agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-03-2013, 12:24   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
Burada budama nasıl yapılmalıyı çözene kadar epey vakit geçecek gibi görünüyor ... ancak ben son yıllarda aynen toprak işlemede oldugu gibi budamada da minimum müdahalenin yeni trend oldugunu görüyorum ... evet artık yetiştiriciler agaclara sadece gerektiginde müdahale etmenin en karlı oldugunu keşfetmişler ... isteyen google dan "minimum pruning " den bakabilir.. arastırmalarda da budanmayan agacların erken verime yattıgı hatta budanan agacların bir sonraki yılda verim düşüklügü yaşadıgı acıkça görülüyor... şimdi bu karmaşa bana 8*4 dikim karmasasını hatırlatıyor ...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
selamlar bahsettiğiniz ağacı özgür bırakıp sadece çok gerekli yerlerini budamak ağaca yardımcı olmak gibi zaten kullanılan bir sistem ekteki linkte free akxis e bakın
Pruning Walnut Trees - Plants Chataigniers Noyers Coulié
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
Her agac ayrı bir özellik gösterir sonuçta tabiiki gerekirse cok uzamış dallar kısaltılabilir veya istenmeyen yönde büyüyen dallar çıkartılabilir ama yine de en iyisını agac kendi bilir diyip mümkün oldukca karışmamak lazım...
her seferinde budama ,sık dikim ve benzeri şeyleri anlatan uzmanlarımız acaba bundan neden bahsetmiyor.. aslında ben onlardan hiç bu 8*4 dikilen fidanları 5-6 sene sonra sökmek gerekiyor 200 ,300 dönüm den aşşagı arazide bu şekilde dikim yapmayın hatta 8*8 de bile belli bir süre sonra aradan agacların cıkartılması gerekli diye de söylediklerini duymuyorum....

Selamlar,
Bana da mantıklı gelen, her şeyin doğasına çok fazla müdahale etmemektir.

Aklıma takılan bir şeyi sizlere sormak istiyorum.
Yukarıdaki videoda olduğu gibi sert kesimler yerine, normal 1/4 veya 1/5 uç alımından ve gereksiz dalları çıkardıktan sonra, büyümesini istediğimiz dalların meyvelerini küçükken koparsak ve büyümesini istemediğimiz dalların meyvesine dokunmasak daha sağlıklı gövde ve ana yan dallar elde edilmez mi?

AVCI016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025