Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vizyon_78
Sayın lilium ara sıra sizlere soru ve sorular yöneltiyorum .Sizde bıkmadan usanmadan bildiklerinizi ve yapacaklarımızı bizim le paylaşmaktan geri kalmıyorsun.Bu hafta sonu bahçeme gittim 2010 mayıs ayında dikmiş olduğum fidanlarda bu ilkbaharda özellikle yabancı cinslerde her yeni süren sürgünlerin uc kısım ların da meyveler gördüm .Bu hafta baktım ki bir çok meyvelerini dökmüşler hatta 3 **** 4 tane meyveleri anca kalmış,yıl itibarı ile küçük olmaların dan mı kaynaklanmış olabilirmi ? şimdiden teşekkür ederim .Saygılar
|
Sayın vizyon_78, Ben bıkmam merak etmeyin, hepimiz bilgiye açız bir şeyler öğretirken bir şeylerde öğreniyoruz, yeter ki, yalan dolan ukalalık olmasın ( Beni bu konuda suçlayanlar da var ama tüm çabamız bildiğimiz bir şeyi paylaşmak)
Fidanlarınızın meyva dökümü gayet normal, bu döküm büyük tüm ağaçlarda görüldüğü gibi küçük fidanlarda daha fazla görülmesi gayet normal, en başta dozlayıcı eksikliği erkek çiçek olmayışı ve fidanın küçük oluşundan dolayı bakamaması.
Benim fikrim beş yaşına kadar meyvaya yatırılmaması doğru olur, önce temeli sağlam olsun ağaç kendini geliştirsin nasıl ki, çocukluk gençlik olgunluk çağı varsa ağaçta aynıdır olgunluk çağında meyva alınmaya başlanırsa ağaçta kendini yıpratmamış olur.
O üç dört tane kalan meyvaları da koparınız, illa meyvaları görmek istiyorsanız herbirinde birer tane bıraksanız olur.