agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-01-2013, 21:05   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
chandler geç çiçek açıyor. İlkbahar donlarını atlatıyor. sadece sulamayı erken kesersek taze filizler pişkinleşir.Sonbahar tehlikesinide öyle atlatacağımı düşünüyorum.Uşak rakım 950 diken arkadaşlar var fena değil. 2-3 kg ceviz yerine 12 yaşında asgari 15 kg yeter.Buda ağaç başına 150 tl demektir.100 ağaç 15000 tl aylık bir emekli maaşı aradığımda zaten okadar.İri büyük kaman cevizleri bendede var.bazıları yavuz cinsi diyor.Kaman cevizinin hemen hemen her yerde olacağını tahmin ediyorum.İlkbahar donları vurmazsa.Ben chandler cevizine güveniyorum.Uşakta bir öğretmen arkadaş 4 yıl önce bazı yalova cislerini chandlere aşılattı. 4 yıllık aşı 12 yaşındaki cevizden fazlaydı.Kendi tesbitim. Pedroyu önermedi.içinde büzüşmeler oluyor diye. Birde en önemli sorun güneş yanıklığı. Bazen sıcaklık 40 c yi geçiyor ve meyveler kararıyor. Chandlerde böyle sorun yok.Tozlatıcı olarak kaman 1 düşünüyorum.Kolay gelsin.
Bilgi için tsk ederim bende ankara çubuk ilçesine diyeceğim 7 aydır hangi cins diedeceğime karar veremedim. Ankarada chandler olurmu bilmiyorum **** kaman 1 eki yim diyorum ama erken verim verir mi ve ne kadar verir bilmiyorum.sizce kaman tozlar mi chandler i kaman i ne toplayacak.kaman verimli mi onun verimi nasıl.

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025