View Single Post
Eski 30-01-2013, 18:31   #3206
ömür-uşak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso Mesajı Göster
Hocam peki chandler i vurmaya cak mi donlar .kaman ile chandler 12 yaşında olsaydı ne kadar verim alırdınız saygılar. Kaman in oldugu yerde chandler olur mu
chandler geç çiçek açıyor. İlkbahar donlarını atlatıyor. sadece sulamayı erken kesersek taze filizler pişkinleşir.Sonbahar tehlikesinide öyle atlatacağımı düşünüyorum.Uşak rakım 950 diken arkadaşlar var fena değil. 2-3 kg ceviz yerine 12 yaşında asgari 15 kg yeter.Buda ağaç başına 150 tl demektir.100 ağaç 15000 tl aylık bir emekli maaşı aradığımda zaten okadar.İri büyük kaman cevizleri bendede var.bazıları yavuz cinsi diyor.Kaman cevizinin hemen hemen her yerde olacağını tahmin ediyorum.İlkbahar donları vurmazsa.Ben chandler cevizine güveniyorum.Uşakta bir öğretmen arkadaş 4 yıl önce bazı yalova cislerini chandlere aşılattı. 4 yıllık aşı 12 yaşındaki cevizden fazlaydı.Kendi tesbitim. Pedroyu önermedi.içinde büzüşmeler oluyor diye. Birde en önemli sorun güneş yanıklığı. Bazen sıcaklık 40 c yi geçiyor ve meyveler kararıyor. Chandlerde böyle sorun yok.Tozlatıcı olarak kaman 1 düşünüyorum.Kolay gelsin.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön