View Single Post
Eski 06-07-2013, 01:52   #3777
barba1981
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
aralık fena değil ama toprağınız kuvetli bir topraksa birazdaha açın en azından 8X7 yapın kuvetli toprakta fidan çok hızlı gelişecek bursada düşük rakımdasınız fidanların gelişim süresi daha uzun olacağı için (vejatasyon) kısa sürede büyüyecekler

analiz için hiçbirşeyi beklemenize gerek yok hemen yapabilirsiniz kaybedeceğiniz buğday hiç bir şeydir. ama şuan itibari ile biçim bitmiştir zaten

tüplü dikimde eylül biraz sıkıntılı zaman gibi, dikimde su vermek zorunda kalacaksınız bahsedilen tarihte fidanlar henüz uyumamış olacağından sıkıntılı olabilir bence kasımda fidanlar uyuduktan sonra dikim yapın, eminim bursadan bir fidancı ile anlaşmışınızdır uyuma zamanı ve iklim sorununuz olmaz zaten. sözleşmenize dikkat edin herşey açık ve net yazsın aman oda yazılırmı demeyin. çukurları en az 150X150X150 olacak şekilde açtırın

su kaynağınız ne ondan bahsetmemişiniz? taşıma suyla yapıcam demeyin sakın

boyama 390 mt rakımda olsada olur olmasada olur. gübreleme ile ilgili analiz yapan labaratuvar size bir program verecek zaten ona uyarsanız yeterli olur. fidanlar eylülde yapraklı olur. bol şanslar diliyorum

son bir not: toprak analizinizi kendiniz yaptırın fidancı toprak kötüysede dikim yaptırır size analize toprak verirken ne dikeceğinizi mutlaka söyleyin ve gübreleme programı talebinizi iletin
Taşıma suyla değirmen dönecek20 Tonluk tankerin su doldurma maliyeti 150 tl. Ayrıca dereye 200 mt mesafe var oradan su almanın yollarını araştırıyorum.
Analizi kendim yaptırıcam.
Fidanı hangi mevsimde dikersem dikeyim can suyu zaten gerekli değil midir?
Eylül ayı şart değil tabi ki ancak dikim için sabırsızlanıyorum ertelemek istemiyorum.

barba1981 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön