agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-05-2013, 20:48   #3691
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem Mesajı Göster
Hayır. Gördüğünüz böceklerin bir kısmı yararlı böcek olabilir.

Doğal dengeyi mümkün olduğunca bozmamakta fayda var.

Toprak analizini eğer MARİM gibi güvenilir bir araştırma kuruluşundan aldıysanız rahatça uygulayabilirsiniz. Ama herhangi bir yerden yaptırdıysanız analiz sonuçları hatalı olabiliyor.

Bence iyi düşünmüşsünüz. Fiğleri biçip ağacın taç bölgesine malçlama yapabilirsiniz. Ya da kök bölgesine gömebilirsiniz. Hatta ekin sapıyla da malçlama yapılabilir.

Burada dikkat edilmesi gereken, fidanın kök bölgesinin bir karış kadar açıkta kalması.
Temkinli olmamda fayda varmış yaptığım araştırmalar sonucu o böceklerin çoğunun uğur böceği larvası ve pupası olduğunu öğrendim Fakat o kadar uğur böceğine rağmen ağaçlarda basra denilen yaprak bitleri ve yapışkanımsı sıvı oluşmaya başladı. Gidişata göre bir ilaçlama şart olacak gibi.

Çapaladığım fiğleri toprağa karıştırmak zor oluyor ben de sizin dediğiniz gibi malçlama yapıyorum. ! karış mesafeyi de belirttiğiniz şekilde açık bırakıyorum. Az biraz bilgimizle de doğru yapıyormuşuz demek ki

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 10:43   #3692
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-10-2012
ot ilacı

merhaba arkadaşlar...
ceviz bahçemdeki zararlıotlar için ot ilacı aldım...(firewall) isimli ot ilacı...
bir defa attım fakat istediğim kadar etkili olmadı...sanırım dozunu ayarlayamadımm.

sürekli ot ilcı kullanıpta memnun olan arkadaşlardan bu konuda ayardım bekliyorumm.kullandığınız ilacın ismini ve kullanım miktarını benimle paylaşırsanız sevinirim....
teşekkürler iyi çalışmalar hepinize..

inegöllü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 13:03   #3693
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-12-2011
Boxer veya gramoson isimli ot ilaçların dan birini kullanmanızı tavsiye ederim

goksal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 13:58   #3694
Yeni Üye

ceviz yetiştiriciliğiyle ilgili okunması gereken,faydalı ulur dediğiniz kitap hangisidir?
yaşar akça hocanın kitabını almayı düşünüyorum...
bu kitabı okuyan arkadaşların yorumlarını bekliyorumm..
teşekkürler.

Eski 20-05-2013, 14:38   #3695
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inegöllü Mesajı Göster
ceviz yetiştiriciliğiyle ilgili okunması gereken,faydalı ulur dediğiniz kitap hangisidir?
teşekkürler.
bu kitap hep tavsiye ediliyor bilgin olsun okumadım ama daha

bulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 15:16   #3696
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
Alıntı:
merhaba arkadaşlar...
ceviz bahçemdeki zararlıotlar için ot ilacı aldım...(firewall) isimli ot ilacı...
bir defa attım fakat istediğim kadar etkili olmadı...sanırım dozunu ayarlayamadımm.

sürekli ot ilcı kullanıpta memnun olan arkadaşlardan bu konuda ayardım bekliyorumm.kullandığınız ilacın ismini ve kullanım miktarını benimle paylaşırsanız sevinirim....
teşekkürler iyi çalışmalar hepinize..
kazayagı **** sabanla yüzeysel bi sürüm yap neden topragı zehirlemek istiyorsun ?

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 18:06   #3697
Yeni Üye

benim gibi özel sektörde çalışan birisi için zaman çok önemli...

topragı layıkıyla işlemek en güzeli muhakkak fakat yetişemiyorum...
o yüzden otla mücadelede ilaca başvurmak zorundayım.

Eski 20-05-2013, 19:36   #3698
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
teşekkürler.
Ben Yaşar hocanın kitabını okudum ama pek beğenmedim.

Nedenine gelince birincisi bu konuda çalışan bir akademisyen olmasına rağmen kendi özümsediği bilgileri kullanmak yerine daha çok 'Walnut Production Manual' isimli bir kitabın çevirisini kullanmış. Çeviri de iyi bir tercüme olmamış.

Sonra sanırım üniversitelerimizde, akademik çevrelerde eğitim dili olarak (bağışlayın) sömürge dili kullanılmasına paralel olarak ne olduğu belli olmayan, anlaşılamayan ifadeler var. Örneğin lateral, terminal gibi..

Yani yanlış anlaşılmasın. Bu sadece bu kitap için değil üniversitelerimizde tüm Türkilizce eğitim gören insanlar için geçerli. Konumuzla hiç alakalı değil ama örnek vermek için anlatıyorum. Geçenlerde Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden bir tanesinde yurt dışındaki örnekleri gibi açık ders sınıfları koymuşlar. Dersler de İngilizce. Sanki İngilizce bilen birisi gelip de MIT, Stanford gibi dünyanın en iyi üniversiteleri gene dünyanın en iyi hocalarını, beyinlerini toplamış ders anlatırken Türkilizce ile ders dinleyecekmiş gibi.

Derste de bilgisayar biliminin konusu olan veri yapıları ve algoritmalar anlatıyorlar. İşte böyle başka arama algoritmaları, çizit gibi veri yapıları vs.. vardır. Hatta bağlantısını paylaşmakta da sakınca görmüyorum.

CENG213-EN: Lecture 1 - Video

Şimdi benim bu videoda ilk gözlemlediğim bir kere anlatan hoca tam olarak yabancı dili akıcı olarak kullanamıyor. Duygularını, ifadelerini, mimiklerini ifade etmekte yetersiz kalıyor.

İkincisi sanki sürekli bir kavramın tarifini yapıyor. İşte yığıt budur, ikili ağaç budur vs.. gibi. Ama öğrenciyi hiç düşünmeye yönlendirmiyor. Öğrenciden aldığı cevaplar yes no şeklinde..

Yaşı benim gibi biraz ilerlemiş olanlar hemen hatırlayacaklardır. Ümit Besen'in bir parçası vardı. I love you Hatta bunun biraz da komiğini yapmışlar. İyi de olmuş

Besen Eller - YouTube

Hatta öğrenciler ile hoca arasındaki iletişimi göstermesi açısından bence öğrenciler bunu pratiğe geçirselermiş çok komik olurmuş. Parmaklarına yazarak

Dikkat ederseniz öğrenciler doğal olarak anlamakta güçlük çekiyorlar ve Türkçe olarak soruyor.

Bakın konudan taşdık ama bir tane de güzel bir örnek göstermek istiyorum.

Lecture 1 | Introduction to Robotics - YouTube

Oldukça zor bir konu olmasına rağmen hocanın vücut diline, öğrencileriyle etkileşime girmesine, mimiklerine bakarmısınız. Bence bu profesör duygu, düşünce ve bilgisini çok iyi bir şekilde öğrencilerine aktarmakla kalmıyor, bunu yaparken çok farklı araçlardan yararlanıyor ..

İşin özü yabancı dilden Türkçe'ye çevirilecek kelimelerin zihnimizde ifade ettiği kavramları da çağrıştırması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda örneğin proton yerine artıcık, elektron yerine eksicik gibi.

Ve hatta Türkçe'nin bilim dili olması gerektiğini düşünüyorum.

Konuya dönersek Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen hocanın Sorularla Ceviz Yetiştiriciliği kitabını daha çok beğeniyorum

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 20:17   #3699
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Şuan bahçede tozlayıcı oranı ise 450 chandler için 15 franquette 10 adet fernette. Kuruyan chandler olursa yerlerine franquette diksem olur mu sizce yoksa bu kadar tozlayıcı yeterli mi?
Ceviz bahçesi için % 5 kadar tozlayıcı yeterli. Ancak Chandler için Fernette daha uygun bir tozlayıcı. Chandler'ın tozlayıcısı olarak dikilen Franquette 6 yıl sonra erkek çiçek verir. Fernette 2-3 yıl sonra erkek çiçek verir. Bu nedenle tozlayıcı olarak Fernette daha uygundur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Çapaladığım fiğleri toprağa karıştırmak zor oluyor ben de sizin dediğiniz gibi malçlama yapıyorum. ! karış mesafeyi de belirttiğiniz şekilde açık bırakıyorum. Az biraz bilgimizle de doğru yapıyormuşuz demek ki
Bu konuda daha önceki bir mesajda da bahsettiğim Masanobu Fukuoka'nın Doğal Tarımın Yolu kitabını okumanızı tavsiye ederim. Gerçekten insana çok farklı bir ufuk, bakış açısı veriyor. Ayrıca bahçe toprağının iyileştirilmesi ile ilgili tavsiyeler var.

Örneğin bu gün ben bu kitapta anlatılan kil topları ile arkadaki deneme bahçemize ayçiçeği tohumları ektim Hatta fidanları dikerken ne ot ilaçlaması yaptım, ne yabani otları biçtim. Sadece fidanların altına malç uygulaması yaptım. Şu ana kadar fidanlar sağlıklı görünüyorlar.

Çok az bir bit ya da akar zararı görünüyordu. Ona da kekikten yaptığım doğal bir ilaçla müdahale ettim bakalım nasıl olacak. Bu konuda Masanobu Fukuoka'nın yöntemi etrafa tam tersine bitler için yaşam ortamı olabilecek akasya gibi ağaçlar ekmek. Böylece yaprak biti sayısı ve avcı böcek sayısı bu ağaçlarda artıyor. Sizin meyve bahçelerindeki yaprak biti sayısı arttığında ise bu avcı böcekler toplanıp güzel bir ziyafet çekiyorlar

Ayrıca akasya türleri tanen içerdiği için akarlara karşı doğal bir koruma sağlıyor.

Kısacası şimdiye kadar bu kadar beğenerek okuduğum tarımla ilgili bir kitap hatırlamıyorum.

Eski 20-05-2013, 21:02   #3700
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem
...
İşin özü yabancı dilden Türkçe'ye çevirilecek kelimelerin zihnimizde ifade ettiği kavramları da çağrıştırması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda örneğin proton yerine artıcık, elektron yerine eksicik gibi.

Ve hatta Türkçe'nin bilim dili olması gerektiğini düşünüyorum.
...
Bunu düşünürken bilimin Türkçe ile yapıldığını da var sayıyorsunuz sanırım. Doğrusu çok güzel olurdu.

Erdem beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 22:12   #3701
Ağaç Dostu

Aynen.

Bu arada tesadüfen günlüğünüzde paylaştığınız yazıları okumuştum.

Çok güzel ve faydalı bilgiler var. Tebrik ederim.

Eski 24-05-2013, 11:14   #3702
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-05-2013
Dün ve bugün saatteki hızı 50 km ye ulaşan rüzgar başta ceviz olmak üzere şeftali, armut gibi ağaçlarda meyve dökümüne sebebiyet vermiştir. Özellikle İzmir-Balıkesir-Çanakkale hattında.

Helot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2013, 22:43   #3703
Yeni Üye

alper04's Avatar

Giriş Tarihi: 26-07-2011
Merhaba arkadaşlar 2011 yılı temmuz ayında bu siteye girmiş sayfalarca okumuştum gözüm baya korkmuştu! daha sonra karar,verdim en başta, AOF. Tarım meslek Yüksek Okulu,okudum son dönemim bitiyor. Köyden 16 Mayıs'ta 15 dekar da yer aldım.Nasip olursa ceviz fidanlarına dikeceğim.

alper04 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 15:12   #3704
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Ceviz bahçemi ilaçlamada kullanacağım, traktör arkasına takılan (askılı), 400Lt'lik ilaçlama makinesi almayı düşünüyorum. Bu konu hakkında marka önerilerinizi ve makinede ne gibi özelliklere dikkat etmem gerektiğini yazarsanız memnun olurum.

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 15:35   #3705
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Ceviz bahçemi ilaçlamada kullanacağım, traktör arkasına takılan (askılı), 400Lt'lik ilaçlama makinesi almayı düşünüyorum. Bu konu hakkında marka önerilerinizi ve makinede ne gibi özelliklere dikkat etmem gerektiğini yazarsanız memnun olurum.

ben geçen hafta aynen bahsettiğiniz tipte ve ebatta aldım

400 LT lik aslında tarla tipi idi arkasındaki tarla ilaçlama mekanizmasını söktürüp yerine 30 mt hortumla birlikte aldım. ücreti 1000 TL.

marka öntar konya malı

ladikli beğendi.
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 15:50   #3706
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
ben geçen hafta aynen bahsettiğiniz tipte ve ebatta aldım

400 LT lik aslında tarla tipi idi arkasındaki tarla ilaçlama mekanizmasını söktürüp yerine 30 mt hortumla birlikte aldım. ücreti 1000 TL.

marka öntar konya malı
Çok iyi fiyata almışsınız. Ben önallar (1700 tl) ile parlayan(2300 tl)arasında kararsız kaldım.

Aldığınız makinanın pompa gücünü biliyormusunuz. Bana alırken güçlü olanını almam gerektiğini söylediler o yüzden fiyat yükseldi. Sonuçta ağaçları ilaçlayacağımız için basınç gücünün yüksek olması gerektiğini düşünüyorum.

Makinayı kullanma fırsatınız oldumu.? Eğer memnunsanız hiç bu kadar paralar vermiyim bende.

Bir de polietilen mi yoksa polyester mi almalı ona karar veremedim.

Eski 29-05-2013, 16:03   #3707
Ağaç Dostu

Alıntı:
Çok iyi fiyata almışsınız. Ben önallar (1700 tl) ile parlayan(2300 tl)arasında kararsız kaldım.

Aldığınız makinanın pompa gücünü biliyormusunuz. Bana alırken güçlü olanını almam gerektiğini söylediler o yüzden fiyat yükseldi. Sonuçta ağaçları ilaçlayacağımız için basınç gücünün yüksek olması gerektiğini düşünüyorum.

Makinayı kullanma fırsatınız oldumu.? Eğer memnunsanız hiç bu kadar paralar vermiyim bende.

Bir de polietilen mi yoksa polyester mi almalı ona karar veremedim.
ben polietileni tercih ettim pompa 80 lt/dak 50 bar 540 devirde. dediğim gibi tarla tipi makina idi pompası yüksek verimli olmak zorunda şimdilik tek meme ile kullanacağım ama ilerde çoklu meme ihtiyacım olacak bunu karşılayacak tip olması için bunu seçtim.

Üretim Grupları

bence ilk altı yedi yıl için yeterde artar bile sonrası için atomizör şart. ağaçlar büyüdüğünde pulvarizatörle zor olur

Üretim Grupları

ladikli beğendi.
Eski 30-05-2013, 16:55   #3708
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
ben polietileni tercih ettim pompa 80 lt/dak 50 bar 540 devirde. dediğim gibi tarla tipi makina idi pompası yüksek verimli olmak zorunda şimdilik tek meme ile kullanacağım ama ilerde çoklu meme ihtiyacım olacak bunu karşılayacak tip olması için bunu seçtim.

Üretim Grupları

bence ilk altı yedi yıl için yeterde artar bile sonrası için atomizör şart. ağaçlar büyüdüğünde pulvarizatörle zor olur

Üretim Grupları
Sizin aldığınız makineyi inceledim fakat bizim oraya yakın bulamadım. 1000 tl fiyat hayret verici . Telefonla yaptığım araştırmada 1400'den aşağı bulamadım. Sonuç olarak 1600 TL ye önallarda karar kıldım, özellik olarak sizinki ile hemen hemen aynı, ekstradan çift tabancası, çift hortumu var. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

Eski 30-05-2013, 20:07   #3709
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sizin aldığınız makineyi inceledim fakat bizim oraya yakın bulamadım. 1000 tl fiyat hayret verici . Telefonla yaptığım araştırmada 1400'den aşağı bulamadım. Sonuç olarak 1600 TL ye önallarda karar kıldım, özellik olarak sizinki ile hemen hemen aynı, ekstradan çift tabancası, çift hortumu var. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...
öntarın 400 LT lik tarla tipi arkadaki tarla ilaçlama aparatını 350 TL ye sayıp söktüler 1000 TL ödeme yaptım belki sizin aldığınız fiyattada tarla ilaçlama aparatı dahildir.

hayırlı olsun güle güle kullanın.

juglandales beğendi.
Eski 01-06-2013, 20:29   #3710
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-02-2013
Selamlar herkese , mart diktiğim fidanları bugün sulama için gittim . Orda bulunan bazı amcalar alt sürgünleri temizlersem daha iyi olacağını filan söyledi . Daha önce okumamıştım böyle birşey , siz nedersiniz ?

m.gökhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2013, 20:47   #3711
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan Mesajı Göster
Selamlar herkese , mart diktiğim fidanları bugün sulama için gittim . Orda bulunan bazı amcalar alt sürgünleri temizlersem daha iyi olacağını filan söyledi . Daha önce okumamıştım böyle birşey , siz nedersiniz ?
aşı noktasının altından süren sürgünleri mutlaka almalısın.

Eski 01-06-2013, 21:42   #3712
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-02-2013
Onlari zaten aliyorum , bahsedilen asinin hemen ustundekiler?

m.gökhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2013, 02:17   #3713
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan Mesajı Göster
Sayın m.gökhan, cevabı kolay, sorununuzu anlatması zor,

Nasıl ekildiği konusunda bilgi yok. Martta ektiğinizi söylüyorsunuz tüplümü? açık köklü mü? hangi seviyeden fidan kesildi? konusunda bir bilgi yok, olsaydı daha iyi olurdu.

Nasıl ekmiş olursanız olun bu saatten sonra yapacak fazlada bir şey yok,

Aşının altındakileri aldığınızı söylemişisiniz zaten, aşını üstündekilerinin de bazılarını almalısınız ya da almamalısın gerekli bilgiler olsaydı daha aydınlatıcı bir şeyler söylerdik, böylesi bir soruya cevap oldukca zor.

İşte tüm bunlar ekerken nasıl bir fidan yetiştireceğim ve ya nasıl bir fidan oluşturacağım düşüncesinden hareket ederek oluşması gereken şeyler, üsttede bahsettiğim gibi bu saatten sonra yapacak fazla bir şey yok, fidanların ilk yılları bu yıl gelişimlerini kendi hallerine bırakın gelecek yıl martta nasıl bir fidan geliştireceğinize karar verin ve onu uygulayın.

Fidana müdehale etmenin artıları olduğu gibi bazende müdehalenin eksileri olur işte nerede ne şekilde müdehale edeliceğini bilir bilerek müdehale ederseniz faydalı olur, aksi halde faydalı olacağım derken zararlı olur,

Örneğin: İyi gelişim gösteren bir fidana aşırı bir müdehale ederseniz yeşil aksam çalışmasını hızlandırmış olursunuz gibi gözükürken fidanın gelişimini yavaşlatmış da olursunuz.
Neyi nerede hangi uygulamayı nerede yapacağımı bilerek yaparsak faydalı olur, bilmeden yapmak zarar getirir.

O nedenle size önerim bu saatten sonra hiç bir şey yapmayın fidanlarınızın bakımlarını aksatmayın gözlemleyin gelişimlerine göre mart ayında gereken uygulamayı yapınız.

m.gökhan beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2013, 02:24   #3714
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Ek bir bilgi

Aşı noktasının altından kolay kolay filiz çalışması olmaz, oluyorsa üstte bir sorun var demektir.

kamkat38 beğendi.
Eski 02-06-2013, 10:17   #3715
Ağaç Dostu

serdar1's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2007
Galeri: 22
Resimdeki cevizin çeşidini bilecek olan varmı aşının 3 üncü yılı oldukca verimli geldi bana. Cevizlerin bir çoğu 3 lü ve 4 lü halde .

Eklenen Resimler

serdar1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2013, 08:12   #3716
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-03-2012
Sayın lilium ara sıra sizlere soru ve sorular yöneltiyorum .Sizde bıkmadan usanmadan bildiklerinizi ve yapacaklarımızı bizim le paylaşmaktan geri kalmıyorsun.Bu hafta sonu bahçeme gittim 2010 mayıs ayında dikmiş olduğum fidanlarda bu ilkbaharda özellikle yabancı cinslerde her yeni süren sürgünlerin uc kısım ların da meyveler gördüm .Bu hafta baktım ki bir çok meyvelerini dökmüşler hatta 3 **** 4 tane meyveleri anca kalmış,yıl itibarı ile küçük olmaların dan mı kaynaklanmış olabilirmi ? şimdiden teşekkür ederim .Saygılar

vizyon_78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2013, 08:40   #3717
Ağaç Dostu

eko_'s Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdar1 Mesajı Göster
Resimdeki cevizin çeşidini bilecek olan varmı aşının 3 üncü yılı oldukca verimli geldi bana. Cevizlerin bir çoğu 3 lü ve 4 lü halde .
Şebin cevizi gibi görünüyor.

eko_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2013, 00:30   #3718
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vizyon_78 Mesajı Göster
Sayın lilium ara sıra sizlere soru ve sorular yöneltiyorum .Sizde bıkmadan usanmadan bildiklerinizi ve yapacaklarımızı bizim le paylaşmaktan geri kalmıyorsun.Bu hafta sonu bahçeme gittim 2010 mayıs ayında dikmiş olduğum fidanlarda bu ilkbaharda özellikle yabancı cinslerde her yeni süren sürgünlerin uc kısım ların da meyveler gördüm .Bu hafta baktım ki bir çok meyvelerini dökmüşler hatta 3 **** 4 tane meyveleri anca kalmış,yıl itibarı ile küçük olmaların dan mı kaynaklanmış olabilirmi ? şimdiden teşekkür ederim .Saygılar
Sayın vizyon_78, Ben bıkmam merak etmeyin, hepimiz bilgiye açız bir şeyler öğretirken bir şeylerde öğreniyoruz, yeter ki, yalan dolan ukalalık olmasın ( Beni bu konuda suçlayanlar da var ama tüm çabamız bildiğimiz bir şeyi paylaşmak)

Fidanlarınızın meyva dökümü gayet normal, bu döküm büyük tüm ağaçlarda görüldüğü gibi küçük fidanlarda daha fazla görülmesi gayet normal, en başta dozlayıcı eksikliği erkek çiçek olmayışı ve fidanın küçük oluşundan dolayı bakamaması.

Benim fikrim beş yaşına kadar meyvaya yatırılmaması doğru olur, önce temeli sağlam olsun ağaç kendini geliştirsin nasıl ki, çocukluk gençlik olgunluk çağı varsa ağaçta aynıdır olgunluk çağında meyva alınmaya başlanırsa ağaçta kendini yıpratmamış olur.

O üç dört tane kalan meyvaları da koparınız, illa meyvaları görmek istiyorsanız herbirinde birer tane bıraksanız olur.

Eski 05-06-2013, 15:48   #3719
Yeni Üye

relic's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2011
kafayı pikan cevizine taktım. her an dalabilirim bu işe. tek, bi tek engel var. 4 yıldır hayalini kurduğum bahçeyi oluşturmaya. az kaldı...

yolgezer2001 beğendi.
relic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2013, 10:25   #3720
Ağaç Dostu

Ben bir ceviz ağacıyım Taksim Parkı’nda
Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında...
.............Diren Gezi parkı............................

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025