![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Degerli ceviz dostları adına dogru aşılı ceviz fidanı yetiştirmek için adına dogru aşılanmış anaç olarak kullanılacak bu ağaçlar sadece aşı kalemi almak için kurulacak 2 ci ünite dediğimiz araştırma kurumları.üniversteler den alınan faturalı kalemlerle anaç bahçe oluşturulur.Buradan alınan kalemlerle üretilen aşılı fidan lar adına doğru olur.Eger fidanconın içerisinde bir endişe varsa anaç agaçlardan alınan numune yapraklar arştırma kuruluşlarında hemen genetik araştırmaya tabi tutulur bunun sonucu 1 günde alınır.Eger ismine doğrulukta bir sorun olursa kalem alınan araştırma kuruluşu sorumlu olur maddi tazminatları ödemek zorunda kalır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Degerli dostum yaşlı ceviz ağaçlarından sağlıklı aşı kalemi zor bulunur.Yaşlı ağaçları çok sert dal kesiminden sonra ancak aşı kalemi verir.Ama benim gibi fidancının mutlaka aşılı fidan üretmek için mutlaka anaç bahçesi gerekli anaç bahçesAşı kalemi alımı içinde meyveden çok kalem için sert budama yaptıgımızdan çok kaliteli kalem kesebiliriz.Kalem alımı Cevizcilerin Sanal Dünyadaki Rehberine Hoş Geldiniz, Ceviz, Ceviz Fidanı, Ceviz Bahçesi herşey burada de görebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2012
|
Hocam sende ki ceviz ler verimsiz mi de değiştiriyor sun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ağaç başına ortalama 2-3 kg yarıdan fazlasını değiştireceğim.Gültekin 2 leri ilkbahar donları vurmazssa 10 kg/ağaç veriyor. Onları daha sonraki yıllar belki.Cevizssiz kalmıyalım kalitetesi iyi cevizler onlara kıyamıyorum.Kaman 1 i hem tozlayıcı hemde ana ceviz olsun diye % 20 gibi koyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
/
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
değerli ceviz dostları sayın arif göçmen beyi bu sitede görmek gerçekten bir şans kendisine ceviz ile ilgili her şeyi sorabileceğimizi tahmin ediyor ve inanıyorum. kendisinin bir videosunda sulama suyunun cevizin aşı tutmasında nasıl etki ettiğini seyretmiştim. Bu konuyu biraz açarsa hepimiz adına faydalı olacağına inanıyorum. Bol cevizli günler dileğimle sağlıcakla kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Alıntı:
ancak, diyelim ki kamana karar verdim aşı yapacağım kalemleri aşı için oluşturulmuş anaç bahçelerden mi almam lazım? daha önce kendi bahçeme diktiğim kamanlardan ya da çevredeki başka bahçelerden alıp aşılasam ağaçalrım orjinal kaman olur mu? olsa da verimi falan aynı özellikleri gösterir mi? ayrıca, tohumların da kaman mı olması gerekir? tohum ne olursa olsun hangi çeşitle aşılanıyorsa o çeşit olur diye bir çok yerde okudum..bunun istisnası olabilir mi ya da kısmen oluşacak ağaç, tohum çeşidi ile aşılanan çeşit özelliklerini beraber gösterebilir mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Tohumdan ekip sonradan aşı yapılacak ise bahçenizin toprak yapısına benzer ve yörenizdeki iyi gelişmiş yerli cevizlerden tohum alırsanız anacın kök yapısıda bahçenize daha iyi uyum sağlamış olur. Aşı kalemlerini ismine doğru cins olduğundan emin olduğunuz 3-4 yıllık ceviz ağaçlarından alabilirsiniz. kolay gelsin. Düzenleyen ykaya194 : 31-01-2013 saat 19:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |