View Single Post
Eski 21-11-2011, 04:48   #1870
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
8x4 daha tam olarak anlaşılmış değil, 8x4 dü kalıçı olarak ekmek bana çok doğru gelmiyor, 8x4 bahsediliyor fakat on yıl sonra birer tanesini çıkarıp 8x8 kalıcı olarak kalması şeklinde anlatılıyor, on yıl sonra sökeceksem on yıl emek masraf yapmaya değmez.

5.0m x 7.45mt de kalıcı olarak bana çok uygun gelmiyor, çok sık. yol erkenken 8x6 çit sistemini düşünün derim karar sizlerindir.
Merhaba Sn. Lilium,

8x4 ile ilgili hislerinizin aynısı bende de var. Çit budaması için alet edevatımız yok.

Biz dikimi 5x7.45 değil de aslında 10x11 yaptık desem daha doğru. Yani ekteki resimdeki gibi diktik, sonuçta hem ağaçlar arası min. 7.5 gibi bir mesafeyi koruduk hem de 8x8 ekimine göre dönümde yaklaşık 3 ağaç kâr ettik. Hatta daha fazla ettik, neden derseniz ekim yaptığımız arazi parçası ince uzun bir parçaydı, aynı baklava diliminin mükemmel bir kareye göre yukarı doğru daha uzun olması gibi. Eğer 8x8 yapsaydık arazimizin ancak 8m'nin katları olması durumunda mükemmel kullanmış olacaktık. Bu ince uzun şekil çok mükemmel uydu.

Not: resmi alelacele çizdim, çok mükemmel olmadı, özür.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Çamtepe : 21-11-2011 saat 09:48 Neden: ek bilgi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön