agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-06-2013, 08:31   #3751
Ağaçsever

cupressus's Avatar

Giriş Tarihi: 29-01-2007
topraktaki yüksek ph'ı damla sulama ile verilecek gübrelerle nötre yaklaştırmak pek olası görünmüyor. sürüm öncesinde toz kükürtü toprak yüzeyine atmak daha uygun.

cupressus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 17:58   #3752
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-02-2011
Tarladaydım

Herkeze merhaba;
Hafta sonu tarladaydım.bütün cevizlerin dibini çapaladım.Ardından hepsinin diplerini açtım.ertesi gün sulamalarını yaptım.sonra,sulanan cevizin dibinin yaşının kaçmaması için üstünü toprakla örttüm.Ayrıca 2 tulumba ilaç (böcek ilacı,yaprak gübresi,bitki gelişim düzenleyici) attım.Bir de cevizler de gereksiz dallarını aldım.Ekte cevizlerin son hali var.İnşallah daha iyi olacaklar...

Eklenen Resimler

kavrak ve Çamtepe beğendi.
kamil keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 20:21   #3753
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Kamil beY,fidanlarınız güzel görünüyor.Bahçenizin eğimli olması,su birikmesi zararına sebebiyet vermez.Bu da ayrıca iyi bir durum diyebiliriz.

Ayrık otundan çok çekmiş ve yeni yeni bahçelerini kurtarmaya başlamış biri olarak,bu duruma bir an önce çözüm bulmanızı tavsiye ederim.

Zaten iki seçenek var,ya ayrık fidanları büyütmez,kurutur..ya da biz ayrığı kuruturuz..

Kolaylıklar.

kamil keskin beğendi.
formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 20:30   #3754
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Kamil beY,fidanlarınız güzel görünüyor.Bahçenizin eğimli olması,su birikmesi zararına sebebiyet vermez.Bu da ayrıca iyi bir durum diyebiliriz.

Ayrık otundan çok çekmiş ve yeni yeni bahçelerini kurtarmaya başlamış biri olarak,bu duruma bir an önce çözüm bulmanızı tavsiye ederim.

Zaten iki seçenek var,ya ayrık fidanları büyütmez,kurutur..ya da biz ayrığı kuruturuz..

Kolaylıklar.
selamlar

ben biz ayrığı nasıl kurutruz kısmını alayım o bizim ağaçlarımızı kurutmadan.

ne kullanıyorsunuz? nasıl kullanıyorsunuz ? sonuç başarılımı?

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 20:45   #3755
Ağaç Dostu

Fidan diplerinde ot kesinlikle barındırmıyorum.Ama dipler dışını çapalayarak otu temizlemek imkansız.Traktörle sürmekte geçici bir çözüm.ayrık otunun çaresi ilaç olarak görünüyor.Başka türlü bir çözüm zor gözüküyor.

Eski 24-06-2013, 21:00   #3756
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2013
kamil bey ayrık otu azot tutar diye duydum buda ağaca faydası var mı **** yonca ama konu hakkında detaylı araştırma yapın derim ben yeniyim

Ve bence ayrık otunun düşmanı doğada vardır ilaç kullanmadan araştır derim. Haddim olmayarak.

kamil keskin beğendi.
bulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 23:23   #3757
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Fidanlar biraz boy atttığında,yani yeşil aksamları topraktan uzaklaşınca ( 1.baharlarında değil,2. hatta 3. baharlarında ) yağmurlar bitip hava ısınmaya başladığında,ayrıkların en hızlı ve gür zamanında,pompanın ucuna dikdörtgen şeklinde huni takarak,sadece ayrığın üzerine çiğ gibi düşmesini sağlayıp,toprağı kesinlikle ıslatmadan,ilaçlamak ve 15 gün çapalama,sulama yapmadan beklemek.

Ben bu şekilde %80 kadarını tamamen kuruttum.Ne var ki,burada kullanılan ilaç asla yeşilkurutan olmamalı.Ayrığı ve kanyaşı otunu ( sivri yapraklı türleri ) yavaşça köküne kadar işleyip öldüren ilaçtan olmalı.

Ben başka yolları da denedim ( yolmak,sürmek,kesmek,kendi suyunu 40 gün bidonda bekletip sıkmak gibi ) ama daha da çoştular.

Yine de,ilaç en son çare olmalı tabi ki.Ben mecbur kaldım kullandım.Umarım siz kalmazsınız.

kamil keskin beğendi.
formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 11:00   #3758
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Merhabalar,
benim cevizlerin bir bölümünde uc sürgünlerinde yanma gibi kararma büzüşme gördüm bu ne tür bir hastalık olabilir ilaç kullanmam gerekirmi hafta sonu resimlerini çekip yayınlayacağım

bilgi sahibi arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.

ejder01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 12:50   #3759
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
ikinci kez uyguladığım ayrık ilacı yine işe yaramamış !!! daha çok çıkmışlar (

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 18:40   #3760
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bulgur Mesajı Göster
kamil bey ayrık otu azot tutar diye duydum buda ağaca faydası var mı **** yonca ama konu hakkında detaylı araştırma yapın derim ben yeniyim

Ve bence ayrık otunun düşmanı doğada vardır ilaç kullanmadan araştır derim. Haddim olmayarak.
Sn. Bulgur ayrık otu bir çok kişi gibi benim de başımın derdi . Doğadaki düşmanını biliyorsanız lütfen paylaşın

kamil keskin beğendi.
cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 20:24   #3761
Ağaç Dostu

Arkadaşlar inanın tarlanın bu hali beni de çok üzüyor. Özellikle dedemle (altta fotoğrafta) tarlaya orman ilacı atmak konusunda didişip duruyoruz Ben tabi bunun toprağı zehirlemek olduğunu bildiğim için kesinlikle karşıyım.Ama sadece kanneci bitirecek bir ilaç olmasında bir sakınca olmaz herhalde ...

Eklenen Resimler

Eski 25-06-2013, 22:33   #3762
Ağaç Dostu

çetiner bende bilmiyorum bende yeniyim bu işte ama anladığım kadar doğada herşeyin bir düşmanı var.Doğa kendini bu şekilde dengeliyormuş.Bence ayrık otu olmayan bölgelerde neden olmuyor diye bir araştırma yapın.

Eski 26-06-2013, 18:18   #3763
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
ikinci kez uyguladığım ayrık ilacı yine işe yaramamış !!! daha çok çıkmışlar (
Ayrık otunu bitirmek zor iştir arkadaşlar, eğer ufak fidanlarınız varsa ve ayrık bu fidanları boğuyorsa, malçlama yapmanızı tavsiye ederim. En azından çapalayacağınız alan çok azalacaktır.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2013, 07:37   #3764
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
yarın tekrar gidiyorum 15 gün bahçedeyim.ayrık ve çekirge konu başlıklarım...

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2013, 09:37   #3765
Ağaçsever

obahar's Avatar

Giriş Tarihi: 21-09-2011
arkadaşlar cevizde göz aşısı yapmak için uygun zaman mıdır bilen var mı?

obahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2013, 09:50   #3766
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obahar Mesajı Göster
arkadaşlar cevizde göz aşısı yapmak için uygun zaman mıdır bilen var mı?
http://www.agaclar.net/forum/ceviz/15958.htm

orion1988 beğendi.
yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2013, 08:42   #3767
Ağaçsever

cupressus's Avatar

Giriş Tarihi: 29-01-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yolgezer2001 Mesajı Göster
ağustos uygundur

cupressus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 19:04   #3768
Ağaç Dostu

bu gün sayın arif göçmeni ziyaret ettim. sağolsun damızlık bahçesini anıt kaman1 ağacını gezdirdi.

damızlık bahçesinde chandler ağacını görünce ağzım açık kaldı desem yeridir. altına destek vermiş dal kırılmasın diye bahçesinde kaman1, kaman5, pedro, chandler ve yavuz vardı sanırım.

demekki chandleri kaman1 gayet güzel tozlayabiliyor.

Eski 02-07-2013, 19:20   #3769
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
bu gün sayın arif göçmeni ziyaret ettim. sağolsun damızlık bahçesini anıt kaman1 ağacını gezdirdi.

damızlık bahçesinde chandler ağacını görünce ağzım açık kaldı desem yeridir. altına destek vermiş dal kırılmasın diye bahçesinde kaman1, kaman5, pedro, chandler ve yavuz vardı sanırım.

demekki chandleri kaman1 gayet güzel tozlayabiliyor.
Keşke fotoğraflarını çekip bizimle de paylaşsaydınız. Bizde nasiplensek

Eski 02-07-2013, 21:58   #3770
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-08-2012
Exclamation

Alıntı:
selamlar

ben biz ayrığı nasıl kurutruz kısmını alayım o bizim ağaçlarımızı kurutmadan.

ne kullanıyorsunuz? nasıl kullanıyorsunuz ? sonuç başarılımı?
Ayrığı yüksek bir dalın üzerine koymuşlar 40 gün sonra yere düşmüş toprakla buluşup az kalsın kuruyacaktım demiş

fındıkçı74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 02:53   #3771
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2010
8 dönümlük bir arazim var.8*6 metre aralığında chandler fidanı dikmeyi düşünüyorum.Şuan arazide buğday ekili.Yarın biçilecek ve sürdürüp tırmıklatacağım.Sonra toprak analizi ve profili ölçümü yaptırıcam.Analiz sonuçlarında çok ekstrem bir durum olmazsa toprağa gereken gübre ve mineral takviyesi yapıcam.Eylül gibi de derin patlatma yaptırıp tüplü olarak fidanlarımı dikmeyi düşünüyorum.

Ölçüm ve dikim için fidanları temin edeceğim şirketle anlaştım.Fidanlar ölçüm çukur açımı ve dikim hepsi beraber bir anlaşma yaptım.

Arazinin rakımı 390.Bursa Yenişehir Aydoğdu Köyü Soğucak mevkiinde.20 tonluk su tankı aldım.Arazi düz çok hafif bir eğim var.Su tankından damlama sistemi çekmeyi planlıyorum.

Sizlerden önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Eylül ayı tüplü fidan dikimi için uygun mudur ya da en ideal dikim mevsimi nedir?
  • Dikim esnasında verilmesi gereken sıvı ya da toz gübre markası ve değerleri nelerdir?
  • Dikim sonrası hereklere fidanları bağlayıp plastik boya ile boyamak doğru mudur?
  • Eylülde dikilecek fidanlar yapraklı mı yoksa çıplak mıdır?
Şimdiden teşekkürler.

barba1981 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2013, 00:27   #3772
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Ölçüm ve dikim için fidanları temin edeceğim şirketle anlaştım.Fidanlar ölçüm çukur açımı ve dikim hepsi beraber bir anlaşma yaptım.
Anlaşma yaparken bizlere sorduğunuz soruları anlaştığınız şirkete de sordunuz mu? Sorduysanız cevapları neydi?

Alıntı:
Su tankından damlama sistemi çekmeyi planlıyorum.
Anlaştığınız şirket bu konuda sizlere yardımcı olmuyorsa o şirketi bırakın.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2013, 00:42   #3773
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Anlaşma yaparken bizlere sorduğunuz soruları anlaştığınız şirkete de sordunuz mu? Sorduysanız cevapları neydi?

Anlaştığınız şirket bu konuda sizlere yardımcı olmuyorsa o şirketi bırakın.
Bu sorularımın hepsini tabi ki anlaştığım firmaya sordum.Ben burada ticari kaygı gütmeden bilgi paylaşan sizlerin cevaplarını daha ciddiye alıyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Eski 05-07-2013, 07:06   #3774
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi barba1981 Mesajı Göster
8 dönümlük bir arazim var.8*6 metre aralığında chandler fidanı dikmeyi düşünüyorum.

aralık fena değil ama toprağınız kuvetli bir topraksa birazdaha açın en azından 8X7 yapın kuvetli toprakta fidan çok hızlı gelişecek bursada düşük rakımdasınız fidanların gelişim süresi daha uzun olacağı için (vejatasyon) kısa sürede büyüyecekler

Alıntı:
Şuan arazide buğday ekili.Yarın biçilecek ve sürdürüp tırmıklatacağım.Sonra toprak analizi ve profili ölçümü yaptırıcam.Analiz sonuçlarında çok ekstrem bir durum olmazsa toprağa gereken gübre ve mineral takviyesi yapıcam.
analiz için hiçbirşeyi beklemenize gerek yok hemen yapabilirsiniz kaybedeceğiniz buğday hiç bir şeydir. ama şuan itibari ile biçim bitmiştir zaten

Alıntı:
Eylül gibide derin patlatma yaptırıp tüplü olarak fidanlarımı dikmeyi düşünüyorum.Ölçüm ve dikim için fidanları temin edeceğim şirketle anlaştım.Fidanlar ölçüm çukur açımı ve dikim hepsi beraber bir anlaşma yaptım.

tüplü dikimde eylül biraz sıkıntılı zaman gibi, dikimde su vermek zorunda kalacaksınız bahsedilen tarihte fidanlar henüz uyumamış olacağından sıkıntılı olabilir bence kasımda fidanlar uyuduktan sonra dikim yapın, eminim bursadan bir fidancı ile anlaşmışınızdır uyuma zamanı ve iklim sorununuz olmaz zaten. sözleşmenize dikkat edin herşey açık ve net yazsın aman oda yazılırmı demeyin. çukurları en az 150X150X150 olacak şekilde açtırın

Alıntı:
Arazinin rakımı 390.Bursa Yenişehir Aydoğdu Köyü Soğucak mevkiinde.20 tonluk su tankı aldım.Arazi düz çok hafif bir eğim var.Su tankından damlama sistemi çekmeyi planlıyorum.
su kaynağınız ne ondan bahsetmemişiniz? taşıma suyla yapıcam demeyin sakın

Alıntı:
Sizlerden önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.Eylül ayı tüplü fidan dikimi için uygunmudur ya da en ideal dikim mevsimi nedir?Dikim esnasında verilmesi gereken sıvı ya da toz gübre markası ve değerleri nelerdir?Dikim sonrası hereklere fidanları bağlayıp plastik boya ile boyamak doğrumudur?Eylülde dikilecek fidanlar yapraklı mı yoksa çıplakmıdır?Şimdiden teşekkürler.
boyama 390 mt rakımda olsada olur olmasada olur. gübreleme ile ilgili analiz yapan labaratuvar size bir program verecek zaten ona uyarsanız yeterli olur. fidanlar eylülde yapraklı olur. bol şanslar diliyorum

son bir not: toprak analizinizi kendiniz yaptırın fidancı toprak kötüysede dikim yaptırır size analize toprak verirken ne dikeceğinizi mutlaka söyleyin ve gübreleme programı talebinizi iletin

Düzenleyen ncp1963 : 05-07-2013 saat 09:49
Eski 05-07-2013, 13:01   #3775
Ağaç Dostu

Ceviz üretim verileri.

Kişi başı kabuklu tüketim miktarları.

kavrak ve yolgezer2001 beğendi.

Düzenleyen bulgur : 06-07-2013 saat 16:50
Eski 06-07-2013, 01:27   #3776
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Teşekkürler

Eski 06-07-2013, 01:52   #3777
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Alıntı:
aralık fena değil ama toprağınız kuvetli bir topraksa birazdaha açın en azından 8X7 yapın kuvetli toprakta fidan çok hızlı gelişecek bursada düşük rakımdasınız fidanların gelişim süresi daha uzun olacağı için (vejatasyon) kısa sürede büyüyecekler

analiz için hiçbirşeyi beklemenize gerek yok hemen yapabilirsiniz kaybedeceğiniz buğday hiç bir şeydir. ama şuan itibari ile biçim bitmiştir zaten

tüplü dikimde eylül biraz sıkıntılı zaman gibi, dikimde su vermek zorunda kalacaksınız bahsedilen tarihte fidanlar henüz uyumamış olacağından sıkıntılı olabilir bence kasımda fidanlar uyuduktan sonra dikim yapın, eminim bursadan bir fidancı ile anlaşmışınızdır uyuma zamanı ve iklim sorununuz olmaz zaten. sözleşmenize dikkat edin herşey açık ve net yazsın aman oda yazılırmı demeyin. çukurları en az 150X150X150 olacak şekilde açtırın

su kaynağınız ne ondan bahsetmemişiniz? taşıma suyla yapıcam demeyin sakın

boyama 390 mt rakımda olsada olur olmasada olur. gübreleme ile ilgili analiz yapan labaratuvar size bir program verecek zaten ona uyarsanız yeterli olur. fidanlar eylülde yapraklı olur. bol şanslar diliyorum

son bir not: toprak analizinizi kendiniz yaptırın fidancı toprak kötüysede dikim yaptırır size analize toprak verirken ne dikeceğinizi mutlaka söyleyin ve gübreleme programı talebinizi iletin
Taşıma suyla değirmen dönecek20 Tonluk tankerin su doldurma maliyeti 150 tl. Ayrıca dereye 200 mt mesafe var oradan su almanın yollarını araştırıyorum.
Analizi kendim yaptırıcam.
Fidanı hangi mevsimde dikersem dikeyim can suyu zaten gerekli değil midir?
Eylül ayı şart değil tabi ki ancak dikim için sabırsızlanıyorum ertelemek istemiyorum.

Eski 06-07-2013, 14:15   #3778
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi barba1981 Mesajı Göster
Taşıma suyla değirmen dönecek20 Tonluk tankerin su doldurma maliyeti 150 tl. Ayrıca dereye 200 mt mesafe var oradan su almanın yollarını araştırıyorum.
Analizi kendim yaptırıcam.
Fidanı hangi mevsimde dikersem dikeyim can suyu zaten gerekli değil midir?
Eylül ayı şart değil tabi ki ancak dikim için sabırsızlanıyorum ertelemek istemiyorum.
siz bilirsiniz ama ben taşıma suyla yapılacak fidan yetiştiriciliğine pek sıcak bakmıyorum, ilerleyen zamanlarda sıkıntı verir sulamayı aksatırsanız sizde fidanlarınızda zaman ve emek kaybedersiniz yazık olur.

fidanı hangi mevsimde dikerseniz dikin mutlaka su vereceksiniz hemde bol su vereceksinizki fidanın etrafında kalan toprağın sıkışmayan yerleri otursun, fidanda geldiği yerin iyi olduğunu anlasın şaka bir yana acele etmeyin iki ay sonra dikin hiç birşey kaybetmeyeceksiniz.

önemli olanın fidanın kışı bahçede geçirip, bahara bahçede uyanması olduğunu unutmayın. eylüldede dikseniz fidan yeni bir yaprak açmayacak, yapraklarını döktükten sonra kasımda dikerseniz zayiatınız az olur diye düşünüyorum.

tiryaki, Çamtepe ve ladikli beğendi.
Eski 07-07-2013, 01:58   #3779
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tees Mesajı Göster
bodur ceviz diye biliyormuş. Isparda-Eğridir den almışlar.
Bodur ceviz yoktur.

Eski 09-07-2013, 12:39   #3780
Ağaç Dostu

Arkadaşlar herkeze merhaba,
Ayrık otunun ve diğer yabani otların çaresini buldum.Özellikle toprağın ilaçlar tarafından zehirlenmesi konusu çok hassas.Ben bu yüzden paraya da kıyıp (840 tl) motorlu sırt tipi tırpan aldım.İzmir de Baumax'da bir sürü çeşit arasından italyan malı olan Efco marka 2 hp-40 cc'lik bir cihaz. Bereket tv'de özellikle ole mac marka'nın reklamı çok yapılıyor.Bu cihazın da aynı kalitede olduğunu duydum ve aldım.İnşallah cevizleri bu ot belasından zehir kullanmadan kurtaracağız.Hafta sonu arazide olacağım.fotoğraflarını çeker,burda sizlerle paylaşırım.

orion1988 ve kamkat38 beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025