View Single Post
Eski 21-11-2011, 10:27   #1871
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Merhaba Sn. Lilium,

8x4 ile ilgili hislerinizin aynısı bende de var. Çit budaması için alet edevatımız yok.

Biz dikimi 5x7.45 değil de aslında 10x11 yaptık desem daha doğru. Yani ekteki resimdeki gibi diktik, sonuçta hem ağaçlar arası min. 7.5 gibi bir mesafeyi koruduk hem de 8x8 ekimine göre dönümde yaklaşık 3 ağaç kâr ettik. Hatta daha fazla ettik, neden derseniz ekim yaptığımız arazi parçası ince uzun bir parçaydı, aynı baklava diliminin mükemmel bir kareye göre yukarı doğru daha uzun olması gibi. Eğer 8x8 yapsaydık arazimizin ancak 8m'nin katları olması durumunda mükemmel kullanmış olacaktık. Bu ince uzun şekil çok mükemmel uydu.
Bu ekim sistemini beş yıl önce ben yapmıştım sanırım bilgi paylaşımı işe yarıyor.
Name:  yeni dikim.gif
Views: 3352
Size:  2.5 KB
Çukurları kare ekime göre açtırmış fidanları yarın dikmeye başlayacaktım, gece otururken birden aklıma bu pilan geldi, ele kağıdı kalemi alarak çizimlere başladım gördüm ki, çok uygun kare dikimde 8x8 52 fidan dikerken bu pilana 8x8 58 fidan dikebiliyordum, 6 fidan fazla demek yarım dönüm yer demek, kalıcı uzun yıllara göre 6 ağaç kazanmak benim için çukurları yeniden kazdırmaya değer bularak yarınki dikimi erteleyip çukurları yeniden kazdırıp bu şekilde ektim.
Şimdi diyorum ki, keşke aklıma 8x6 gelseymiş.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön