agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-12-2012, 17:43   #11
/

Giriş Tarihi: 26-12-2012
gerçeği tespit etmek

değerli ceviz dostları;
foruma katılmam bir kaç günlük ancak cevizle tanışıklığım sanırım 40 yıllık yaklaşık 2008 den günümüze forumu izliyorum.
bugün elimde yaklaşık 250-300 tane aşılanmayı bekleyen ceviz fidanım var fidanlarım silivri fener köyde, aşılandıtan sonra muhtemelen Erzuruma götüreceğim,
işte bütün sorular burda başlıyor.fidanın bulunduğu yer ve gideceği yer. bu birinci hikaye

benim doğup büyüdüğüm yerlerde çocukluğumda son baharda bir buçuk ay cevizle iç içeydik, cevzlerimiz bir yıl verir 2 yıl biraz az verirdi ama her yıl verirdi bu cevizler arasında 7 gram dan 14-15 grama kadar vardı, kimisi çetin cezdi kimisi iyi kabuğu orta kalınlıkta ceviz, ancak çocukluk yıllarımızda inegölden bir kütükçü amca geldi o belkide anıt olabilecek cevizleri kesti tabi kalan cevizlerimiz bizi yine besliyordu. bu kesilen cevizlerin yerine ilçe tarmdan ziraat dediğimiz cevizleri diktik ne satan ilçe tarımdaki memur bu cevizin cinsini biliyordu nede satın alan biz köylü.

ceviz dostları bugün yaklaşık 20 yaş üstü enaz 300-350 tane ağacımız var veri vasat şimdi ne yapacağız geldiğimiz noktada yapılan HES projeleri hergün iklimi değiştiriyor. söylermisiniz şimdi nolcak you tobe atılan o video onun için dikkatimi çekti videoda konuşan ceviz dostu beyle telefonla görüştüm ve forumda ceviz dostuna yanlış yapıldığını düşündüm beyefendiden almamız gerekn bir ders var diye düşündüm çünkü bölgesinde yalova çeşidinin iyi sonuç vermediğini söylüyor, oysaki benim fidanlarımın olduğu yerde 8-10 yıllık yalova çeşitleri var ve köylü bundan memnun diğeceğim oki biz toplum olarak görerek öğrenen bir milletiz kervan yolda dizilir ata sözü bize ait kamu yönetimimiz bile buna göre şekillenir.

herkes deneyimini yazacak görselde anlatacak belki anlatılanlar sacma gelecek hakaret etmeden deneylerin sonuçlarını göreceğiz ve doğruyu bulacağız söylenilen söze inanmıyorsak kaynağa inip doğruluğunu öğreneceğiz

2012 yılı mart ayında İstanbul Eminönü/ne fidancıları gözlemliyordum. Bir alıcı orda 65-70 yaşındaki satıcıya BODUR CEVİZ sordu. Satıcı ordan az geleişmiz bir fidanı (muhtemelen 2-3 yıl saksıda kalmış) bodur diye alıcı ya 5 tl farklı fiyatla sattı. satıcıya yanaştım, Bodur Ceviz diye bir şey olmadığını söyleyerek müşterisini neden kandırdığını sordum. Satıcı amca ısrarla yaptığının doğru olduğunu söyleyerek başka bir fidanın üzerinde bulunan etiketi verdi buraya sor dedi.

Balıkesir Edremitte bir fidancıya ait bir etiket aradım ancak numara kullanılmıyordu. Eminönünde başka bir fidancıya durumu anlattım. Kendisinin bu konuda fazla bilgisi olmadığını, daha önce fidan aldığı Panç Fidancılığı aramamı ordan cevap alacağımı söyledi. İnternette kısa bir çalışma sonucu Panç Fidancılığı aradım. Telefona çıkan beyefendiye duyduklarımı ve gördüğümü anlattım. sağolsun Panç Fidancılık yetkilileri insanların daha çok para kazanmak için butür yalanlara baş vurduklarını söyledi. Forum aracılığı ile kendilerine tekrar teşekkür ediyorum hepinize saygılar

dadaşım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025