agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-01-2013, 14:10   #1
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Degerli ceviz dostları adına dogru aşılı ceviz fidanı yetiştirmek için adına dogru aşılanmış anaç olarak kullanılacak bu ağaçlar sadece aşı kalemi almak için kurulacak 2 ci ünite dediğimiz araştırma kurumları.üniversteler den alınan faturalı kalemlerle anaç bahçe oluşturulur.Buradan alınan kalemlerle üretilen aşılı fidan lar adına doğru olur.Eger fidanconın içerisinde bir endişe varsa anaç agaçlardan alınan numune yapraklar arştırma kuruluşlarında hemen genetik araştırmaya tabi tutulur bunun sonucu 1 günde alınır.Eger ismine doğrulukta bir sorun olursa kalem alınan araştırma kuruluşu sorumlu olur maddi tazminatları ödemek zorunda kalır.

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 15:18   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen Mesajı Göster
Degerli ceviz dostları adına dogru aşılı ceviz fidanı yetiştirmek için adına dogru aşılanmış anaç olarak kullanılacak bu ağaçlar sadece aşı kalemi almak için kurulacak 2 ci ünite dediğimiz araştırma kurumları.üniversteler den alınan faturalı kalemlerle anaç bahçe oluşturulur.Buradan alınan kalemlerle üretilen aşılı fidan lar adına doğru olur.Eger fidanconın içerisinde bir endişe varsa anaç agaçlardan alınan numune yapraklar arştırma kuruluşlarında hemen genetik araştırmaya tabi tutulur bunun sonucu 1 günde alınır.Eger ismine doğrulukta bir sorun olursa kalem alınan araştırma kuruluşu sorumlu olur maddi tazminatları ödemek zorunda kalır.
sayın göçmen kalem alınacak anacın yaşı önemlimi???? heryaşta fidandan kalem alınabilinirmi ???

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 15:31   #3
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Degerli dostum yaşlı ceviz ağaçlarından sağlıklı aşı kalemi zor bulunur.Yaşlı ağaçları çok sert dal kesiminden sonra ancak aşı kalemi verir.Ama benim gibi fidancının mutlaka aşılı fidan üretmek için mutlaka anaç bahçesi gerekli anaç bahçesAşı kalemi alımı içinde meyveden çok kalem için sert budama yaptıgımızdan çok kaliteli kalem kesebiliriz.Kalem alımı Cevizcilerin Sanal Dünyadaki Rehberine Hoş Geldiniz, Ceviz, Ceviz Fidanı, Ceviz Bahçesi herşey burada de görebilirsiniz.

Eski 29-01-2013, 18:09   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Degerli dostum yaşlı ceviz ağaçlarından sağlıklı aşı kalemi zor bulunur.Yaşlı ağaçları çok sert dal kesiminden sonra ancak aşı kalemi verir.Ama benim gibi fidancının mutlaka aşılı fidan üretmek için mutlaka anaç bahçesi gerekli anaç bahçesAşı kalemi alımı içinde meyveden çok kalem için sert budama yaptıgımızdan çok kaliteli kalem kesebiliriz.Kalem alımı Cevizcilerin Sanal Dünyadaki Rehberine Hoş Geldiniz, Ceviz, Ceviz Fidanı, Ceviz Bahçesi herşey burada de görebilirsiniz.
Arif hocam bu sene mart nisan ayında 12 yaşındaki ağaçlarıma chandler ve tozlayıcı olarak kaman 1 aşılatacağım. bahçede yavuz şebin bilecik ve gültekin 2 var kaman 1 e ayrıca tozlayıcı gerekirmi 60 chandler 20 kaman 1 düşünüyorum. uygınmu teşekür ederim

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 19:10   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Arif hocam bu sene mart nisan ayında 12 yaşındaki ağaçlarıma chandler ve tozlayıcı olarak kaman 1 aşılatacağım. bahçede yavuz şebin bilecik ve gültekin 2 var kaman 1 e ayrıca tozlayıcı gerekirmi 60 chandler 20 kaman 1 düşünüyorum. uygınmu teşekür ederim
Hocam sende ki ceviz ler verimsiz mi de değiştiriyor sun.

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 21:23   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso Mesajı Göster
Hocam sende ki ceviz ler verimsiz mi de değiştiriyor sun.
Ağaç başına ortalama 2-3 kg yarıdan fazlasını değiştireceğim.Gültekin 2 leri ilkbahar donları vurmazssa 10 kg/ağaç veriyor. Onları daha sonraki yıllar belki.Cevizssiz kalmıyalım kalitetesi iyi cevizler onlara kıyamıyorum.Kaman 1 i hem tozlayıcı hemde ana ceviz olsun diye % 20 gibi koyacağım.

Eski 29-01-2013, 23:38   #7
/

Giriş Tarihi: 26-12-2012
değerli ceviz dostları sayın arif göçmen beyi bu sitede görmek gerçekten bir şans kendisine ceviz ile ilgili her şeyi sorabileceğimizi tahmin ediyor ve inanıyorum.
kendisinin bir videosunda sulama suyunun cevizin aşı tutmasında nasıl etki ettiğini seyretmiştim. Bu konuyu biraz açarsa hepimiz adına faydalı olacağına inanıyorum. Bol cevizli günler dileğimle sağlıcakla kalın

dadaşım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2013, 10:37   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Alıntı:
Ağaç başına ortalama 2-3 kg yarıdan fazlasını değiştireceğim.Gültekin 2 leri ilkbahar donları vurmazssa 10 kg/ağaç veriyor. Onları daha sonraki yıllar belki.Cevizssiz kalmıyalım kalitetesi iyi cevizler onlara kıyamıyorum.Kaman 1 i hem tozlayıcı hemde ana ceviz olsun diye % 20 gibi koyacağım.
Hocam peki chandler i vurmaya cak mi donlar .kaman ile chandler 12 yaşında olsaydı ne kadar verim alırdınız saygılar. Kaman in oldugu yerde chandler olur mu

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2013, 12:47   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Alıntı:
tekrar olacak ama, ben bahçemi örnekleme yaparak kurmak istiyorum.önce bahçenin 2 dönümüne bölgede yetişebilecek çeşitlerden fidanlar (chandler,fernor,kaman,bilecik,şebin,maraş18,oğuzl ar) dikip 4-5 yıl sonra en iyi uyum sağlayan çeşitle ektiğim tohumları aşılayarak bahçemi kurmayı planlıyorum..

ancak, diyelim ki kamana karar verdim aşı yapacağım kalemleri aşı için oluşturulmuş anaç bahçelerden mi almam lazım? daha önce kendi bahçeme diktiğim kamanlardan ya da çevredeki başka bahçelerden alıp aşılasam ağaçalrım orjinal kaman olur mu? olsa da verimi falan aynı özellikleri gösterir mi?

ayrıca, tohumların da kaman mı olması gerekir?
tohum ne olursa olsun hangi çeşitle aşılanıyorsa o çeşit olur diye bir çok yerde okudum..bunun istisnası olabilir mi ya da kısmen oluşacak ağaç, tohum çeşidi ile aşılanan çeşit özelliklerini beraber gösterebilir mi?

ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2013, 13:59   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Tohumdan ekip sonradan aşı yapılacak ise bahçenizin toprak yapısına benzer ve yörenizdeki iyi gelişmiş yerli cevizlerden tohum alırsanız anacın kök yapısıda bahçenize daha iyi uyum sağlamış olur.
Aşı kalemlerini ismine doğru cins olduğundan emin olduğunuz 3-4 yıllık ceviz ağaçlarından alabilirsiniz.
kolay gelsin.

Düzenleyen ykaya194 : 31-01-2013 saat 19:50
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2013, 19:56   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
tekrar olacak ama, ben bahçemi örnekleme yaparak kurmak istiyorum.önce bahçenin 2 dönümüne bölgede yetişebilecek çeşitlerden fidanlar (chandler,fernor,kaman,bilecik,şebin,maraş18,oğuzl ar) dikip 4-5 yıl sonra en iyi uyum sağlayan çeşitle ektiğim tohumları aşılayarak bahçemi kurmayı planlıyorum..

ancak, diyelim ki kamana karar verdim aşı yapacağım kalemleri aşı için oluşturulmuş anaç bahçelerden mi almam lazım? daha önce kendi bahçeme diktiğim kamanlardan ya da çevredeki başka bahçelerden alıp aşılasam ağaçalrım orjinal kaman olur mu? olsa da verimi falan aynı özellikleri gösterir mi?

ayrıca, tohumların da kaman mı olması gerekir?
tohum ne olursa olsun hangi çeşitle aşılanıyorsa o çeşit olur diye bir çok yerde okudum..bunun istisnası olabilir mi ya da kısmen oluşacak ağaç, tohum çeşidi ile aşılanan çeşit özelliklerini beraber gösterebilir mi?
Sn ladikli 4 yıl sonra senin kendine ait anaç bahçen oluşacak.Çevreden kalem aramana gerek kalmaz.En uygun cinslerden kendi bahçendeki kalemlerle aşılarsı. 4 yıl sınra seni bahçenin her tarafı kalem olur.Bol bol kullanabilirsin. Tohum olarak fidancılar yerli çetin ceviz öneriyorlar kendileride çetin cevize aşı yapıyorlar.Hangi ağaçtan kalem alırsan aşıladığın ağaç kalem aldığın ağaç gibi olur.Başarılı olman temennisiyle.

Eski 01-02-2013, 08:54   #12
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

tavsiye

Alıntı:
Sn ladikli 4 yıl sonra senin kendine ait anaç bahçen oluşacak.Çevreden kalem aramana gerek kalmaz.En uygun cinslerden kendi bahçendeki kalemlerle aşılarsı. 4 yıl sınra seni bahçenin her tarafı kalem olur.Bol bol kullanabilirsin. Tohum olarak fidancılar yerli çetin ceviz öneriyorlar kendileride çetin cevize aşı yapıyorlar.Hangi ağaçtan kalem alırsan aşıladığın ağaç kalem aldığın ağaç gibi olur.Başarılı olman temennisiyle.
Degerli dostum benim www.ceviz fidani.net deki sitemin sol alt tarafta ceviz çiçeklenmesi adında bir pencere var oradaki ceviz çeşidinin ismini yazmayacağım ama iki ceviz çeşidinin çiçeklenme zamanı resimli olarak görürseniz size kuracağınız bahçe için bir çeşitte yardımcı olur.

Eski 04-02-2013, 10:42   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2012
Alıntı:
Degerli dostum benim www.ceviz fidani.net deki sitemin sol alt tarafta ceviz çiçeklenmesi adında bir pencere var oradaki ceviz çeşidinin ismini yazmayacağım ama iki ceviz çeşidinin çiçeklenme zamanı resimli olarak görürseniz size kuracağınız bahçe için bir çeşitte yardımcı olur.
Arif hocam sitende telefon numaran yok mu ?

ibas06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025