Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nogaifatih
Cok tesekkur ederim saygideger safranli.
Aslinda 12 yil kadar oldu dedemin bahcesine 20 adet ceviz dikmistim fakat ozamanlar bu tur formlardan yararlanma imkanim olmadigi icin bakim konusunda pek bisey yapamadim. Buna ragmen o fidanlar bugun 7-8m ulasti. Ancak verim konusu malesef. Bizim koy kirsehir kaman'a 30 km rakim ayni 900m ve iklim tipik icanadolu. Cesit olarak kaman ve gecci fransiz turlerinden dusunuyorum fernor gibi. Yarin sabahtan toprak hazirligina basliyorum insallah. Ilk olarak bahcenin tesfiyesini yapacaz grayder ve kepceyle. Sali gunu eszamanli sondaj ve cevre orgu telle kapanacak. Daha sonra dipkazanla surum isini ve cukurlari acmayi planliyorum.bugun ilave koyun gubresi buldum insallah yetecek kadar olacak.gelismeleri buraran paylasip siz buyuklerimin tavsiye ve elestirilerini almak arzusundayim. Simdilik selametle diyorum.
|
Öncelikle projeniz hayırlı olsun,sizin bu yazdıklarınızı okuyunca geçen yıl bahçemizi oluştururken yaşadığım zorlu süreç bir daha gözümde canlandı.Arazi için başvurmak,arazi teslimi,arazinin temizliği,dipkazan çekimi,kepçe ile fidan çukurlarının açılması,fidanların alımı ve dikimi,damla sulama sistemi,gübreleme,çapalama,ilaçlama,vs..Bu liste uzayıp gitmekte..üstelik daha yolun başında iken.Önünüzde ( hepimizin ) zorlu,sabır isteyen,oldukça masraflı ve yıpratıcı bir süreç var.Umarım herkes emeğinin karşılığınI alır..