agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-09-2012, 19:58   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Merhabalar..

Bu sene ceviz bahçemi yapamadım ama seneye İnşallah yapacağım.Şimdiden yapacağım işleri planlamaya çalışıyorum.

Şöyle bir plan yaptım;tavsiyelerinizi,eksik ve yanlışlarımı söylerseniz sevinirim.

-Toprak tahlilinin yaptırılarak uygun gübrelemenin yapılması.

-Tarlanın etrafının beton direkli tel ile çevrilmesi.

-En az 20 dekarlık bahçeyi sulama kapasiteli damla sulama sisteminin kurulması.

Ekim-Kasım:Yaş hayvan gübresinin tarlaya dekara 5-6 ton olarak paylaştırılması(yaş hayvan gübresi kullanmamam gerektiğini biliyorum ama bahara kadar tarlanın üzerinde işlemeden betletsem yine de zararlı olur mu?Bizim oralarda fazla miktarda yanmış gübre bulmak çok zor)

Temmuz-Ağustos:Fidan çukurlarının 1.5*1.5*2.0(derinlik)olarak kepçeyle açılması(Çukurların dibine 15*15*15 gübre konacak)
-Çukurların yaklaşık 1.5 m'sinin üst toprakla doldurulması.
-Toprağın patlatma yapılarak 40-50 cm işlenmesi.

Kasım:50 cm lik kalan fidan çukurlarının;üst toprak,dere kumu,torf,iyi yanmış koyun gübresi karıştırılarak açık köklü fernor(karasal iklim olduğu için fernor düşünüyorum)tozlayıcı olarak da fernerrte cinsi fidanların 8*6 **** 9*6 olarak dikilmesi.(Fidanlar toprak yüzeyinden 10-15 cm yüksek ve kök gübresi kullanılarak dikilecek)
-Baharda derin işlenen toprağın fidan dikiminden sonra pulluk ve tırmıkla tekrar işlenmesi.

Öncelikle 10 dönüm için bir palan hazırladım.4-5 yıl sonra da 10 dönüm daha alabilirsem,diktiğim fernorlardan ve bizim yöredeki ceviz bahçelerindeki şebin-bilecik çeşitlerinden aşılayarak tohumdan yetiştirmek istiyorum.

ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025