Bir de şu teşvik meselesi beni şaşırtıyor gerçekten ,benim bahce kurmadan önce tarlama bugday ekiliyordu sadece bir sene bu desteklemeye basvurdum aşagı yukarı bu zamanlarda evrakları verdım yani mayıstı seneye martta para ancak yattı bi daha da teşvik meşvik hiç ugramadım çünkü bu işlemler için en az 5 kere gittim geldim... sonra hibe techizatı sordum bikere her şeye hibe yok hibe olan şeyler sene içinde belli oluyor sonra biz başvuruyoruz eger adınız cıkarsa alıyorsunuz sonra satıcıya gidiyorsunuz kafadan gidip peşin para 10 liraya alacagınız şeyi hibeli olunca satıcı 20 diyor degişen bişey yok yani ...krediler ise başlı başına başka alem zaten ipotek alıyorlar sonra masraf falan diyip kesıntiler var yani sıfır faizli kredi olmuyor aslında ...bu sıfır faizli krediyi alan varmı forumda bilmiyorum ben de zaten çevremde de görmedim hiç varsa yazsa da bizde neymiş ögrensek ..
son olarak ben şahsen bahçeyi kurdum kuralı aynı dügün yaparmış gibi elim cebimden hiç çıkmıyor ,devletin kredisine teşvigine güvenip de bu işe kalkışanlara gıpta ile bakıyorum vallahi ve de bol şans diliyorum..
|