![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
evet yazdıklarınızda haklısınız yanlış anlayan olabılır oranını abartanda olabılır |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın kamil keskin, hata ile çukurların 40-50 cm altına fenni gübreyi ve hayvan gübresini koymanızın zararı yok ileriki yıllarda kökler aşağılara indiğinde fidanlarınız bu gübreden yararlanırlar, ha ne olur bir iki yıl yararlanmamış olurlar. Fidanları ektiğinize göre, fidanların etrafını yani 40-50 cm cap olacak şekilde 15-20 cm derinlik (20 cm olursa daha iyi olur) açıp, bir çay bardağı kök gübresini verip kapatınız, akabinde iyi yanmış (çürümüş) hayvan gübresini de üzerine yayıp çapalayabilirsiniz. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla (fotoğraflar beni yanıltmıyorsa)toprağınızın kireç oranı çok yüksek ve kistli bir toprağa benziyor, moralinizi bozmak istemem ama bu toprakta fidan yetiştirmek oldukça zor olacağa benziyor, inşallah ben yanılıyorumdur. Toprağınız benim gördüğüm gibiyse bolca iyi yanmış hayvan gübresiyle her yıl gübreleyim karıştırınız, çıkan otları da biçip atmayınız onları da yeşil gübre yapınız, hatta bakla fiğ gibi bitkiler ekip toprağa karıştırınız. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Alıntı:
Bizim orlarda boz toprak denilen bir toprak,resimlerde görüldüğü gibi rengi beyaza yakın.Toprakta en ufak taş yok,Un gibi bir toprak.Bu tarlada susuz olarak domates,karpuz gibi ürünler yıllarca yaptık.Belirttiğiniz gibi kireç oranı yüksek.Bunu çözmek için kükürt ve yanmış hayvan gübresine devam etmek istiyorum. Sizin ve Ağaçlar net'deki değerli arkadaşlarımın tecrübe ve birikimlerinden faydalanarak bu işin üstesinden geleceğime inanıyorum.Azim ve kararlılığın elinden hiç bir şey kurtulamaz.Saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2010
|
aralara yonca ekelim diyorsunuz. şunu sormak istiyorum, bu yonca yabani otları ne kadar engeller. yani tüm tarlaya yonca ektiğimizde hiç yabani ot çıkmaz mı? yoksa yonca için o kadar emek verdikten sonra bir de aralarında yabani ot çıkarsa gene işimiz iş. ben bu yabani ot işinden bıktım da o yüzden bu kadar hassasım. sırf bu iş için bir tane çapa makinesi almayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
yonc a rekabeti guclu bir bitkidir yabancı ot barındırmaz.ve havadaki azotu topraga baglar toprak icinde faydalıdır.dekara serpme 5 kg yonca uyeter .**** enazından fidan cevresine atın |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
şuan verilemsi gereken ialçlar %20 lik teknik bordo bulamacı.1 ay sonra yine verin .birde gözler şisip patlamaya yakın verin.yaprak açması ile birlikte 20+20+20+mineral elementli sıvı gübre yapraktan 20 gun ara ile verin.hsattan 1 ay önce kesin gübreyi.hasattan sonra yaprak dökene kadar yine devam.özellikle fidan gelişimi yavas olan agır topraklı yerlerde yaprak gübresi kullanın sıvı yaprak gübresi. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Gecen Sn.Pria nin zeytin sayfasinda cok guzel,gercekci ve samimi bir yazisini okudum zeytincilik hakkinda Epey bir zamandir ceviz konusunu arastiriyorum, forum yetmemeye basladi en sonun da bir hocanin kitabini aldim onu okuyorum... Merak ettigim burada uyelerden biri varmi...? Benim su kadar bahcem var, Su kadar urun aldim, bu sene tuccara su kadar dan sattim...diyen Biraz ozel bir soru oldu genele yazmak istenmezse, ozel mesaj da atabilir...saygilarimla |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fakat sunu tahmin ediyorum gercek ticaret amacli buyuk kapama bahceleri olan sahislarin forumlara girip muhabbete katilacaklarini sanmiyorum... ahmett diye bir abi vardi epey once bayagi yazdi...cok dusuk geldi burdaki yazilar ona...son mesaji ben ceviz hakkinda turkce kaynak okumuyorum dedi gitti... |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Alıntı:
Badem başlığındaki yazıların çoğuda bana ait ve direk gözlem. Burda paylaşmakta vatana millete hizmet. Bizbildiklerimizi başkasına onlarda bize aktaracakki gelişelim. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Badem basligi altinda sizin yazilariniz takip ediyorum...zaten basligin yaridan fazlasi sizin yazilariniz..tesekkurler |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Lilium... Ozur dilerim daha once bu sayfayi gormemis ve okumamistim... Size nacizane bir onerim olacak konunun basligina ilgi cekecek 'kar zarar durumu', 'fiyatlar ' gibi ekleyebilirsek ve henuz bahcesi olmayan arkadaslarin buraya soru,cevap ve konunun ozunu etkileyecek tahmin ve fikirlerini yazmamalarini rica edersek ... tadindan yenmeyecek bir konu olacagini saniyorum... saygilarimla |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
dekara leonardit ve kükürt masrafınız ne oldu.fidan arlarına ve tarlaya yonca **** fiğ ekip organik madde olarak topraga vermeyi düsünüyormsunz? fernor güzel secim ferntte tozlayıcısı ama chandler gibi gozde bir cesit neden yok? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2011
|
forumdaki herkese merhaba, bu yıl ceviz bahçesi kurmak istiyorum ve desteklemeden de yararlanmak istiyorum. kurmak istediğim bahçe balıkesir sındırgı da yaklaşık 750m rakımda bulunuyor.yöredeki büyük kuşlarında meyveye zarar vermemesi için kalın kabuklu ceviz dikmek istiyorum. yerli ceviz mi yoksa yabancı ceviz mi ? inceledikçe kafam karışıyor. düşüncem yerli cevizden yana hatta çeşit olarak ta kaman1 kaman5 şebin ve sütyemez olarak belirlemiştim ama şu an kafam iyice karıştı... sizlerden tücrübelerinizi paylaşmazınızı rica ediyorum. hoşçakalın. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Araştırmanı iyi yap;
Alıntı:
Ben de sındırgılıyım.Senin şartlarının aynısını ben de yaşıyorum.Kuş zararlısı her yerde var.Ürününe zarar verse verse % 10 gibi bir zarar verir bence.Kendi tarlalarımda ki yalova-3 ince kabuklu 10-15 ceviz ağacından biliyorum.Şimdi herkez ince kabuklu ceviz dikimi yapıyor.Bundan 10 sene sonra,piyasada bol miktar da verimli ceviz olacağını düşünürsek,kalın kabuklu cevizi nasıl satabileceğini düşündün mü? |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
leonardit ve kükürt firmalarının telefonu nu alabilirmiyim? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Walnut Harvest at Bella Viva, shaking walnuts, picking walnuts, hulling walnuts, harvesting walnuts - YouTube! iste benim tarla ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
|
Budanan kısımlara sutut sürmek ve fidanı su bazlı boyayla boyamak da aklımda yazmayı unutmuşum Kamil bey. inşallah dikerken unutmam ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada boyayı sürerken baştan aşağıya gördüğüm her yeri boyamalı mıyım arkadaşlar? Sutut sürdüğüm yerler dahil toprak dışında kalan her yere sürülecek sanırım. Bir de fidanları dikerken toprağın çok fazla sıkıştırılıp köklerin hava almaması sağlanıyor diye biliyorum. Geçen günlerde biryerde okumuştum toprağı çok sıkıştırmanın ağacın köklerine zarar verebileceğini, bu yüzden sıkıştırmanın el ile ve can suyuyla yapılması gerektiği yazıyordu. Sizce hangisi doğru ? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Son olarak aklıma leonardit ve clinoptilolit konusu geldi sevgili arkadaşlar. Fidanları dikerken kullanacak olursam leonarditin fidanları yakma gibi bir riski var mı acaba? Miktar olarak belirli bir ölçü var mıdır yoksa o da toprak analizine göre mi ilave edilecek? Biraz fazla soru sordum cahilliğime verin arkadaşlar ) |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
25 kg paketlermi 6 tl ?yani dekara 30 tl maliyeti oluyor?organik madde orani nedir?yasar akca hoca chandleri oneriyor tokat ve bircok ilde .siz hangi ildesiniz?rakım nedir? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
artık heryerde önermiyor diye biliyorum.. evet 25 kg paket 6 tl.. toplam organik madde % 25 humik fulvik asit % 40 |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2011
|
Alıntı:
var organig madde oranı biraz düşük leonardit kullanmak istiyorum aldığınız fiat bana ucuz geldi adres verebilirmisiniz . saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/groups/...-sahipleri.htm Düzenleyen ncp1963 : 27-12-2011 saat 11:22 |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba!
Hafta sonu kapama bahçeme gittim.Fidanların boyamalarını bitirdim.Yağmur suyunu yiyince fidan çukurları biraz daha çökmüş.çukurları iyice toprakla doldurdum.Aşı yerlerinin yine dışarda kalmasına özen gösterdim.tarlanın biraz eğimli,ve alt başı 10-15 metre yüksekliğinde uçurum var.2 fidanım bu uçurumun tam kenarında idi. yağmurun aşırı yağması ile,toprakla beraber uçuruma aşağı fidanlar göç etmişler Fidanları bulup tekrar diktim.İnşallah kurtarırız.Bir de köstebek belası çıktı.Tarlanın üç yerini şapka şeklinde kabartmış.Bir tanesi ceviz fidanın dibinde. Arkadaşlar;köstebek cevize zarar verir mi,verirse nasıl bir önlem almalıyız? Herkeze bol kazançlı günler... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
en yuksek iç verimi chandlerda bunuda ihmal etmeyin ve gec acan bir çeşit |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
tabloda verime başlama yılı yazan yer dekar da yıllık verim ton olarak olacak Düzenleyen ncp1963 : 15-12-2011 saat 09:10 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bakın bu sitede verim hakkında açıklamalar var ekteki listeyi bu siteden oluşturdum tercüme hatam inşallah yoktur Varietes Noix verim çok yüksek diyen olabilir onlar çit dikimle dekara 40 ağaç dikiyor.. (7X3,5) |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|