki yazilar ona...son mesaji ben ceviz hakkinda turkce kaynak okumuyorum dedi gitti...

Eski 28-12-2011, 00:53   #10
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 Mesajı Göster
Bende bunu sormustum Sn.Avanos umarim istedigimizi sitemizden alabiliriz...

Fakat sunu tahmin ediyorum gercek ticaret amacli buyuk kapama bahceleri olan sahislarin forumlara girip muhabbete katilacaklarini sanmiyorum...

ahmett diye bir abi vardi epey once bayagi yazdi...cok dusuk geldi burdaki yazilar ona...son mesaji ben ceviz hakkinda turkce kaynak okumuyorum dedi gitti...
Ceviz konusunda bir şey demeyeceğim ama Badem konusunda yaklaşık 100 dekar bahçem var.2012 üçüncü yaşını dolduracak. Ben bademde elimden gelen ne varsa burda sunuyorum.
Badem başlığındaki yazıların çoğuda bana ait ve direk gözlem.
Burda paylaşmakta vatana millete hizmet. Bizbildiklerimizi başkasına onlarda bize aktaracakki gelişelim.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2011, 01:18   #11
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Avanos Mesajı Göster
Ceviz konusunda bir şey demeyeceğim ama Badem konusunda yaklaşık 100 dekar bahçem var.2012 üçüncü yaşını dolduracak. Ben bademde elimden gelen ne varsa burda sunuyorum.
Badem başlığındaki yazıların çoğuda bana ait ve direk gözlem.
Burda paylaşmakta vatana millete hizmet. Bizbildiklerimizi başkasına onlarda bize aktaracakki gelişelim.
Siz bir istisnasiniz Sn.Avanos...

Badem basligi altinda sizin yazilariniz takip ediyorum...zaten basligin yaridan fazlasi sizin yazilariniz..tesekkurler

Eski 13-12-2011, 00:56   #12
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Sn.Lilium...

Ozur dilerim daha once bu sayfayi gormemis ve okumamistim...

Size nacizane bir onerim olacak konunun basligina ilgi cekecek 'kar zarar durumu', 'fiyatlar '

gibi ekleyebilirsek ve henuz bahcesi olmayan arkadaslarin buraya soru,cevap ve konunun ozunu etkileyecek tahmin ve fikirlerini yazmamalarini rica edersek ...

tadindan yenmeyecek bir konu olacagini saniyorum...

saygilarimla

Eski 13-12-2011, 20:59   #13
Ağaç Dostu

dekara leonardit ve kükürt masrafınız ne oldu.fidan arlarına ve tarlaya yonca **** fiğ ekip organik madde olarak topraga vermeyi düsünüyormsunz? fernor güzel secim ferntte tozlayıcısı ama chandler gibi gozde bir cesit neden yok?

Eski 14-12-2011, 16:32   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-12-2011
forumdaki herkese merhaba, bu yıl ceviz bahçesi kurmak istiyorum ve desteklemeden de yararlanmak istiyorum. kurmak istediğim bahçe balıkesir sındırgı da yaklaşık 750m rakımda bulunuyor.yöredeki büyük kuşlarında meyveye zarar vermemesi için kalın kabuklu ceviz dikmek istiyorum. yerli ceviz mi yoksa yabancı ceviz mi ? inceledikçe kafam karışıyor. düşüncem yerli cevizden yana hatta çeşit olarak ta kaman1 kaman5 şebin ve sütyemez olarak belirlemiştim ama şu an kafam iyice karıştı... sizlerden tücrübelerinizi paylaşmazınızı rica ediyorum. hoşçakalın.

köylü10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2011, 09:52   #15
Ağaç Dostu

Araştırmanı iyi yap;

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi köylü10 Mesajı Göster
forumdaki herkese merhaba, bu yıl ceviz bahçesi kurmak istiyorum ve desteklemeden de yararlanmak istiyorum. kurmak istediğim bahçe balıkesir sındırgı da yaklaşık 750m rakımda bulunuyor.yöredeki büyük kuşlarında meyveye zarar vermemesi için kalın kabuklu ceviz dikmek istiyorum. yerli ceviz mi yoksa yabancı ceviz mi ? inceledikçe kafam karışıyor. düşüncem yerli cevizden yana hatta çeşit olarak ta kaman1 kaman5 şebin ve sütyemez olarak belirlemiştim ama şu an kafam iyice karıştı... sizlerden tücrübelerinizi paylaşmazınızı rica ediyorum. hoşçakalın.
Syn Köylü10;
Ben de sındırgılıyım.Senin şartlarının aynısını ben de yaşıyorum.Kuş zararlısı her yerde var.Ürününe zarar verse verse % 10 gibi bir zarar verir bence.Kendi tarlalarımda ki yalova-3 ince kabuklu 10-15 ceviz ağacından biliyorum.Şimdi herkez ince kabuklu ceviz dikimi yapıyor.Bundan 10 sene sonra,piyasada bol miktar da verimli ceviz olacağını düşünürsek,kalın kabuklu cevizi nasıl satabileceğini düşündün mü?

Eski 15-12-2011, 14:28   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil keskin Mesajı Göster
Syn Köylü10;
Ben de sındırgılıyım.Senin şartlarının aynısını ben de yaşıyorum.Kuş zararlısı her yerde var.Ürününe zarar verse verse % 10 gibi bir zarar verir bence.Kendi tarlalarımda ki yalova-3 ince kabuklu 10-15 ceviz ağacından biliyorum.Şimdi herkez ince kabuklu ceviz dikimi yapıyor.Bundan 10 sene sonra,piyasada bol miktar da verimli ceviz olacağını düşünürsek,kalın kabuklu cevizi nasıl satabileceğini düşündün mü?
sn kamil keskin, benim kuracağım bölgede kuş zararlısının çok olacağını düşünmekteyim .tabiri caizse iki arada bir derede misali...birde fidanları nereden temin ettiğinizi ve fiyatı konusunu özelden gönderirseniz çok memnun olurum.

köylü10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2011, 10:40   #17
Ağaç Dostu

leonardit ve kükürt firmalarının telefonu nu alabilirmiyim?

Eski 16-12-2011, 15:02   #18
Ağaç Dostu

Walnut Harvest at Bella Viva, shaking walnuts, picking walnuts, hulling walnuts, harvesting walnuts - YouTube! iste benim tarla

Eski 14-12-2011, 18:23   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
Budanan kısımlara sutut sürmek ve fidanı su bazlı boyayla boyamak da aklımda yazmayı unutmuşum Kamil bey. inşallah dikerken unutmam

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2011, 18:30   #20
Ağaç Dostu

Bu arada boyayı sürerken baştan aşağıya gördüğüm her yeri boyamalı mıyım arkadaşlar? Sutut sürdüğüm yerler dahil toprak dışında kalan her yere sürülecek sanırım. Bir de fidanları dikerken toprağın çok fazla sıkıştırılıp köklerin hava almaması sağlanıyor diye biliyorum. Geçen günlerde biryerde okumuştum toprağı çok sıkıştırmanın ağacın köklerine zarar verebileceğini, bu yüzden sıkıştırmanın el ile ve can suyuyla yapılması gerektiği yazıyordu. Sizce hangisi doğru ?

Eski 15-12-2011, 09:39   #21
Ağaç Dostu

Thumbs down Katılıyorum

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Bu arada boyayı sürerken baştan aşağıya gördüğüm her yeri boyamalı mıyım arkadaşlar? Sutut sürdüğüm yerler dahil toprak dışında kalan her yere sürülecek sanırım. Bir de fidanları dikerken toprağın çok fazla sıkıştırılıp köklerin hava almaması sağlanıyor diye biliyorum. Geçen günlerde biryerde okumuştum toprağı çok sıkıştırmanın ağacın köklerine zarar verebileceğini, bu yüzden sıkıştırmanın el ile ve can suyuyla yapılması gerektiği yazıyordu. Sizce hangisi doğru ?
Aynen verdiğin bilgiler doğru.Fidanın toprak üstünde kalan kısımları boyanıyor.Ben toprağın sıkıştırmasını ayağımla yaptım.Bizde yıllardır böyle yapılıyor.Bir zararını görmedik.Ama mantık kurarsan da;ayakla sıkıştırmanın,kılcal köklere zarar verme ihtimali yüksek görünüyor.

Eski 14-12-2011, 18:40   #22
Ağaç Dostu

Son olarak aklıma leonardit ve clinoptilolit konusu geldi sevgili arkadaşlar. Fidanları dikerken kullanacak olursam leonarditin fidanları yakma gibi bir riski var mı acaba? Miktar olarak belirli bir ölçü var mıdır yoksa o da toprak analizine göre mi ilave edilecek? Biraz fazla soru sordum cahilliğime verin arkadaşlar )

Eski 14-12-2011, 21:07   #23
Ağaç Dostu

25 kg paketlermi 6 tl ?yani dekara 30 tl maliyeti oluyor?organik madde orani nedir?yasar akca hoca chandleri oneriyor tokat ve bircok ilde .siz hangi ildesiniz?rakım nedir?

Eski 14-12-2011, 21:44   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarimbilisim Mesajı Göster
25 kg paketlermi 6 tl ?yani dekara 30 tl maliyeti oluyor?organik madde orani nedir?yasar akca hoca chandleri oneriyor tokat ve bircok ilde .siz hangi ildesiniz?rakım nedir?
artık heryerde önermiyor diye biliyorum.. evet 25 kg paket 6 tl.. toplam organik madde % 25 humik fulvik asit % 40

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2011, 18:12   #25
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
artık heryerde önermiyor diye biliyorum.. evet 25 kg paket 6 tl.. toplam organik madde % 25 humik fulvik asit % 40
bahçeniz hayırlı olsun ben 3 yaşında 5 da yarı bodur deveci armut bahçem
var organig madde oranı biraz düşük leonardit kullanmak istiyorum aldığınız fiat bana ucuz geldi adres verebilirmisiniz .
saygılarımla

kenan kırca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2011, 18:38   #26
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kenan kırca Mesajı Göster
bahçeniz hayırlı olsun ben 3 yaşında 5 da yarı bodur deveci armut bahçem
var organig madde oranı biraz düşük leonardit kullanmak istiyorum aldığınız fiat bana ucuz geldi adres verebilirmisiniz .
saygılarımla
tesekkürler firma bilgilerini özelinizden gönderdim...

http://www.agaclar.net/forum/groups/...-sahipleri.htm

Düzenleyen ncp1963 : 27-12-2011 saat 11:22
Eski 26-12-2011, 11:31   #27
Ağaç Dostu

Merhaba!

Hafta sonu kapama bahçeme gittim.Fidanların boyamalarını bitirdim.Yağmur suyunu yiyince fidan çukurları biraz daha çökmüş.çukurları iyice toprakla doldurdum.Aşı yerlerinin yine dışarda kalmasına özen gösterdim.tarlanın biraz eğimli,ve alt başı 10-15 metre yüksekliğinde uçurum var.2 fidanım bu uçurumun tam kenarında idi. yağmurun aşırı yağması ile,toprakla beraber uçuruma aşağı fidanlar göç etmişler Fidanları bulup tekrar diktim.İnşallah kurtarırız.
Bir de köstebek belası çıktı.Tarlanın üç yerini şapka şeklinde kabartmış.Bir tanesi ceviz fidanın dibinde.
Arkadaşlar;köstebek cevize zarar verir mi,verirse nasıl bir önlem almalıyız?
Herkeze bol kazançlı günler...

Eski 14-12-2011, 21:09   #28
Ağaç Dostu

en yuksek iç verimi chandlerda bunuda ihmal etmeyin ve gec acan bir çeşit

Eski 14-12-2011, 21:45   #29
Ağaç Dostu

Alıntı:
fernor chandlerden yaklaşık 15 gün sonra açıyor....

tabloda verime başlama yılı yazan yer dekar da yıllık verim ton olarak olacak

Eklenen Resimler

Düzenleyen ncp1963 : 15-12-2011 saat 09:10 Neden: ekleme
Eski 15-12-2011, 09:14   #30
Ağaç Dostu

Alıntı:
sayın tarımbilisim
bakın bu sitede verim hakkında açıklamalar var ekteki listeyi bu siteden oluşturdum tercüme hatam inşallah yoktur

Varietes Noix

verim çok yüksek diyen olabilir onlar çit dikimle dekara 40 ağaç dikiyor.. (7X3,5)

Eklenen Resimler

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026